Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 11:29

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των πόλεων στα μεγάλα, μαχητικά συλλαλητήρια, ενάντια στην ψήφιση του αντιδταστικού νομοσχεδίου που θέλει «να βάλει στον πάγο» τις διαδηλώσεις. Η μαζική απάντηση που πήραν από χιλιάδες διαδηλωτές ήταν το σύνθημα «Βάλτε χέρι στην αστυνομία, όχι στη διαδήλωση και την απεργία».

Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και καταστολής του Χρυσοχοίδη και του Μητσοτάκη που όμως δεν κατάφερε να διαλύσει την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος παρά τα δακρυγόνα και τη βία των ΜΑΤ, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει κανένα νόμο που χτυπάει το δικαίωμα στην διαδήλωση.

Όπως τα ΜΑΤ δεν έσωσαν τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαροβενιζελων από την οργή του κόσμου το ίδιο θα γίνει ξανά απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση που είναι πιο αδύναμη πολιτικά. Όπως δεν έχουν καταφέρει με όλους τους νόμους που ψήφισαν ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, να σταματήσουν τις εργατικές απεργίες και διεκδικήσεις, όπως δεν έχουν καταφέρει με τους νόμους για την αφισοκόλληση να σταματήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, έτσι και τώρα θα πάρουν την απάντηση από το μαζικό κίνημα.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να τσακίσουμε και στην πράξη τις αντιδραστικές αυτές επιλογές.

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στην Υγεία και την κινητοποίηση των καλλιτεχνών στις 15 Ιούλη, και οργανώνουμε από τώρα για το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 16:33