Δεν συμμετέχουμε και δεν συμπράττουμε σε μια κινητοποίηση και μάλιστα ως «απεργοί»(!) που διαδηλώνει πως οι αδύναμοι και οι ξεριζωμένοι δεν έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, στη δουλειά , στην εκπαίδευση , στην περίθαλψη, στη ζωή! Με αυτή ακριβώς την πολιτική που επιβάλλει την κατάργηση των δικαιωμάτων, τη διαίρεση των εργαζόμενων, το δόγμα «εχθρός του φτωχού είναι ο πιο φτωχός» είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι. Θέλουμε πράγματι πίσω τη ζωή μας από αυτούς που μας τσαλαπατούν τα δικαιώματα μας και καταργούν τις κατακτήσεις μας! Και αυτοί δεν είναι βέβαια οι πρόσφυγες-μετανάστες αλλά η πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του όλα αυτά…
Καλούμε λοιπόν σε σύσκεψη συντονισμού για την οργάνωση των επόμενων βημάτων της Καμπάνιας για την Προστασία της Μητρότητας το Σάββατο 25 Γενάρη στις 17.00 στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα) όλα τα σωματεία και τους συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κοινωνικούς χώρους και καθέναν/μια που θέλει να παλέψει για να εντείνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της μητρότητας και την διεκδίκηση πλήρων εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους εργαζόμενους.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ δεν συμμετέχουν στα συλλαλητήρια μίσους και δαιμονοποίησης των προσφύγων στις 22/1, στα οποία καλούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοξενοδόχοι, καθώς και άλλοι φορείς των νησιών. Το κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τη ζωή μας πίσω» και η αφίσα με τα περικυκλωμένα νησιά από βάρκες προσφύγων δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για συλλαλητήρια με ξενοφοβικό και εν πολλοίς ρατσιστικό χαρακτήρα.
Με ποια θεσμική αρμοδιότητα και κάτω από ποια παιδαγωγική/εκπαιδευτική λογική καλεί η Περιφέρεια Β. Αιγαίου τους μαθητές για «ενημέρωση» για τις κινητοποιήσεις; Κι επειδή είναι προφανές το «πρόσημο» της ενημέρωσης, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι όποιος χύνει στα μυαλά των μαθητών μας συγκεκαλυμμένο ρατσιστικό δηλητήριο θα μας βρει απέναντί του.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις διατάξεις που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή το βράδυ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια, προωθεί τη δυνατότητα χιλιάδων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη της γενικής αγωγής. Η εξέλιξη αυτή θα εξισώσει de facto τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια, θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, στην πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας και στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και στο περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου.
Η επιτυχία της απεργίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των εργαζόμενων. Η μαζική και ενεργή συμμετοχή στην απεργία, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης, στο υπουργείο, οι επιτροπές αγώνα και οι συζητήσεις των εργαζόμενων, όλα αυτά πρέπει να επιδιωχθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και από τα κάτω, χωρίς να ανατίθενται σε κανέναν. Ως Radical I.T. στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία αυτή, και όλες τις κινητοποιήσεις
Σελίδα 1 από 12