Η κυρία Μενδώνη αποτελεί persona non grata για τους ανθρώπους του πολιτισμού. Δεν διαθέτει κανένα κοινωνικό έρεισμα. Τα λεγόμενά της εκπροσωπούν αποκλειστικά εκείνη και τους συνεργάτες της, ενώ η υπογραφή της αποτελεί λαλούν σύμβολο απαξίωσης. Ως υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αντιλαμβανόμαστε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης που επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Υπουργού. Άλλωστε μία «εξαπατηθείσα» πολιτικός οφείλει να αναλάβει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη της εξαπάτησής της. Εμείς, διαπιστώνοντας την θεσμική κρίση που έχει κορυφωθεί κατά τη θητεία της, της λέμε: ουκ αεί άρχεις.
Με τη συνδικαλιστική σιωπηρή συναίνεση στον κλάδο των ΜΜΕ θα περάσει το νομοσχέδιο για την Τηλεόραση στη Βουλή. Νομοσχέδιο με το οποίο η ιδιωτική τηλεόραση περνάει στη νέα φάση της “ψηφιακής ανάπτυξης”, με όλα τα δώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη σύμμαχο τηλεοπτική ολιγαρχία. Το πρώην νομοσχέδιο Πέτσα το οποίο απορρίφθηκε συνολικά τον Δεκέμβριο του 2020 και προκάλεσε την 48ωρη απεργία στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, έγινε νομοσχέδιο Λιβάνιου και θα ψηφιστεί με την ανοχή των συνδικαλιστών στις προσκείμενες πολιτικά σε Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ
Να ανακληθούν οι αστυνομικές και πειθαρχικές διώξεις! Να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών! Πιο μαζικά και πιο δυναμικά στο πλευρό των ασθενών μας και στις διεκδικήσεις μας! Όλοι/ όλες στην Πανυγειονομική Απεργία 16 Φεβρουαρίου! ...Η κοινωνία στενάζει από την ασφυξία που έχουν επιβάλλει τα τυφλά οριζόντια αδιέξοδα και αναποτελεσματικά περιοριστικά μέτρα, από την συνεχιζόμενη οικονομική καταστροφή που παθαίνουν τα λαϊκά στρώματα και από την απύθμενη εξοργιστική κυβερνητική υποκρισία που χρησιμοποιεί την επιδημία ως «α λα καρτ» εργαλείο για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι όπως επίσης για να τροφοδοτεί με δημόσιο χρήμα διάφορους ημέτερους παρατρεχάμενους...
Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η υποκρισία της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς: εισαγγελικές διώξεις, πειθαρχικές διώξεις, δυσμενείς μετακινήσεις, εκδικητικές απολύσεις, στοχοποίηση και συκοφάντηση ενάντια σε αυτούς που πέρσι αποκαλούσαν «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» και που τους «χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια». Από τους γιατρούς μέχρι τους φοιτητές και σε όλη την κοινωνία το μήνυμα είναι πως όποιος αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί θα πατάσσεται ανηλεώς. Ελήφθη το μήνυμα, επιστρέφεται ως απαράδεκτο, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά.
Επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος που ψήφισαν τους δίνει τη δυνατότητα να ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κατά πως τους συμφέρει και τους βολεύει κάθε φορά τις διατάξεις του, για να βάζουν εμπόδια στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο.Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε αμέτοχοι το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν!
Η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την ανάπτυξη εργατικών αγώνων στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, ιδιαίτερα σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο. Όπως και στην Ελλάδα, οι τομείς αυτοί εμφανίζουν τεράστια κερδοφορία και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας με την τηλεργασία επιβάλλουν ένα ακραίο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Εμφανίζεται μια νέα γενιά εργατικής τάξης που οργανώνει τους πρώτους αγώνες της για να απελευθερωθεί από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές αλυσίδες.
Σελίδα 1 από 144