Τι φοβάται ο κ. Διοικητής; Μήπως γίνει γνωστό ότι: Σε αιτήσεις εργαζομένων της πρώτης γραμμής για άδεια ειδικού σκοπού δεν έχει δοθεί απάντηση από 19-3-2020; Αρκετοί συνάδελφοι με σοβαρά νοσήματα (πχ Σακχαρώδης διαβήτης, βρογχικό άσθμα) δεν απαλλάσσονται από την εργασία τους παρά τις αντίθετες ιατρικές γνωματεύσεις; …Ότι τα μέτρα Ατομικής προστασίας εξακολουθούν να δίνονται με το σταγονόμετρο; Ότι η τακτική του Υπουργείου “βλέποντας και κάνοντας” έχει μετατρέψει το Αττικό σε νοσοκομείο κουφάρι, καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και ιατρείων; Ότι ο λαός της Δυτικής Αθήνας ψάχνει για γιατρό;
Δεν σταματάμε τους αγώνες. Δεν είμαστε «όλοι μαζί», «δεν συναινούμε»! Η πάλη για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες δεν αναστέλλεται. Δίνουμε τη μάχη, αγωνιζόμαστε ΤΩΡΑ! Να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών!
Οι φροντιστηριάρχες αρπάζουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της κοινωνίας με δαπάνες του κράτους. Φροντιστηριάρχες θα εισπράξουν κανονικά τα δίδακτρα από τους γονείς των μαθητών. Αλλά οι φροντιστηριάρχες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα καταβάλουν αμοιβές στους εκπαιδευτικούς. Αλλά οι φροντιστηριάρχες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εκπαιδευτικούς, θα τις καταβάλει το κράτος. Αλλά οι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν αδήλωτα απ’ το σπίτι, με αντίδωρο το επίδομα πείνας των 800 € για δύο μήνες. Κυβέρνηση και εργοδοσία εγκαινιάζουν τη «μαύρη εργασία» της «νέας εποχής» και επιδιώκουν τη συναίνεση των εργαζομένων εξαγοράζοντας συνειδήσεις «δημοσία δαπάνη».
Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών. Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που δουλεύουν κανονικά και μετακινούνται μαζικά. Απαγόρευση των απολύσεων. Άμεση ανάκληση των 40.000 απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Καμία χαμένη άδεια, μισθός, ένσημο. Να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη τους! Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να μην μπουν στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση. Να παρθεί πίσω το χουντικό μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας…
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη...Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζει τα αιτήματα τους. Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.
Αυτό θα πει κυβέρνηση τραπεζιτών και βιομηχάνων. Δεν τους σταματάει ούτε ο κορονοϊός, δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ στις 19/3, σε αντιασφαλιστικό νόμο υπέρ των επαγγελματικών ταμείων, ψήφισε μόνη της σε μια άδεια βουλή – μόλις 6 παρόντες - αυθημερόν μια χαριστική διάταξη για την απαλλαγή της ΕΤΕ από τα βάρη για την επικούρηση. Φαίνεται έχει σκοπό να περάσει πολλά η ΝΔ με φαστ τρακ διαδικασία εν μέσω επιδημίας.
Σελίδα 1 από 128