Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σαλμά Μάριου ο οποίος κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο το μέλος του Γενικoύ Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Μάκη Αραβανή, γιατρό παθολόγο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου και τον απείλησε λέγοντας: «έχω στα χέρια μου υποθέσεις ασθενών…, μπορεί να βρεθείς εμπλεκόμενος…, μη με ξαναπιάσεις στο στόμα σου…, να είσαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις σου». Ο κ. Σαλμάς επιδίωξε να εκφοβίσει τον συνάδελφο επειδή «τόλμησε» να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης, της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του διοικητή του νοσοκομείου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο…
Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να δώσουν όλοι τους το αγωνιστικό παρόν στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ αύριο το πρωΐ στις 5.00 π.μ στο λιμάνι και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ). Καλούμε τέλος κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα, φορείς και εργατικά σχήματα να στηρίξουν την 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ και όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο και εφοπλιστές αλλά και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΓΣΕΕ.
Πριν λίγο, και με συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, (ΔΗΣΥΠ (ΚΙΝΑΛ), ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ), με μοναδική διαφωνία του εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, Ρίζου Μιχάλη, έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της, την από 19/5 απόφαση του ΓΣ (που οι ίδιες παρατάξεις ψήφισαν) η οποία προκήρυσσε «απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και ταυτόχρονα έθετε την πρόταση για ανάλογη απόφαση και στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα».
Εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες μαίνεται η μάχη για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ, με διατάξεις που καταργούν τον βασικό πυρήνα της εργασιακής σχέσης, όπως νοείται τα τελευταία 100 χρόνια, δηλαδή την παροχή εργασίας έναντι της καταβολής μισθού. Το νομοσχέδιο που αναμένεται προς κατάθεση στη Βουλή και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο σύνολο των εργατικών σωματείων σε όλους τους κλάδους, κατά την εκτίμηση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αφορά τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ!
Προτείνουμε: Κήρυξη προειδοποιητικής 48ωρης γενικής απεργίας πριν την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου στις (πχ 2/6 και 3/6) με στόχο να μην κατατεθεί. Σε κάθε περίπτωση να προκηρυχτεί απεργία στις 3 Ιούνη μαζί την ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα. Απεργιακή κλιμάκωση αν το νομοσχέδιο έρθει για ψήφιση. Συνεχή συλλαλητήρια διαμαρτυρίας. Διοργάνωση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στις γειτονιές το αμέσως επόμενο διάστημα. Πολύμορφες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων. Με πρωτοβουλία των συνδικάτων να δημιουργηθούν κέντρα αγώνα, ενωτικά, με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις που εναντιώνονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Οι πλατείες να μετατραπούν σε χώρους μαζικών, καθημερινών,…
Επειδή λοιπόν προφανώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επιδημία ως ευκαιρία για την κατάργηση αυτονόητων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών, την ενημερώνουμε πως ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΚΤΥΠΗΣΕ. Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα προτείνουμε άμεσα στην ΟΕΝΓΕ και στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ (κατ’ αρχήν όσον αφορά την διαδικασία του εμβολιασμού) αν δεν μπει ΤΩΡΑ τέρμα στην αυθαιρεσία και αν η κυβέρνηση δεν συνετίσει διάφορους και διάφορες στις διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων που συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι και Αντουανέττες αντιμετωπίζοντας ως δουλοπάροικους γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς.
Σελίδα 1 από 152