Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 09:15

Διαμαρτυρία των εκτάκτων του ΥΠΠΟ στην Μπουμπουλίνας

 

Σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων επί της Πανεπιστημίου 57 καλεί το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας επί της Μπουμπουλίνας 20.

Σε αυτό το πλαίσιο τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσει το Σωματείο, που λέει «όχι στις διακρίσεις ενάντια στους συμβασιούχους. Απαιτούμε εξασφάλιση των αμοιβών μας και ίσα δικαιώματα για την ίδια εργασία. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού με προσλήψεις».

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι ζητούν την «άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που προσελήφθησαν τον Ιούνη με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στο ΤΑΠ» και «άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων (που καταβάλλονται από το ΤΑΠ) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων εκεί όπως και σε όλες τις υπηρεσίες και έργα του ΥΠΠΟΑ».

Ακόμη, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, διεκδικούν και την «άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων στο έργο ΕΣΠΑ της Νέας Μονής που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου».

efsyn.gr

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

Πανελλαδική στάση εργασίας

Παρασκευή 1/9/2017

12.00 - 16.00

Συγκέντρωση: 12.30, Κεντρικά γραφεία ΤΑΠ, Πανεπιστημίου 57, Αθήνα

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ κηρύσσει 3ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη από τις 12:00 έως τις 16:00.
Καλούμε σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), Πανεπιστημίου 57, Αθήνα. Θα ακολουθήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΠΟ.Α., Μπουμπουλίνας 20.

Διεκδικούμε:

1. Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που προσελήφθησαν τον Ιούνη με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στο ΤΑΠ. Διακόσιοι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων δουλεύουν δωρεάν σε ένα φορέα με ετήσιο τζίρο κοντά στα 90 εκ. ευρώ, προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες σε εργαστήρια, πωλητήρια, διοίκηση κ.λπ. σε ολόκληρη την επικράτεια. Ένα φορέα που, εκμεταλλευόμενος την εργασία τους, τους εμπαίζει χρησιμοποιώντας όλες τις σκοροφαγωμένες δικαιολογίες που έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Με μεγάλο πολύμορφο αγώνα καταφέραμε να ομαλοποιήσουμε τη μισθοδοσία στις περισσότερες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. Η διοίκηση του ΤΑΠ φαίνεται να επιμένει στην παλιά καλή πρακτική κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Η πρακτική αυτή θα αλλάξει.

2. Άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων (που καταβάλλονται από το ΤΑΠ) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο καθώς και την καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων εκεί όπως και σε όλες τις υπηρεσίες και έργα του ΥΠ.ΠΟ.Α. Να τελειώνουμε επιτέλους με τις καθυστερήσεις πληρωμών. Η δουλειά δεν είναι χόμπι.

3. Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων στο έργο ΕΣΠΑ της Νέας Μονής που υλοποιεί η ΕΦΑ Χίου. Η αρμόδια Υπηρεσία επιχειρεί να πετάξει στο δρόμο 6 συναδέλφους που εκτέλεσαν με αποτελεσματικότητα την εργασία τους, σε ένα έργο που προχωρά και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι και τον Ιούλη 2018. Η Υπηρεσία εκδικείται με αυτόν τον τρόπο συναδέλφους που σήκωσαν το κεφάλι και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο έργο. Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους και απαιτούμε να μην απολυθούν.

Ζητάμε αξιοπρέπεια και ισονομία στην εργασία. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους συμβασιούχους. Απαιτούμε εξασφάλιση των αμοιβών μας και ίσα δικαιώματα για την ίδια εργασία. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα.

Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.

Αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην εργασία μας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.