Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 23:59

«Μακεδονομάχοι» έστειλαν στο νοσοκομείο φωτορεπόρτερ και έσπασαν τα δόντια εικονολήπτη

Φασίστες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου το μεσημέρι της 20ης Γενάρη στο Σύνταγμα. Έστειλα τον Κωστή Νταντάμη στο νοσοκομείο αφού του έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό.

Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει ότι ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν σε συνεργείο της ΕΡΤ, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον εικονολήπτη που του έσπασαν τα δόντια.

 

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.
Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.
Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι.
Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας.
ΤΟ ΔΣ της ΕΦΕ

 

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Πριν από λίγο, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον συνεργείου της ΕΡΤ, που κάλυπτε τη σημερινή διαδήλωση από σημείο κοντά στο ξενοδοχείο της Μ. Βρεττανίας, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον εικονολήπτη του συνεργείου του οποίου έσπασαν τα δόντια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την απρόκλητη επίθεση των θρασύδειλων ακροδεξιών τραμπούκων, όπως και κάθε επίθεση, απ΄όπου κι αν προέρχεται, εναντίον εκείνων που μοχθούν ώστε να είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεπής στην ενημέρωση του πολίτη, όπως της επιτάσσει το Σύνταγμα, η συνείδηση και η αίσθηση καθήκοντος του κάθε εργαζόμενου στην ΕΡΤ.

 

ΠΑΝΤΙΕΡΑ

 

 

Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξουν και τα κόμματα και ειδικά εκείνα που πρόσφατα ορθά καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ ενώ ταυτόχρονα τόνιζαν το γεγονός ότι δεν μπήκε βόμβα στην ΕΡΤ αφήνοντας αήθεις υπαινιγμούς. Είναι ευκαιρία να δείξουν σε όλους πως δεν υπάρχει a la carte «ευαισθησία» σε ότι στρέφεται εναντίον της ενημέρωσης και πως δεν αδιαφορούν όταν πρόκειται για επιθέσεις εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 23:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.