Με αποφασιστικότητα, θάρρος, αγωνιστική δύναμη και αντοχή απέναντι στις απειλές και την αστυνομική τρομοκρατία της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η σημερινή 24ωρη απεργία του Ε.Κ.Α., της Α.ΔΕ.Δ.Υ, 45 Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια αποφασιστική στιγμή του εργατικού κινήματος στον αγώνα για να ληφθούν τα πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα πραγματικά μέτρα που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός για να μείνει όρθιος μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση, για να αποκρουστούν οι νέες επιθέσεις στο οκτάωρο, στην απεργία
Η ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη Μυτιλήνη το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη 2020 σε πολίτες που βάδιζαν στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας και την άδικη επιβολή προστίμων 5 μέτρα από το άγαλμα του Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγ. Ειρήνης…Έκοψαν πρόστιμα σε πολίτες που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο φωνάζοντας «ψωμί υγεία παιδεία ελευθερία» με πολλά μέτρα απόστασης μεταξύ τους, βεβαιώσεις κίνησης και απόλυτη συνείδηση των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Τους έκοβαν το δρόμο συνωστιζόμενοι οι ίδιοι και αναγκάζοντας σε συνωστισμό τους πολίτες που περπατούσαν. Έκαναν υποδείξεις σε γιατρούς για τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας ενώ τους…
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στους δρόμους αψηφώντας τη χουντικής έμπνευσης και χαρακτήρα απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει όχι μόνο τις πορείες για το Πολυτεχνείο αλλά να προβεί και σε μια καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων από 4 άτομα και πάνω! Με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» προσπάθησαν να επιβάλουν ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής, καταπατώντας ολοφάνερα ακόμη και το αστικό σύνταγμα.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και τους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει! Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί. Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.
Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από την άγρια καταστολή και το όργιο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Σκηνές πολέμου εκτυλίχθηκαν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα. Γέμισαν μπλε, χακί στολές και λευκά κράνη όλες οι πλατείες του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν τον «εχθρό λαό» να κατέβει να διαδηλώσει για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σήμερα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ επικουρούμενη από την συναίνεση της συστημικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙ.ΝΑΛ) που αποδέχθηκε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου , ξεπέρασε κάθε όριο.
http://taxikienotitaeka.blogspot.com/Συνθήκες χούντας διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει όλες τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου»…Τέτοιου είδους καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια έχει γίνει στο παρελθόν μόνο στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973. Αποτελεί τεράστια πρόκληση προς τον λαό και την νεολαία το γεγονός πως χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι που είχε χρησιμοποιήσει η χούντα, για να ακυρωθούν φέτος οι πορείες του Πολυτεχνείου, της εξέγερσης που αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα κατά της δικτατορίας.
Σελίδα 1 από 140