Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 09:24

Η πάταξη της διαφθοράς ξεκίνησε από τις λαϊκές!

Γράφτηκε από

Οι φτωχοί της Θεσσαλονίκης έχουν καταστεί από την Γενική Αστυνομική Διευθύνση Θεσσαλονίκης ο στόχος της επιχείρησης "πάταξη του παραεμπορίου". Σαν να μην έφτανε η ανθρωπιστική κρίση και τα βάσανα των ανθρώπων αυτών που καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν στην πόλη αυτή, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Σάββατο να κάνει ευρεία επιχείρηση και στην Λαϊκή της Μαρτίου κατάσχοντας αντικείμενα και μεταχειρισμένα ρούχα που πωλούν μετανάστες και τσιγγάνοι σε ένα χαλάκι που απλώνουν στο δρόμο για να βγάλουν κάποια λίγα χρήματα για την επιβίωσή τους. Η αστυνομία τους απείλησε με σύλληψη αν αντιδράσουν και τα αντικείμενα καταστράφηκαν την ίδια στιγμή στην ειδική σκουπιδιάρα. Η εντολή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δόθηκε από την ΓΑΔΘ, και η αστυνομία επέλασε στην λαϊκή όπου οι αγοραστές των φτηνών αυτών πραγμάτων είναι επίσης φτωχοί συμπολίτες μας. Να σημειωθεί ότι ο κόσμος αντέδρασε μαζικά στην πρακτική αυτή καθώς στην λαϊκή της Μαρτίου όπως και σε άλλες είναι που οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να "μοιραστούν" την φτώχεια τους και είναι εκεί που το κράτος εντοπίζει τον βασικό του εχθρό ενάντια στο παραεμπόριο το τελευταίο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό αν λάβει κανείς υπόψη του πως πριν λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθή γιατί εντοπίστηκε στη λαϊκή αγορά τής Κίμωνος Βόγα να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα από το λιγοστό βιος της, τα οποία κατασχέθηκαν. Η γυναίκα πουλούσε αντικείμενα από το σπίτι της για να πληρώσει τις εξετάσεις που έπρεπε να κάνει μετά τη μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί.

 

Σταυρούλα Πουλημένη

alterthess, 9 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.