ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ: Στη σύσκεψη που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ και κάτω από το βάρος και την πίεση των πολύμορφων αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το περασμένο διάστημα και της τεράστιας αλληλεγγύης που εκφράστηκε σε αυτούς, η Cosco και οι συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείες γνωστοποίησαν τη νέα βελτιωμένη πρόταση για την σύναψη νέας ΣΣΕ.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Υπουργείο Ε.Ν με πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΕΝΕΔΕΠ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων συνδικάτων. Στην σύσκεψη που έγινε καταγγέλθηκε το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, με στόχο την υπονόμευση της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες και με την οποία οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους (ΕΝΕΔΕΠ) αγωνίζονται για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την θεσμοθέτηση σειράς δικαιωμάτων που διεκδικούν για πάνω από 5 μήνες. Ζητήθηκε η άμεση απόσυρση των δυνάμεων αστυνομίας, ΜΑΤ, αύρας και των δυνάμεων ειδικών αποστολών του ΥΕΝ που κινητοποιήθηκαν για τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία
Με ΜΑΤ και χημικά υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών ενάντια στο κόψιμο και τη μείωση σε χιλιάδες εργαζόμενους των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Από την αρχή της συγκέντρωσης, με προκλητικό τρόπο τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν στις εργαζόμενες να καταλάβουν την Πανεπιστημίου μπροστά από το Γενικό Λογιστήριο. Με μια μαζική αποφασιστική ενέργεια των εργαζομένων, απώθησαν τα ΜΑΤ και παρά τα χημικά που δέχτηκαν συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο και έκλεισαν την Πανεπιστημίου.
Π. Παπανικολάου, εκπρόσωπος Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, Όλγα Κοσμοπούλου, εκπρόσωπος της ΑΡΣΥ στον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας: Εκτός ορίων η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση στο νοσοκομείο Νίκαιας. «Στον αέρα» η Γενική Εφημερία της Δευτέρας 14/2 λόγω έλλειψης υλικών. Με επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο 11/2/22 ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας ζητά την αναστολή της γενικής εφημερίας του Χειρουργικού Τομέα κατά την επόμενη Γενική Εφημερία του νοσοκομείου (Δευτέρα 14/2) λόγω έλλειψης του πιο στοιχειώδους απαραίτητου υλικού : αποστειρωμένες χειρουργικές ποδιές…
Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης με ανακοίνωσή τους 23/1/22 δηλώνουν πως ως τώρα όλα τα χρόνια το νοσοκομείο παρά την γεωγραφική του θέση δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ «λόγω κακοκαιρίας» κι επιμένουν στην επάνοδό του στις 24ωρες γενικές εφημερίες από σήμερα Δευτέρα 24/1. Όλα τα παραπάνω κωμικοτραγικά αποδεικνύουν περίτρανα πως οι εμβολιασμοί (που έτσι κι αλλιώς γίνονταν όλους τους προηγούμενους μήνες) ήταν απλά ένα πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος είναι η οριστική διάλυση του Παίδων Πεντέλης, δηλαδή του ενός από τα μόνο τρία Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, επειδή έτσι προστάζουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που θεωρούν «φιλέτο» την Παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη.
Σύμφωνα με την επίσημη σχετική κυβερνητική ενημέρωση (https://media.gov.gr/simeia-synentefksis-ston-skai-18-1-2022/), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου σε απόπειρά του να δικαιολογήσει την επικίνδυνη ρύθμιση για απόσυρση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από την 24ωρη γενική εφημερία, δήλωσε στις 18/1/22 σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό: «Έπρεπε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, να λειτουργήσει ένα mega – εμβολιαστικό κέντρο σε εκείνο το νοσοκομείο για τα παιδιά». Η επίσημη αυτή δήλωση εγείρει σοβαρότατα θέματα.
Σελίδα 1 από 53