Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 12:53

ΕΛΜΕ Ικαρίας: Ανθρωπιστική κρίση και όχι εισβολή

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ρατσιστικές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, για να καταργηθεί η κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στα παιχνίδια σκοπιμοτήτων που παίζει ο Ερντογάν με τους Ευρωπαίους χρησιμοποιώντας σαν πιόνια ανθρώπινες ψυχές, αντιδρά με πολεμικές ιαχές, αστυνομοκρατία και ασκήσεις με πραγματικά πυρά(!), όχι βέβαια απέναντι στον Ερντογάν και τους Ευρωπαίους, αλλά απέναντι στα θύματα αυτής της κατάστασης, τους ξεριζωμένους και τους κυνηγημένους.

Όχι στην κρατική βία και καταστολή!

Αφού προηγουμένως εξαπέλυσε μια τεράστιας έκτασης κατασταλτική επίθεση απέναντι στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου που αρνούνται να δεχθούν τη μετατροπή των τόπων τους σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών με τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης, με ορδές ΜΑΤ που κατέφθασαν στα νησιά με ναυλωμένα πλοία και αποβιβάστηκαν σαν στρατός κατοχής, με την απίστευτη χρήση χημικών, με αύρες, με τραυματισμούς δεκάδων νησιωτών, ακόμη και με το σπάσιμο πολλών αυτοκινήτων, προσφεύγει στη στρατοκρατική θωράκιση του Έβρου και των νησιών, μετατρέποντας τη χώρα σε σιδερόφρακτο, αντιπροσφυγικό φρούριο.

Όποιος σπέρνει τον ρατσισμό θερίζει τον φασισμό ή/και τον πόλεμο!

Αυτό το νοσηρό κλίμα πολεμικής ετοιμότητας και απόκρουσης των ρακένδυτων «εισβολέων», οι περιγραφές με όρους πολεμικής αναταπόκρισης από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών και η συστηματική απόκρυψη των πραγματικών αιτίων των προσφυγικών ροών αποτελεί την τροφή για το ρατσιστικό παραλήρημα μερίδας του κόσμου, ψήγματα του οποίου παρακολουθήσαμε στη Θέρμη της Λέσβου, αλλά το σημαντικότερο, υποδαυλίζει και αναπτύσσει τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά του γενικού πληθυσμού, πατώντας πάνω στο φόβο και την ιδεοληψία. Η κοινωνία μας όμως δεν είναι αυτή που δείχνουν τα κανάλια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς είναι πιο δυνατές από αυτές του μίσους. Και αυτές οι δυνάμεις πρέπει το επόμενο διάστημα να βγουν μπροστά.

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με πρόσφυγες και μετανάστες!

Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών!

Είναι αλήθεια ότι ειδικά αυτές τις μέρες φάνηκε καθαρά ότι εχθροί των νησιωτών δεν είναι οι πρόσφυγες, που κτυπημένοι από τους πολέμους τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, αναζητούν μια καλύτερη ζωή και βρίσκονται εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι στα ελληνικά νησιά. Ο βασικός εχθρός, όπως αναδείχθηκε για το μεγαλύτερο κομμάτι των νησιωτών, είναι η κυβέρνηση, τα σχέδια της για πρόσφυγες και ντόπιους και οι δυνάμεις καταστολής. Είναι η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στις χώρες της Μέσης Ανατολής που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους, πολιτική – σήμα κατατεθέν του ΝΑΤΟ  και των Ευρωπαίων «φίλων και εταίρων μας» , που στηρίζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δίνοντας στρατιωτικές βάσεις , οπλικά συστήματα και στρατιωτικές μονάδες, αλλά κυρίως αποπροσανατολίζοντας το λαό δείχνοντας με το δάκτυλο ως πρόβλημα τους πρόσφυγες και όχι αυτούς που γεννούν την προσφυγιά.

Αποτέλεσμα των ίδιων πολιτικών είναι και ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων στη χώρα μας, πρακτική απόληξη όλων των αντιπροσφυγικών συνθηκών της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, την οποία δουλικά υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι μια  συμφωνία που σηματοδοτώντας  ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής, έπνιξε  τα δικαιώματά προσφύγων και μεταναστών μεσοπέλαγα, πολλαπλασίασε την καταστολή και τους μηχανισμούς απόκρουσης και αποκλεισμού και νομιμοποίησε τον μαζικό και αναγκαστικό τους εγκλωβισμό σε μια χώρα όπου δεν θέλουν να παραμείνουν.

Στην αντιπροσφυγική αυτή πολιτική της κυβέρνησης απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο κοινός αγώνας προσφύγων και Ελλήνων για να μην κατασκευαστεί καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες παίρνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα άμεσα, και να μην μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ψυχών.

            Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ρατσιστικές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, για να καταργηθεί η κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

- ΟΧΙ στους πολέμους των Ιμπεριαλιστών.

- Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά σε αποθετήρια ανθρώπινων ψυχών.

- Κανένα καινούριο κέντρο κράτησης ανοιχτό ή κλειστό. Αποσυμφόρηση των νησιών με οργανωμένη υποδοχή στα αστικά κέντρα. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου.

- Να τηρηθούν οι διεθνείς συνθήκες (άσυλο, διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα κ.λπ.)

- Ενίσχυση των κρατικών δομών περίθαλψης και εκπαίδευσης για όλους τους πρόσφυγες.

- Να απομονώσουμε τις φωνές του μίσους και του ρατσισμού μέσα στην κοινωνία.

 

www.alfavita.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 12:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.