Στις 13 Μάρτη 2023 διορίστηκα με βαθμό Επιμελήτριας Β, ειδικότητας Παθολόγου, στο νοσοκομείο "ο Ευαγγελισμός". Μέχρι τότε δούλευα ως επικουρική γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με απόφαση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του "Ευαγγελισμού" τοποθετήθηκα στην Ε' Παθολογική κλινική. Την επομένη, στις 14 Μάρτη 2023, με απόφαση της διοίκησης άλλαξε η τοποθέτηση μου και πλέον τοποθετούμαι στην Πολυκλινική. Αυτή η κίνηση της διοίκησης αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και ταυτόχρονη προσπάθεια προσωπικής μου εξόντωσης.
Η δικηγόρος χαρακτηρίζει την απόφαση «Άδικη γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου». Μετά από μία αναβολή και την εξέταση της καταγγελίας κατά της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη σε δύο συνεδριάσεις, το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επέβαλε την ποινή της επίπληξης στη δικηγόρο. Η δικηγόρος δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού, χαρακτηρίζοντάς την «Άδικη γιατί ανοίγει το δρόμο της φίμωσης του συνηγόρου» και «στερεί από τον πολίτη το τελευταίο του καταφύγιο νομιμότητας»
Το ζητούμενο σήμερα για τον κόσμο της δουλειάς, τους «πολλούς/ες και από κάτω» γενικά, τον αριστερό κόσμο, είναι «να πέσει η κυβέρνηση από τα κάτω και από τ’ αριστερά». Καθώς, όμως, στην τρέχουσα συγκυρία αυτό δεν φαίνεται ότι είναι δυνατό να εκπληρωθεί στο σύνολό του, ως συνθήκη αναγκαία και ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική, η αδυναμία αυτή της πολιτικής αριστεράς «μεταφέρει» πολιτικά καθήκοντα στο εργατικό/ συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναληφθούν από τις υπάρχουσες δυνάμεις και ηγεσίες.  Σ’ αυτό το γενικά δυσμενές πολιτικό πλαίσιο, ο χώρος της Παιδείας υπήρξε από τις φωτεινές εξαιρέσεις…
Σας καλούμε την Κυριακή 5/2 στις 12:00 στο εργοστάσιο και ταυτόχρονα στο πρατήριο στην Αθήνα σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα. Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει όσο ποτέ. Η δικαστική εξουσία και το κεφάλαιο ξεπούλησαν στα μουλωχτά το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο σε ένα φαντ. Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ματ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ: Στη σύσκεψη που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ και κάτω από το βάρος και την πίεση των πολύμορφων αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το περασμένο διάστημα και της τεράστιας αλληλεγγύης που εκφράστηκε σε αυτούς, η Cosco και οι συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείες γνωστοποίησαν τη νέα βελτιωμένη πρόταση για την σύναψη νέας ΣΣΕ.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Υπουργείο Ε.Ν με πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΕΝΕΔΕΠ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων συνδικάτων. Στην σύσκεψη που έγινε καταγγέλθηκε το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, με στόχο την υπονόμευση της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες και με την οποία οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους (ΕΝΕΔΕΠ) αγωνίζονται για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την θεσμοθέτηση σειράς δικαιωμάτων που διεκδικούν για πάνω από 5 μήνες. Ζητήθηκε η άμεση απόσυρση των δυνάμεων αστυνομίας, ΜΑΤ, αύρας και των δυνάμεων ειδικών αποστολών του ΥΕΝ που κινητοποιήθηκαν για τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία
Σελίδα 1 από 54