Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 01:36

Σύλληψη 5 φοιτητών, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Κατηγορία Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ
Η δημοτική παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ καταγγελλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται από το πρωί της 12/11: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ξημερώματα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποίησε αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι
οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.
Με βάση συμφωνίες που αφορούν εγκληματίες που έχουν διαπράξει βαρύτατα ποινικά αδικήματα συλλαμβάνουν νέους αγωνιστές που το μόνο «έγκλημά» τους ήταν η συμμετοχή σε διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, χωρίς κανένα στοιχείο και απόδειξη.
Είναι προφανές πως στη χώρα μας αλλά και σε όλη την ΕΕ (που κάποιοι εξακολουθούν να αποκαλούν «των λαών» και της δημοκρατίας…) ξετυλίγεται επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
Καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης αλλά και σε όλη τη χώρα σε κινητοποίηση για να μην περάσει η πρωτοφανής αυτή συνωμοσία.
13/11, όλοι /ες στις 10 π.μ. στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση των 5 συλληφθέντων!
Υ.Γ. Όσο για το «αίτημα έκδοσης», μια κουβέντα μόνο προς την ελληνική κυβέρνηση: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 fysaeikontra.wordpress.com

 

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Δελτίο Τύπου για την σύλληψη 5 φοιτητών, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής

με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.

Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Σήμερα το πρωί, ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, γείτονες, φίλοι και συγγενείς τους πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης τους και την μη έκδοση τους, σε καμία περίπτωση, στην Ιταλία.

Καλούμε όλες και όλους:

Πέμπτη 12/11
Συνέλευση 19:00 | Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής , Μεσογείων 463
Παρασκευή 13/11
Συγκέντρωση Συμπαράστασης 10:00 | Εφετείο Αθηνών , Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Συνέλευση 18:00 | Πολυτεχνείο, Πατησίων 42

anoixtisyneleysiagparaskevis

 

Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι 5 αγωνιστές φοιτητές (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Το πρωί της 12ης Νοέμβρη (μέρα Γενικής Απεργίας) αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα κάνουν εφόδους σε σπίτια 5 φοιτητών και τους συλλαμβάνουν. Οι συλλήψεις έγιναν με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μετά από απαίτηση του ιταλικού κράτους. Την ίδια μέρα με παρόμοιες κατηγορίες συνελήφθησαν και 5 άτομα στην Ιταλία. Η μόνη “κατηγορία” που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές είναι ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση “No Expo” την Πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο και ότι “εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια”. Με βάση αυτά και χωρίς την ύπαρξη δικογραφίας οι ελληνικές δικαστικές αρχές καλούνται να αποφασίσουν για την έκδοση των 5 φοιτητών για να δικαστούν στην Ιταλία. Μέχρι τη συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών τους επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η παρουσία τους 3 φορές(!) την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια με την όξυνση της καταστολής και την εμφάνιση του Kράτους Έκτακτης Ανάγκης έχουμε βιώσει συλλήψεις, καταδίκες και στοχοποίηση εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) αγωνιστών. Αρκεί απλά η συμμετοχή σε μία απεργία ή κινητοποίηση για να βρεθεί κάποιος στα κρατητήρια και τα δικαστήρια. Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν στοχοποιηθεί ιδιαίτερα οι νέοι (μαθητές, φοιτητές κ.λπ.) και γενικά όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ωστόσο, παρόλα τα δεδομένα, προκαλεί εντύπωση η τέτοιας έντασης κινητοποίηση αστυνομίας και δικαστικών αρχών με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, επειδή απλά κάποιοι “εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια”. Αυτό την ίδια στιγμή που οι ίδιες διατάξεις μένουν ανενεργές για τους Χριστοφοράκους, άλλους καταχραστές και μεγαλόσχημους της αστικής τάξης. Γι αυτές τις εξελίξεις φέρει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία τηρούν σιγή ιχθύος για την υπόθεση.

Η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και των απάνθρωπων πολιτικών του απαιτεί μια πιο δυναμική εμφάνιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης για να καταπνίξει τις αντιστάσεις και τους αγώνες εναντίον του. Οι λεγόμενοι “αντιτρομοκρατικοί νόμοι”, τα “ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης” και οι υπόλοιπες αντιδραστικές διατάξεις έχουν κύριο στόχο το κίνημα και τους αγωνιστές. Σε μια σκοτεινή εποχή όπου αντιδημοκρατικές αναδιπλώσεις απειλούν το ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) εργατικό κίνημα είναι πιο αναγκαία η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το ίδιο απαραίτητη είναι και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγωνιστές που διώκονται. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στους 5 συλληφθέντες αγωνιστές.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε ενέργεια έκδοσης των 5 φοιτητών

Να σταματήσει η δίωξη εναντίον τους

Να καταργηθουν οι τρομονόμοι και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

16-05-2015

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

okde

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 14:22
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.