Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 23:24

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΛΘ - Επίσκεψη στο λιμάνι υποψήφιων επενδυτών

Στελέχη της ap moller, εταιρίας Δανέζικων συμφερόντων, επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού συνοδευόμενοι από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και μελετητικών εταιριών.

Οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ , αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν στην εσωτερική Πύλη του container terminal και "συναντήθηκαν" με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών στην εσωτερική πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Διαμήνυσαν για μία ακόμα φορά στο ΤΑΙΠΕΔ και τα Κυβερνητικά όργανα - και αποσαφήνισαν στους υποψήφιους αγοραστές - ότι θα συνεχίσουν να προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και την εργασία τους με κάθε μέσο.

Thessaloniki' s port: is not for sale the dockers and workers at Thessaloniki Port Authority will deffend their job and their dignity by any means.

Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις διαρκείας, από το Σάββατο 21/5 αποχή από υπερωριακή εργασία και εργασία Σαββάτου -Κυριακής και από την Πέμπτη 26/5 μπαίνουμε σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-- ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα, Διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος και Προστασία της Εθνικής Οικονομίας

--Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικoύ και τις κατα συρροή ΣΣΕ καθώς και όλο το πλαίσιο για την Ασφάλεια στην Εργασία (Μ.Ε.Ε.Κ κ.α)

--Να γίνουν δεκτές οι προτάσειςτων εργαζόμενων που έχουμε ήδη καταθέσει στις Διοικήσεις των Οργανισμών και στα αρμόδια Υπουργεία.

"Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας"¨τονίζουν οι εργαζόμενοι.

"Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ όπως και του ΟΛΠ διατηρώντας στο ακέραιο την διαφωνία τους στο θέμα του ξεπουλήματος του Λιμανιού και έχοντας διατυπώσει τεκμηριωμένες απόψεις επ’ αυτού κάνουν γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι χωρίς την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει πώληση του Λιμανιού.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους φορείς, θεσμικούς αυτοδιοικητικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς, σε μέτωπο για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος" σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ.

Τέλος, οι Διοικήσεις Συλλόγων και Σωματείων Εργαζόμενων στον ΟΛΘ, στις 11.00 το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσουν προκειμένου να οργανώσουν τις Απεργιακές κινητοποιήσεις.

Alterthess, 23/5/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 17:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.