Στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ οι εργαζόμενοι/ες με τις επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τον διαρκή φόβο της απόλυσης ή τη «λήξη συνεργασίας» σύμφωνα με τη γλώσσα της Διοίκησης, το φακέλωμα των εργαζομένων και τις νέες μορφές πειθάρχησης και καταπάτησης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων μέσω της ένταξης στο μητρώο ΜΚΟ, την διακριτική μεταχείριση συνδικαλιστών αλλά και την εντατικοποίηση της εργασίας με ελλιπές προσωπικό, βιώνουν συνεχώς εργασιακή επισφάλεια.
Στην ίδρυση σωματείου προχώρησαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Google στις ΗΠΑ, όπως γνωστοποιούν μέσω των The New York Times,με σκοπό να σταματήσουν να μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τα προβλήματά τους. Η ίδρυση οργανώθηκε μυστικά, ενώ η ηγεσία εξελέγη μόλις τον περασμένο μήνα. Το σωματείο αποφάσισε να οργανωθεί στο μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, το Communications Workers of America.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες στην Αττική στα Γλυκά Νερά, καθώς προϊστάμενος πολύ μεγάλης εταιρείας κούριερ, έσπασε τη μύτη ταχυδιανομέα διότι παρέδωσε… μόνο τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα!  Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνάδερφος, με 20ετή υπηρεσία στη συγκεκριμένη εταιρεία κούριερ, ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε -λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας, δεδομένης και της πίεσης που υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι ταχυμεταφορικές εταιρείες…
Παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα ΠΦΥ Θεμιστοκλέους για το αντίθετο, η πραγματικότητα είναι ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών για τις 4/1 σε μία σειρά νοσοκομεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το επίσημο πλάνο διανομής των εμβολίων, που κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά στις 2/1 καθώς και από σχετικά έγγραφα των ΥΠΕ που κοινοποιήθηκαν υπηρεσιακά την ίδια μέρα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Γ.Κ.Ν. Γεννηματάς Αθήνας, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας ,Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης , Χαλκίδας, Ρεθύμνου κ.λ.π., στα Κ.Υ. και στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας, στο Ε.Ι.Α.Α.
Σήμερα 29/12/20 στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ κατόπιν άνωθεν εντολής της «τελευταίας στιγμής» ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών. Στη θέση τους, εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι…Προφανώς για την κυβέρνηση έχει προτεραιότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό η κάθε υφυπουργίσκη κυρία Κουλουμπαρδενοπούλου έναντι στην Λοιμωξιολόγο και στην Νοσηλεύτρια που ξημεροβραδιάζονται δέκα μήνες στις πτέρυγες COVID, που όταν πηγαίνουν σπίτι τους φοβούνται να φιλήσουν τα παιδιά τους και που όταν διαμαρτύρονται για ελλιπή ή σκάρτα Μέσα Ατομικής Προστασίας τις περνάνε και από … «ΕΔΕ» όπως επίσης τις απειλούν και με «ΕΔΕ» αν αρρωστήσουν.
Την επιβολή προστίμων από την αστυνομία σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα της αλλαγής της βάρδιας τους, αργά το βράδυ της Παρασκευής 18/12, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Σελίδα 1 από 47