Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 15:34

Θάνατος εργαζομένου στην πίστα αεροδρομίου Κέρκυρας

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 42χρονου εργάτη από την Αλβανία εν ώρα δουλειάς σε ιχθυοτροφείο της Μαγνησίας, η είδηση ενός άλλου εργατικού «ατυχήματος» έρχεται να αυξήσει σε 6 τον αριθμό θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» μέσα σε 14 μόλις μέρες.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον 44χρονο Νίκο Χαλικιά, εργαζόμενο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας (το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία Fraport-Slentel), ο οποίος κι αυτός πέθανε εν ώρα εργασίας, στην πίστα του αεροδρομίου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το άρθρο της εφημερίδας Η Κέρκυρα Σήμερα που αναδημοσιεύουμε, είναι αποκαλυπτικό για τις συνθήκες εργασίας στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, στο οποίο, όπως μας πληροφορεί το δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για λιποθυμίες λόγω της αφόρητης ζέστης μέσα στην οποία δουλεύουν, χωρίς κλιματιστικό.

Ο Νίκος Χαλικιάς ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία Swissport, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, αλλά όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Γιώργος Μαυρωνάς, δεν υπήρχε γιατρός στο αεροδρόμιο εκείνη τη στιγμή, όπως εξάλλου δεν υπάρχει γιατρός σε μόνιμη 24ωρη βάση στο αεροδρόμιο, παρά την πάγια απαίτηση του συλλόγου των εργαζομένων για διορισμό μόνιμου γιατρού. Οι γιατροί που καλύπτουν τις ανάγκες του αεροδρομίου είναι αποσπασμένοι που κάνουν το αγροτικό τους ή προέρχονται από Κέντρα Υγείας.

Ακολουθεί η αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η Κέρκυρα Σήμερα:

 

Θάνατος εργαζομένου στην πίστα αεροδρομίου - Σήμερα η κηδεία

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΑΥΓΗ μιλά για Άλμα αφίξεων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, προπαγανδίζοντας ΤΑ ΚΕΡΔΗ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά στα κέτεργα αεροδρόμια δολοφονούνται οι εργαζόμενοι!

Ο marshaller [σηματοδότης] του Ι. Καποδίστριας πέθανε χθες εν ώρα εργασίας, στην πίστα του αεροδρομίου. Πρόκειται... για τον Νίκο Χαλικιά (44 ετών), τον άνθρωπο που δουλεύει σε 43 βαθμούς Κελσίου και κατευθύνει τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στον χώρο που σταθμεύσουν. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για τον θάνατο του άνδρα ενώ δεκάδες είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» περί λιποθυμιών καθαριστριών αεροσκαφών και εργαζομένων, όπως και οδηγών των λεωφορείων στην πίστα οι οποίοι εργάζονται στους 40 και 43 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματισμό.

Οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο αεροδρόμιο με τα ειδικά λεωφορεία πίστας, μέσα στον καύσωνα και με τα θερμόμετρα να τερματίζουν!

Να σημειωθεί πως ο Νικόλαος Χαλικιάς 44 ετών κηδεύεται το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17:00 στον Ι. Ν. Υ. Θ. Λαμποβιτίσης Άφρας.

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του kerkyrasimera.gr εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος.

Όλο το ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10/08

Χριστίνα Χονδρογιάννη

Η Κέρκυρα Σήμερα, 9 Αυγούστου 2017

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:37

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.