Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 15:28

ΑΔΚ: Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας!

Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Πρόκειται για μια χυδαία και προκλητική επίθεση στον λαό της Βενεζουέλας.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξε η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το σκληρό, αυταρχικό και ταξικό της πρόσωπο αναγνωρίζοντας έναν αποτυχημένο δικτάτορα που "έστησαν" μια μερίδα της αστικής τάξης της Βενεζουέλας και οι ΗΠΑ.

 

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού της Βενεζουέλας, κόντρα σε κάθε εξωτερική επέμβαση και σε ανεξαρτησία από κάθε κρατική και επιχειρηματική διακυβέρνηση. Καλούμε τους αγωνιστές και τα κοινωνικά κινήματα να καταδικάσουν την επίθεση αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς εντός και εκτός συνόρων αποκαλύπτει τον σκληρό ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον του κόσμου της εργασίας.

 

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων όπως διαφημίζει αλλά πρωθυπουργός του Λάτση και των εφοπλιστών, των εργολάβων και των πετρελαϊκών εταιρειών, των επιχειρηματιών του χώρου της υγείας και της εκπαίδευσης.

 

Με τις αντιδραστικές πολιτικές του επιλογές στην εκπαίδευση, τις αυταρχικές του εξαγγελίες για τους πρόσφυγες, την κατασταλτική φημολογία με αφορμή τα Εξάρχεια, αλλά και με την σημερινή του ανακοίνωση αποδεικνύει ποιος είναι στο στόχαστρο του ασύμμετρου Πολέμου του: ο κόσμος της εργασίας εντός και εκτός συνόρων, οι πρόσφυγες και μετανάστες, τα κοινωνικά κινήματα.

 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει επίσημα ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

Στην ανακοίνωση για τον Γκουαϊδό τονίζεται ότι: «Η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

 

Και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

gouaido

 

http://diktiospartakos.blogspot.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 22:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.