Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 21:57

Νεκρό 5χρονο αγοράκι στη Μόρια, το πάτησε φορτηγάκι-«Αυτό δεν ήταν ατύχημα»

Νεκρό 5χρονο αγοράκι στη Μόρια, το πάτησε φορτηγάκι

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Αφγανιστάν έχασε πριν από λίγη ώρα τη ζωή του λίγο έξω από τη Μόρια, στην περιοχή του Αη Γιάννη μεταδίδει η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου.

Το παιδάκι βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένα φορτηγάκι που κινούνταν στο χώρο πήγε να στρίψει πάτησε ένα χαρτόκουτο, μέσα στο οποίο βρισκόταν το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού βρισκόταν μέσα στο χώρο επιχείρησης στην περιοχή παραδίδοντας εμπόρευμα και όταν πήγε να στρίψει το όχημά του , πάτησε το χαρτόκουτο μέσα στο οποίο βρισκόταν το παιδάκι. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

«Αυτό δεν ήταν ατύχημα», τονίζει ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα.

Ένα 5χρονο αγοράκι νεκρό πριν λίγο έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Έπαιζε σε χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγάκι…

Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως.

Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό για τον θάνατο αυτόν.

Και κάτι σημαντικό. Πριν δύο βδομάδες περίπου, έκλεισε δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας, ο μόνος χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών (που είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Μόριας) όπου τα παιδάκια με τις μαμάδες τους μπορούσαν να περνάνε τις ατελείωτες ώρες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας στην Λέσβο. Έκλεισε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραλείψεις υγειονομικού χαρακτήρα, λες και δίπλα στο ΚΥΤ δεν υπάρχουν «προβληματάκια».

Κάποιοι θα πουν ότι είναι τυχαίο, μπορεί να συμβεί και στο κέντρο της Αθήνας και θα βάλουν βαθιά το κεφάλι τους στην άμμο.

Μέχρι τους επόμενους νεκρούς.

https://3pointmagazine.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 12:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.