Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 20:41

Ούτε γουλιά ...και τα Χριστούγεννα!

Κατηγορία Ειδήσεις

 

Ούτε γουλιά ...και τα Χριστούγεννα! 

 

DENTRO

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δένδρο στολίστηκε το πρωί του Σαββάτου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους από τους απεργούς της Coca Cola με πρωτοβουλία της Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονιας Θράκης όπου τα στολίδια του δένδρου έστελναν το μήνυμα "ούτε γουλιά". Η Ένωση Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας-Θράκης καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στις δράσεις και να εντατικοποιήσει το μποϊκοτάζ των προϊόντων της «Coca Cola», η οποία -ενώ συνεχίζει να βγάζει τεράστια κέρδη από την ελληνική αγορά- εξακολουθεί να κλείνει εργοστάσια.

Ένας Άγιος Βασίλης που ταυτόχρονα παρέπεμπε στα χρώματα της Coca Cola καλούσε επίσης τον κόσμο να μην πιει ούτε γουλιά ενώ στο πλευρό των απεργών που συμπληρώνουν σήμερα 804 μέρες αγώνα μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων σχολικοί φύλακες, η επιτροπή αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού Θεσσαλονίκης.

Με αυτή τη δράση ξαναζωντάνεψε και το κέντρο αγώνα που ένωνε τα τελευταία χρόνια όλους τους αγώνες εργαζομένων που είχαν πληγεί από το Μνημόνιο αλλά και του αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική.

DENTRO0DENTRO1

 

Να σημειωθεί ακόμη ότι η σημερινή ενημερωτική δράση αποτελεί την κορύφωση κινητοποιήσεων που έκαναν το τελευταίο διάστημα οι απεργοί της Coca Cola σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου, δηλώνοντας παράλληλα πως θα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους.

Η Coca Cola , όπως υπογραμμίζει η Ένωση Γυναικών, «εμπαίζει τους Έλληνες καταναλωτές με πληρωμένες “πληροφορίες” στον ημερήσιο Τύπο περί εξαγωγών από την Ελλάδα σε τρίτες χώρες, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ελληνική αγορά έχει κατακλυσθεί, τα τελευταία χρόνια, από προϊόντα που εισάγονται από την Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.». Όπως δηλώνει, θα συνεχίσει το μποϊκοτάζ των προϊόντων της «Coca Cola» μαζί με τους απεργούς, τις οικογένειές τους και όλο το καταναλωτικό κοινό, μέχρις ότου επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και η περιοχή της Μακεδονίας - Θράκης αποκτήσει μια μονάδα παραγωγής ανάλογη με τον όγκο της κατανάλωσης των προϊόντων της πολυεθνικής στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

DENTRO2Τέλος να αναφέρουμε πως η Ένωση Γυναικών εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς το καταναλωτικό κοινό όλης της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και της Θεσσαλονίκης, για την ενεργή συμμετοχή τους στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της «Coca Cola».

Οι μέχρι τώρα χριστουγεννιάτικες δράσεις της Ένωσης Γυναικών σε Αθήνα, Θράκη, Ανατολική & Δυτική Μακεδονία, με κεντρικό σύνθημα το «ούτε γουλιά Coca Cola, Fanta, Amita, νερό Aύρα» δημιούργησαν αίσθηση στις τοπικές κοινωνίες και έφεραν πιο κοντά στο καταναλωτικό κοινό το αίτημα των απεργών και των οικογενειών τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

 DENTRO3DENTRO4

 

www.alterthess.gr

 

DENTRO10DENTRO9DENTRO8DENTRO7DENTRO6DENTRO5

www.facebook.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 21:05
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.