Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 13:35

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.: Απεργία 29 Νοέμβρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

Να βάλουμε τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση 9:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης & Καραγιώργη Σερβίας)

Πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Η 29 Νοέμβρη είναι μέρα αγώνα για τους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α. Αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων παρατασιούχων καθαριστών. Οι συνάδελφοι στην πλειονότητά τους παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη, βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης, με το φάσμα της ανεργίας να έρχεται απειλητικό καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκέμβρη. Τα συναρμόδια Υπουργεία νίπτουν τα χέρια τους βάζοντας μπροστά την καλοκαιρινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η τροπολογία που μας υπόσχονται ότι θα εκδοθεί για να καλύψει τους συναδέλφους, έχει κολλήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο αποδεικνύεται γενναιόδωρο στις υποσχέσεις και φειδωλό στις πράξεις.

Μέρα αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων. Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς λόγω της σχέσης εργασίας είναι αμέτρητες: διαφορές στις αμοιβές και την έγκαιρη καταβολή του μισθού, στη χορήγηση κανονικών αδειών, στη μη χορήγηση αδειών μητρότητας και ασθενείας μέχρι και στο δικαίωμα λόγου. Εμβληματική παραμένει η μη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται, και μόνο σε αυτούς σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Μέρα αγώνα για τη διεδίκηση μόνιμων προσλήψεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για την κάλυψη των κενών. Η συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων του Υπουργείου, ακόμα και των εργαζομένων στα ΕΣΠΑ, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αρνούμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας, όπου ένας συνάδελφος απολύεται για να πάρει τη θέση του άλλος την επόμενη μέρα. Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην ομηρία. Αγωνιζόμαστε για την αποκλειστικά δημόσια διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών και εργολάβων. Ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που απαξιώνει τον δημόσιο πλούτο, στη μνημονιακή πολιτική λιτότητας και καπιταλιστικής διαχείρισης που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες.

Μέρα αγώνα ενάντια στο νέο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, κεφάλαιο και δανειστές. Στην περίπτωση που περάσει η πρόβλεψη για κήρυξη απεργίας αποκλειστικά από το 50%+1 της γενικής συνέλευσης των σωματείων, θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις βάσης των εργαζομένων. Ειδικά για σωματεία πανελλαδικού χαρακτήρα όπως το δικό μας θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της δράσης μας. Είναι φανερό ότι ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Διεκδικούμε:

- Λύση τώρα για τους παρατασιούχους καθαριστές του ΥΠ.ΠΟ.Α. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

- Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται. Απόδοση των αδειών μητρότητας και ασθένειας και εξίσωση των αδειών των συμβασιούχων με του μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού.

- Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συναδέλφων με ασφαλιστικά και όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής και επισφαλούς εργασίας.

- Αποκλειστικά δημόσια διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έξω τώρα οι εργολάβοι και το κεφάλαιο από τους φορείς και τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.

- Να μην κατατεθεί το νέο αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Προσκαλούμε τα σωματεία συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Σύλλογο Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας, Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ Βόρ. Ελλάδας – Θεσσαλίας) και την ΠΟΕΙΔΔ να συντονιστούν μαζί μας και να καλέσουν απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 29/11.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα σωματεία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα μας. Τώρα είναι η ώρα της κοινής δράσης ενάντια στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας συμβασιούχους στο Δημόσιο, σε Δήμους, Σχολεία, Υπουργεία και στα Σωματεία τους. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τα ίδια προτάγματα. Τους προσκαλούμε να συντονιστούν μαζί μας στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Να ακολουθήσουν το δρόμο που δείχνουν τα Νοσοκομεία και να μετατρέψουν την 29η Νοέμβρη σε μέρα αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ελαστική εργασία. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους στην επαρχία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και να οργανώσουν κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία.

Την Τετάρτη 29/11 κλείνουμε εργοτάξια, υπηρεσίες, εργαστήρια, αρχαιολογικούς χώρους. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία!

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Πλήρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:59