Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 14:36

Απολύσεις τακτικού προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ

Προσπάθεια απόλυσης τους από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ καταγγέλουν με επιστολή τους 23 υδρονομείς. Πρόκειται, όπως τονίζουν για «πρωτοφανή κίνηση για την Εταιρεία», καθώς είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωράει σε απόλυση τακτικού προσωπικού (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου)… Η δίκη έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Στο πλήρες κείμενο της επιστολής τους αναφέρουν:

Είναι μια σημαντική δίκη, γιατί η απόλυσή τους θα σημάνει για πρώτη φορά απόλυση τακτικού προσωπικού (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) στην ΕΥΔΑΠ, πρωτοφανή κίνηση για την Εταιρεία.

Η υπόθεση αυτή κρατά 8 χρόνια. Ένα ληγμένο εργασιακό θέμα με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από την Διοίκηση που όρισε η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» στέλνοντάς τους σε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναίρεση Υπέρ του Νόμου.

Οι 23 Υδρονομείς έχοντας συμμετάσχει επιτυχώς σε γραπτό διαγωνισμό, έχοντας κερδίσει αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, έχοντας διανύσει την προβλεπόμενη δοκιμαστική περίοδο πάλι επιτυχώς και εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό, ήδη ένα έτος καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας τους. Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη απόλυσή τους δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής μιας και η εκπαίδευσή τους όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στις γνώσεις όσο και την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνων των παλιών συναδέλφων. Παράλληλα μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εύκολη διείσδυση ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του πόσιμου νερού της Αττικής σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης 1906/2014 του ΣτΕ.

Η Αναίρεση Υπέρ του Νόμου δικάζει μείζονα θέματα που άπτονται της κεντρικής πολιτικής. Να θυμίσουμε τον κ. Σώρρα των Ελλήνων Συνέλευσης ή τον κ. Γεωργίου πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε πόσο μεγάλο πολιτικό θέμα λοιπόν ανάγεται η απόλυση 23 εργαζόμενων αορίστου χρόνου; Μήπως πίσω από αυτές τις απολύσεις κρίνεται και το ίδιο μέλλον της ΕΥΔΑΠ αλλά και μαζικών απολύσεων σε πολύ ευρύτερο πεδίο επιχειρήσεων και οργανισμών πέραν της ΕΥΔΑΠ; Θα είναι η απαρχή των απολύσεων αλλά και του κατακερματισμού αυτής της μεγάλης εταιρείας .Θα είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησής της με συνέπεια την απαξίωση του κοινωνικού αγαθού που προσφέρει, δηλαδή του νερού.

Πρέπει λοιπόν όλοι όσοι στέκονται υπέρ των εργατικών συμφερόντων και ευρύτερων κοινωνικών αναγκών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με αποφάσεις και δράσεις που επιβάλλουν οι στιγμές. Να σταθούν στο πλευρό των 23 Υδρονομέων στην επικείμενη δίκη με οποιαδήποτε μέσο πρέπει και μπορούν να το πράξουν.

Είναι δε σαφές ότι, στηρίζοντας τους 23 Υδρονομείς στηρίζονται όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στηρίζεται η ομαλή λειτουργία της και εν κατακλείδι στηρίζεται η Δημόσια εικόνα ενός κοινωνικού οργανισμού.

Πηγή: Παντιέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

 

Συγκέντρωση Συλλόγου Προσωπικού: Ομόφωνα. «Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις στην ΕΥΔΑΠ»

Η μονιμοποίηση τους είναι καθαρά πολιτική απόφαση ούτε του ΑΣΣΕΠ ούτε του Αρείου Πάγου ούτε κανενός υπηρεσιακού παράγοντα είναι πολιτική και όπως βρίσκουν τρόπο να δίνουν λύσεις σε άλλα θέματα να βρουν και για τις 23 οικογένειες.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/10 το μεσημέρι στο κτίριο του Περισσού η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού για την ενημέρωση του προσωπικού για τις τρέχοντες εξελίξεις και την υπόθεση των 23 συναδέλφων υδρονομέων.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι μέλη και μη του Συλλόγου, αλλά ο αριθμός των μελών του συλλόγου δεν ήταν αρκετός για να υπάρχει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις, οπότε η συνέλευση εξελίχθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση όλου του προσωπικού.

Το θέμα που εκ των πραγμάτων κυριάρχησε ήταν οι εργασιακές σχέσεις στην ΕΥΔΑΠ και η εκδίκαση στις 19 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου των «23 Υδρονομέων» της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυση αν η απόφαση είναι αρνητική.

Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των 23 συναδέλφων υδρονομέων, (που ήταν παρόντες στη Συνέλευση και τοποθετήθηκαν εκφράζοντας την αγωνία τους), κατέληξαν σε απόφαση της συγκέντρωσης, οτι επ ουδενί οι συνάδελφοι δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους και η διοίκηση είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη να βρεί λύση για την παραμονή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης συμπαράστασης των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ έξω από τον Άρειο Πάγο στις 19/10 (αν εκδικασθεί η υπόθεση, αφού υπάρχει απόφαση των δικηγόρων για αποχή)

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση με τις προτάσεις των υδρονομέων που υιοθετήθηκαν από τη συγκέντρωση:

1. Διαμαρτυρία Παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο

2. Επερώτηση στην βουλή στον Αρμόδιο υπουργό

3. Αλλαγή των προτάσεων των νομικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ προς τον Άρειο Πάγο κατά των υδρονομέων σε συνεργασία με τους δικηγόρους μας ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ με την ομοσπονδία στα γραφεία της παρουσία των δικηγόρων μας , του δικηγόρου της ομοσπονδίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων και των 23 υδρονομέων.

4. Ανακοινώσεις από όλους τους συλλόγους για κάλεσμα των εργαζομένων την πέμπτη 19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο

5. Ανακοίνωση από την ομοσπονδία της ΕΥΔΑΠ για κάλεσμα των εργαζόμενων πέμπτη 19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο

6. Οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να μας απολύσει οποιαδήποτε στιγμή πριν την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου 3ωρες στάσεις εργασίας

7. Κινητοποίηση των εργαζόμενων με παρουσία τους στην δίκη της19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο

8. Παρουσία της Ομοσπονδίας και όλων των συνδικαλιστών στην αίθουσα την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης

9. Δημοσιοποίηση δελτίο τύπου και ανακοίνωση προς τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα

10. Κάλεσμα σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΕΚΑ και παρουσία τους στον Άρειο Πάγο

11. Κάλεσμα προς το ΠΑΜΕ Αλληλέγγυους και πολιτικούς φορείς για παρουσία στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ την ημέρα της ΔΙΚΗΣ

12. Χρησιμοποίηση των οχημάτων της εταιρείας και παράταξη τους έξω από τον Άρειο ΠΑΓΟ επί της Λεωφόρου Αλεξανδρας

13. Εξώδικο προς την διοίκηση για την μη απόλυση των υδρονομέων

Οι 23 υδρονομείς

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: ΣΕΚΕΣ

Δελτίο Τύπου ενάντια στις απολύσεις εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ

ΑΔΕΔΥ

Όχι στις απολύσεις εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ για να μην απολυθούν οι 23 νέοι υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ.

Με τον εξοστρακισμό στην ανεργία των νέων υδρονομέων, δεν διακυβεύεται μόνο το δικό τους μέλλον, αλλά γενικότερα το δικαίωμα στην εργασία.

Ταυτόχρονα όμως, διακυβεύεται και η ομαλή υδροδότηση όλου του Λεκανοπεδίου της Αττικής, αφού τα υδρονομεία θα απογυμνωθούν από προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία τους.

Η υπόθεση αυτή κρατά 8 χρόνια. Ένα εργασιακό θέμα που έχει λυθεί με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από τη Διοίκηση που όρισε η Κυβέρνηση στέλνοντάς τους υδρονομείς σε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναίρεση υπέρ του Νόμου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και στηρίζει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:30πμ στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας 121).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΔΕΔΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:05