Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 12:20

Κυκλοφορεί ο «σελιδοΔΕΙΚΤΗΣ»: Έκδοση της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων στο Χώρο Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων

Κατηγορία Ειδήσεις

σελιδοΔΕΙΚΤΗΣ

 

Έκδοση της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων στο Χώρο Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων

 

Προς όλους

Η Πρωτοβουλία Συναδέλφων είναι μια προσπάθεια εργαζομένων του κλάδου μας οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

Αποτελεί συμβολή στην προώθηση κάποιων ιδεών και πρακτικών που θέλουν να ενισχύσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση και συσπείρωση.

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε και εμείς τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, τους εξευτελιστικούς μισθούς, την εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα Μνημόνια αποτελούν τομή, αφού ουσιαστικά προωθούν τους νέους όρους κυριαρχίας και εκμετάλλευσης τους οποίους προωθούν οι από πάνω. Οι μαγικές λύσεις που μας υπόσχονταν κάποιοι σωτήρες (ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι ταχυδακτυλουργοί) δεν ήρθαν. Σωτήρες και μαγικές λύσεις δεν υπήρχαν ποτέ, ούτε τώρα υπάρχουν. Η μόνη λύση είναι εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αυτό είναι ακράδαντη πεποίθησή μας. Για αυτό αγωνιζόμαστε, και σε αυτό τον αγώνα καλούμε κάθε συνάδελφισσα και συνάδελφο.

Στους χώρους εργασίας πρέπει να φτιάξουμε «υπόγεια» δίκτυα αλληλοϋποστήριξης και διεκδίκησης. Να αντιδράσουμε προσεκτικά και οργανωμένα. Ο συσχετισμός δύναμης είναι προς όφελος των εργοδοτών. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει. Ένα είναι το όπλο μας: η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Η προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Συναδέλφων είναι συμπληρωματική στην παρουσία και στη δράση του συλλόγου. Δεν είναι αντιπαραθετική. Φυσικά, σε κάποια ζητήματα μπορεί να είναι (και είναι) διαφοροποιημένη. Είναι φυσικό μέσα σε ένα εργατικό σωματείο να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αντιλήψεις. Η ανταλλαγή απόψεων, η ώσμωσή τους, η σύνθεση, αλλά και η αντιπαράθεση τους είναι στοιχεία που πάνε μπροστά τη λειτουργία και τη δράση του σωματείου. Βασική προϋπόθεση είναι οι απόψεις αυτές να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον συναδελφικότητας και κοινής στόχευσης. Εχθρός μας είναι τα αφεντικά, τα τσιράκια τους, οι κυβερνώντες, οι υπερεθνικοί αφέντες (ΕΕ, ΔΝΤ κ.ά.), η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ο συνάδελφος που έχει διαφορετική άποψη είναι συναγωνιστής μας. Εξάλλου την απόλυτη αλήθεια δεν την κατέχει κανείς.

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, ο σελιδοΔΕΙΚΤΗΣ, είναι ένα ακόμη μέσο ώστε να υπάρχει ένας χώρος επικοινωνίας και συζήτησης για όλα όσα μας απασχολούν. Οι προβληματισμοί κάθε συναδέλφου είναι ευπρόσδεκτοι στις σελίδες αυτού του εντύπου. Με τη δική σας βοήθεια και στήριξη φιλοδοξούμε να κυκλοφορούμε τακτικά και να φτάνουμε σε όλους τους χώρους εργασίας του κλάδου.

Συνάδελφε/ισσα, έλα σε επαφή μαζί μας για να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Μίλησε στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσές σου στη δουλειά.

Έχουν και αυτοί τις ίδιες αγωνίες μ’ εσένα, με όλους μας. Και μην ξεχνάς: Κανένας έξω από το σωματείο του κλάδου, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

 

SELIDODEIKTHS1selidodeikths2selidodeikths3selidodeikths4

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 12:03
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.