…Είναι τουλάχιστον προκλητικό τη στιγμή που η Δράμα πλήγηκε τόσο βαριά από την πανδημία χάνοντας μέχρι στιγμής 70 συνανθρώπους μας στο Νοσοκομείο Δράμας (και άλλους 15 περίπου σε γειτονικά νοσοκομεία) ο Υπουργός Υγείας να μεταθέτει στις ευθύνες της πολιτείας στους πολίτες και να απαξιώνει την υπερπροσπάθεια, που κάνει το λιγοστό προσωπικό που έχει παραμείνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δραμινό λαό.
Η Χριστίνα Κυδώνα, παθολόγος εντατικολόγος, που εδώ και 15 μέρες εργάζεται στην κλινική Covid του Ιπποκρατείου, μιλώντας την Παρασκευή σε διαδικτυακήεκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Πόλη Ανάποδα» που έγινε σε συνδιοργάνωση με την καμπάνια «Covid-19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη», κατέθεσε μια συγκλονιστική μαρτυρία στην οποία περιγράφει τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας για τους 300 και πλέον ασθενείς που νοσηλεύονται στις γεμάτες κλινικές Covid του νοσοκομείου. Εξήγησε παράλληλα πως η μόνη λύση για να σωθούν περισσότεροι άνθρωποι είναι να επιταχθούν σήμερα και όχι αύριο όλες οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης. Άλλη λύση στο σημείο αυτό που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει.
Υποτιθέμενη απορία στην κυβέρνηση και στους κρατικούς ειδικούς γιατί παρά το πρόσφατο lockdown (το οποίο υπενθυμίζουμε μάλιστα πως στην Θεσσαλονίκη είχε επιβληθεί νωρίτερα από ότι στην υπόλοιπη χώρα) δεν παρατηρείται μείωση αλλά αντίθετα αύξηση στην ημερήσια καταγραφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Έχει παραγίνει με την υποκρισία η οποία μάλιστα για άλλη μια φορά ενδύεται μανδύα δήθεν επιστημονικοφάνειας...Το εκκολαπτήριο της επιδημίας είναι οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ που χρησιμοποιούν αναγκαστικά και καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι για να μετακινηθούν προς και από τους χώρους εργασίας. Η ανοχή σε αυτήν την κατάσταση από την μία και ταυτόχρονα η εξάντληση της αυστηρότητας από την άλλη σε…
Το Πολυτεχνείο του 2020 αποκτά ένα ακόμα πιο ριζοσπαστικό περιεχόμενο. Είναι το μήνυμα του αγώνα απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική, που αντί να ενισχύει τη δημόσια υγεία, να προστατεύει το λαό, να ασκεί κοινωνική πολιτική, κάνει business με τους κλινικάρχες, δίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, θυσιάζει την υγειονομική προφύλαξη για τα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας, σπαταλάει κρίσιμους δημόσιους πόρους για εξοπλισμούς του θανάτου και «μεγάλους περιπάτους».
Ως δικηγόροι, θα έχουμε διπλό ρόλο στην πορεία της Τρίτης: αφενός, θα συμπορευτούμε με όλο τον κόσμο του αγώνα, εξασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας. Αφετέρου, σε συντονισμό με συναδέλφους/ισσες, θα περιφρουρήσουμε την συγκέντρωση από την αστυνομική καταστολή. Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη νομικό σε συντονισμό μαζί μας, για τη θωράκιση του δικαιώματος στη συνάθροιση και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η “Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή” καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία της 17 Νοέμβρη με κατάληξη την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Την Παρασκευή 6/11 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη αγώνα με παρουσία αγωνιστών και αγωνιστριών στο ΕΚΑ αλλά και με διαδικτυακή σύνδεση. Στο κάλεσμα συνδικαλιστικών κινήσεων και σχημάτων ανταποκρίθηκαν συνδικαλιστικές κινήσεις, σχήματα, ταξικοί συνδικαλιστές, αγωνιστές και αγωνίστριες από πολλούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία και την κλιμακούμενη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Τόνισαν την ανάγκη εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης για να υπάρξει απάντηση στην αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων…
Σελίδα 1 από 46