Καταιγιστική η παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020, στην εκπομπή Kontra 24 με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, στο κανάλι KONTRA. Το θέμα, τι άλλο; Ο νέος κορωνοϊός και οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία και τα κυβερνητικά μέτρα.
Καμία δέσμευση: Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
Στην παραγωγή δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς κανένα μέσο προστασίας, χωρίς καν τα πιο στοιχειώδη (μάσκες, γάντια κ.λπ.), βάζοντας τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε υψηλό κίνδυνο. Η διοίκηση του εργοστασίου όχι μόνο επέλεξε να μην κλείσει το εργοστάσιο, αλλά ταυτόχρονα έβαλε υπερωρίες και αύξησε την παραγωγή! Ουσιαστικά συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως και μας ζητάει να κάνουμε “ψυχραιμία” και “υπομονή”, χωρίς να νοιάζεται στο παραμικρό για τον υψηλό κίνδυνο στον οποίο μας εκθέτει.
Tα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, Βίκτωρας Τσακίρης και Παντελής Αυθίνος, μιλούν για την επιδημία του κορονοϊού και την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Δεν είναι ώρα σιωπής. Διεκδικούμε και αντιστεκόμαστε με προστασία και ασφάλεια. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τα ένσημα, τις άδειες και τις συμβάσεις των εργαζομένων. Το ταξικό κίνημα καλεί σε συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, σε διεκδίκηση τώρα και αντίσταση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-εργοδοτών.
Κλειστές ήταν οι πόρτες του υπουργείου Υγείας σήμερα (19/3) για τους γιατρούς του ΕΣΥ που συγκεντρώθηκαν εκεί απαιτώντας άμεσα μέτρα απέναντι στον κορονοϊό. Η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τους, ΟΕΝΓΕ, που καλούσε στην κινητοποίηση, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικές είναι οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τους «ήρωες της υγείας».
Η αντιπαράθεση του ΕΟΔΥ με τους επιστήμονες που κατακρίνουν την πολιτική της ελαχιστοποίησης των εργαστηριακών ελέγχων δεν μπορεί να ευτελίζεται ως “fake news”. Δεν είναι fake news ούτε οι συστάσεις του ΠΟΥ, ούτε η πρακτική σχεδόν του συνόλου των χωρών που διεξάγουν εκτεταμένο screening, ούτε στο κάτω κάτω της γραφής μια οποιαδήποτε άλλη επιστημονική άποψη. Και φυσικά για την επιδημιολογία δεν συνιστά ένδειξη αποτυχίας το χαμηλό ποσοστό νοσούντων που βρίσκει η Νότια Κορέα...Η αλήθεια πέρα από επαναστατική, είναι και η μόνη που σήμερα μπορεί να βοηθήσει το λαό και τη χώρα. Ας μιλήσουμε λοιπόν στη γλώσσα της.
Σελίδα 1 από 41