Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχαν 14 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου που είχαν απολυθεί για συνδικαλιστικούς λόγους, καθώς πρωτοστατούσαν στις αγωνιστικές δράσεις του σωματείου συμβασιούχων της Υπηρεσίας. Κατάφεραν να κερδίσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι το υπουργείο Μετανάστευσης που κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για ανανέωση των συμβάσεών τους τήρησε στάση Πόντιου Πιλάτου, αλλά ουσιαστικά έκλεινε το μάτι στην απόλυσή τους, πλέον είναι υποχρεωμένο να τους επαναφέρει στις θέσεις εργασίας τους.
Η επιστήμη δεν είναι ουδέτερη. Το 4% του Γκίκα Μαγιορκίνη που είναι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, οι αποστάσεις ανα 2 μαθητές που θα γλιτώναμε σε 15ρια τμήματα σε σχέση μετα 25ρια, δεν είναι ένα ποσοστό τόσο μεγάλο ώστε να ξοδευτεί η κυβέρνηση να εκταμιεύσει χρήματα για την εκπαίδευση. Όταν χρησιμοποιείς τα μαθηματικά για να στηρίξεις μια κυβερνητική επιλογή που μόνος της στόχος και κριτήριο είναι το πώς θα κοστίσει λιγότερα χρήματα, κινδυνεύεις να πέσεις σε επιστημολογικά σφάλματα, να βγαίνουν συμπεράσματα τύπου "γιατί όχι και 35 παιδιά ανά τμήμα;".
Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη θετική έκβαση μιας πολυετούς μάχης που δόθηκε στον κλάδο μας. Πρόκειται για την υπόθεση της αποζημίωσης απόλυσης για τη συνάδελφο Α.Σ. από το βιβλιοπωλείο “Πρωτοπορία”. Μια αποζημίωση την οποία η εργοδοσία του εν λόγω βιβλιοπωλείου αρνιόταν να καταβάλει, παραβλέποντας το γεγονός ότι η βλαπτική-εκδικητική μεταβολή στους όρους εργασίας της συναδέλφου ουσιαστικά (αλλά και νομικά) συνεπαγόταν απόλυση.
Από την πολύ μεγάλη αύξηση της μαζικότητας «σημαδεύτηκαν» οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο έως την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά. Συνολικά 1.500 ηθοποιοί (1.474 έγκυρα) συμμετείχαν στις εκλογικές αρχαιρεσίες του σωματείου τους για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την στιγμή που το 2018 είχαν ψηφίσει μόλις 539 (531 έγκυρα). Σημαντική ήταν και η επιτυχία για την νεοϊδρυθείσα Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε την περίοδο της υγειονομικής κρίσης  
Έχασε τη ζωή του σε τραγικό εργατικό δυστύχημα το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020. Η αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών έγινε… δυο ημέρες μετά, όταν θα μπορούσαν να έχουν αλλοιωθεί στο χώρο της τραγωδίας. Πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια υπηρεσία, η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, εκείνη που άφησε να περάσει το διήμερο, ετοιμάζεται να ρίξει την ευθύνη στον ίδιο τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του…Η υπόθεση αφορά στον θάνατο του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά, στο εργοστάσιο της Ήπειρος ΑΕΒΕ. στην Άρτα, κατά την εργασία του.
Με τις παραπάνω διαδικασίες προδιαγράφεται μια σύμπραξη μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που έχει ως αντικείμενο την λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ στην οποία τόσο η ίδια η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και το έμπειρο προσωπικό της Διεύθυνσης Υδροληψίας της ΕΥΔΑΠ, αποκλείονται. Για την εταιρεία μας αυτό θα επιφέρει μεγάλη επισφάλεια στην αδιάλειπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου καθώς η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη υδροδότηση της Αττικής, δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει τις διαδικασίες ασφαλούς υδροληψίας και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, με το οποίο τροφοδοτούνται οι μονάδες επεξεργασίας νερού και το δίκτυο διανομής του…
Σελίδα 1 από 44