Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 23:40

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»: Καταγγελία για τα γεγονότα στο Κουκάκι την Τετάρτη 18/12/2019

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Καταγγελία για τα γεγονότα στο Κουκάκι την Τετάρτη 18/12/2019

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το μότο της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Κανονικότητα για την κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι οι μέρες που ζούμε. Κανονικότητα είναι η βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων λαού και νεολαίας, η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, το ξεγύμνωμα στη μέση του δρόμου νεαρών που απλά τυχαίνει να περνούν μπροστά από μια διμοιρία ΜΑΤ. Κανονικότητα είναι το κόψιμο του κοινωνικού μερίσματος, οι φοροελαφρύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Κανονικότητα είναι να ζουν οι πρόσφυγες σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα στο κρύο, τη βροχή και τις λάσπες, κανονικότητα είναι η εξομολόγηση μικρών παιδιών που μένουν στη Μόρια ότι θέλουν να πεθάνουν γιατί δεν αντέχουν άλλο σε αυτές τις συνθήκες…

Σε κλίμα «κανονικότητας» ξύπνησαν σήμερα στις 5.30΄ το χάραμα οι κάτοικοι της γειτονιάς του Κουκακίου, αντικρίζοντας δυνάμεις των ΕΚΑΜ να προσπαθούν να εισβάλουν σε 3 καταλήψεις! Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να πετάξουν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά και να προσαγάγουν, αφού πρώτα τους χτύπησαν, μέλη μιας οικογένειας, οι οποίοι αρνήθηκαν την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι τους -παρακείμενο σε ένα υπό κατάληψη οίκημα- χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Οι γονείς και τα παιδιά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που πήγαιναν το πρωί στο σχολείο τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν ιδιότυπο στρατό κατοχής, που είχε περικυκλώσει τη γειτονιά τους. Τα όσα έπραξε η αστυνομία τα ξημερώματα στο Κουκάκι προκαλούν φόβο όχι μόνο στα μικρά παιδιά αλλά και στους ενήλικες, που ξύπνησαν μέσα στη νύχτα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Πώς είναι δυνατόν να εξηγήσεις σε μικρά παιδιά τι έχει συμβεί;

Το Κουκάκι, όπως και πολλές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, βιώνουν μια τεράστια αλλαγή τα τελευταία χρόνια. Οι κάτοικοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους, τα ενοίκια έχουν φτάσει να είναι υψηλότερα από την Εκάλη και αυτό γιατί όλα θυσιάζονται στο βωμό του τουρισμού. Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ανθούν στις γειτονιές μας, αλλά οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Και αντί να υπάρχει οποιαδήποτε προστασία και πρόνοια από το κράτος για να προστατευτεί η δυνατότητα των κατοίκων της Αθήνας να μένουν σε αξιοπρεπή σπίτια όπου δεν θα χρειάζονται να πληρώνουν έναν ολόκληρο μισθό για ενοίκιο, τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ εισβάλλουν στις γειτονιές αξημέρωτα και τρομοκρατούν τους κατοίκους.

Καταγγέλλουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πρακτικές της αστυνομίας, της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Ένα σύνθημα σε τοίχο στη Χιλή έγραφε ότι «δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, επειδή η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα». Ήρθε η δική μας ώρα να κάνουμε πράξη αυτό το σύνθημα. Καλούμε όλο το λαϊκό και εργατικό κίνημα να αντισταθούμε στον αυταρχικό κατήφορο που έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση, ώστε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή της πολιτική. Αν δεν επανοικειοποιηθούμε τις γειτονιές μας, αυτές θα μετατραπούν σε αμιγείς τουριστικές ζώνες και οι κάτοικοί τους θα εκδιωχθούν πλήρως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

www.syllogosparthenonas.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 23:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.