Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα έχει βάλει το υπουργείο εργασίας σε διαβούλευση ως τις 9/9 με τίτλο: «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Πρόκειται για την οδηγία 2019/1152 και του Συμβουλίου της 20ης  Ιουνίου 2019, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά και του ΣΕΒ, για πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, θέσπιση 13 ωρών δουλειάς, κατάργηση του πενθημέρου και προστασία της απεργοσπασίας με ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν άμεσα την εργατική τάξη για αποφασιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό τερατούργημα! Καλούμε το Δ.Σ του ΕΚΑ να συνεδριάσει άμεσα, ώστε από κοινού με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να προκηρυχθεί 24ωρη πανεργατική απεργία πριν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή. Να οργανώνουμε τον αγώνα μας, μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, χωρίς να περιμένουμε τις κινήσεις εκτόνωσης της ΓΣΕΕ και των υποταγμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με μια χολερική υπουργική απόφαση, η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί μνημείο ευτελισμού των επίσημων εγγράφων σε επίπεδο ύφους και επιχειρηματολογίας, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη αφαιρεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την υπερτεσσαρακονταετή έδρα του στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο στην Ερμού 136 στην Αθήνα, τιμωρώντας τον επειδή πραγματοποίησε εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όλους τους πολίτες και τους φορείς με τους οποίους έχουμε παλέψει μαζί, να συμπαρασταθούν στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, με ψηφίσματα, κείμενα υπογραφών και με συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα ανακοινώσει ο ΣΕΑ, εν όψει και της προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης.
Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες και αφορά το μισθολόγιο-φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ μιλάνε για αυξήσεις και έμμεση επιστροφή του 13ου μισθού σε μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία. Μετά από μια 13ετία  μνημονίων και περικοπών στους μισθούς,  οι "αυξήσεις"-κοροϊδία που υπόσχονται όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις απώλειες αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μειώσεις των μισθών των τελευταίων χρόνων (που φτάνουν το 40%), αλλά ούτε αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια που καλπάζει.
Την Τρίτη 11 Ιουλίου νεαρός εργαζόμενος- σερβιτόρος σε παραλιακό, κεντρικό beach Bar στην παραλία Βάλτος στην Πάργα, πήγε στο μαγαζί που δούλευε να ζητήσει τα δεδουλευμένα μεροκάματά του. Η απάντηση των εργοδοτών του ήταν να τον βρίσουν και να τον χτυπήσουν ακόμη και όταν τρομαγμένος άρχισε να τρέχει. Δεν φτάνουν τα 9-10ωρα και τα 7ήμερα και οι απαξιωτικές συμπεριφορές με χυδαίες εκφράσεις, τώρα το θράσος των εργοδοτών φτάνει μέχρι το ξύλο. Ο εργαζόμενος κατέφυγε στην αστυνομία στη Πάργα και σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού ενθαρρύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης…
Σελίδα 1 από 173