Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 09:51

Έφυγε από την ζωή ο σύντροφος Θανάσης Τσουκνίδας

Έφυγε από την ζωή ο σύντροφος Θανάσης Τσουκνίδας

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 3/7 στις 4.30 στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης (Αγίας Σοφίας 139)

 

Ανακοίνωση της «Μια Πόλη Ανάποδα» για τον πρόωρο θάνατο του συντρόφου Θανάση Τσουκνίδα

Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής 1η Ιουλίου ο σύντροφος μας Θανάσης Τσουκνίδας σε ηλικία 33 χρονών.

Με τον Θανάση γνωριστήκαμε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Είχαμε κοινές ανησυχίες για την πόλη μας, για τη ζωή που θα έπρεπε να διεκδικήσουμε σε έναν κόσμο τόσο εχθρικό.

Δώσαμε μαζί μάχες διεκδικώντας περισσότερους ελεύθερους χώρους σε μια πόλη κατακλισμένη από τσιμέντο. Παλέψαμε για να δυναμώσει και να υπερισχύσει το αντιπολεμικό/διεθνιστικό κίνημα στην προσφυγούπολη Νέα Σμύρνη και να χτυπηθεί ο φασισμός στην περιοχή.

Τον γνωρίσαμε φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ και μεγαλώσαμε μαζί. Περπατήσαμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης μιλώντας με τον κόσμο και φωνάζοντας συνθήματα ώστε να σπάσει η απομόνωση των ανθρώπων, να ραγίσει η σιωπηλή πρόσοψη της «κανονικότητας» στη Νέα Σμύρνη.

Ο Θανάσης ήταν μαχητής της πρώτης γραμμής! Ειλικρινής και γενναίος έδωσε το παρών σε όλα τα μέτωπα, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Με γέλιο, συντροφικότητα και αισιοδοξία. Γλεντζές, μποέμης και παλικάρι, πάντα δίπλα στους αδικημένους. Ήταν από τους συντρόφους που ήθελες πάντα δίπλα σου. Να συμφωνείς και να διαφωνείς, να περπατάς όμως πλάι πλάι. Με σεβασμό.

Όπως έλεγες κι εσύ Θανάση «Δύο πράγματα δεν αποχωρίζομαι. Την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, και την Πόλη Ανάποδα».

Βυθισμένοι στη θλίψη, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια από καρδιάς στους γονείς του, στην οικογένεια του, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του.

Θανάση καλό ταξίδι.

Το γέλιο σου θα είναι πάντα στις ψυχές μας.

Μια πόλη ανάποδα

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για το σύντροφό μας Θάνο

Αποχαιρετάμε σήμερα τον σύντροφο και φίλο Θανάση Τσουκνίδα, που έφυγε πρόωρα στα 33 του χρόνια.

Για πολλούς και πολλές από μας συνοδοιπόρος και σύντροφος από τα μαθητικά χρόνια, από τα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ και των ΕΑΑΚ, από το κίνημα του 2006-2007, τον Δεκέμβρη του 2008, τις πλατείες του 2011, την παρέμβαση στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης, το οπαδικό κίνημα. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της μέχρι το 2015, όλοι και όλες τον θυμόμαστε για τη συνέπεια σε ότι καταπιανόταν, την ευθύτητα, τη γενναιότητα, το πάθος για ζωή, για το πλατύ του χαμόγελο.

Με μεγάλη θλίψη εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε μπροστά για μια αριστερά μαζική, ριζοσπαστική, λαϊκή και κοινωνικά χρήσιμη, όπως την ήθελε και ο Θανάσης.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

 

Αριστερή Ανασύνθεση

Σήμερα πέθανε ο Θανάσης.
Ο φίλος μας, ο σύντροφός μας.
Στα 33 του, Κυριακή 1η Ιουλίου.

Βαδίσαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα, στα πανεκπαιδευτικά κινήματα, στους αγώνες της νεολαίας, στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης που τόσο αγάπησε, στους αγώνες για να υπάρξει μια άλλη αριστερά στον τόπο μας.

Με θάρρος, με αυταπάρνηση, με όλη του την καρδιά, ήταν πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή.

Υπήρξε αγωνιστής από τα πρώτα κιόλας μαθητικά του χρόνια μέχρι σήμερα, σύντροφός μας στα εύκολα και στα δύσκολα, άνθρωπος ακέραιος, με ιδανικά, που δεν το έβαζε κάτω.

Τα νέα του θανάτου του, τους συντρόφους του, της Αριστερής Ανασύνθεσης, μας γεμίζουν με ανείπωτη θλίψη.

Η σκέψη μας είναι στους οικείους του, στους γονείς και την οικογένειά του. Και στους φίλους του, που ήταν για αυτόν τα πάντα.

Η μνήμη του συντρόφου μας Θανάση θα μας συντροφεύει σε κάθε βήμα, σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή διαδρομή όπως θα έκανε και ο ίδιος. Με οδηγό τον ενθουσιασμό του, με τη μνήμη του παιδιού που δεν κρατούσε κακία για τίποτε, με την αισιοδοξία του για ζωή.

Με όλες τις δυσκολίες και τις καμπές που οι πραγματικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν. Οι δικοί μας άνθρωποι. Εμείς.

Αντίο Θανάση. Θα σε έχουμε μαζί μας πάντα.

Αριστερή Ανασύνθεση

 

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ

Χάραξε χωρίς τον Θανάση…

Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής 1η Ιουλίου ο σύντροφος μας Θανάσης Τσουκνίδας σε ηλικία 33 χρονών.

Τον γνωρίσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια μέσα από τα αμφιθέατρα της ΕΑΑΚ, και συγκεκριμένα στην ΑΣΟΕΕ όπου αποτέλεσε ενεργό και δραστήριο μέλος της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για ένα ταξίδι που δυστυχώς κράτησε λίγο αλλά κατά το οποίο δώσαμε δίπλα-δίπλα όλες τις μάχες της γενιάς μας. Από το νεολαιίστικο κίνημα του 06-07 και τον ανατρεπτικό Δεκέμβρη του 08 ,μέχρι τη γειτονιά του, τη Νέα Σμύρνη, με την Μια Πόλη Ανάποδα. Η αγωνία του για μια Αριστερά κοινωνικά χρήσιμη και σύγχρονα επαναστατική τον έφερε στους κόλπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της. Στη συνέχεια έδωσε την μάχη μέσα από τις γραμμές της ΛΑΕ.

Ο Θανάσης ήταν μαχητής της πρώτης γραμμής! Ευθυτενής, ειλικρινής και γενναίος έδωσε το παρών σε όλα τα μέτωπα. Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έφτασε να μιλά για τα ιδανικά και τις αξίες της Αριστεράς ακόμα και στα μονοπάτια του οργανωμένου οπαδικού κινήματος. Ντόμπρος,αισιόδοξος και με πάθος για την ζωή, ήταν από τους συντρόφους που ήθελες πάντα δίπλα σου στις αλυσίδες.

Βυθισμένοι στη θλίψη, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια από καρδιάς στους οικείους του, στην οικογένεια του και στους συντρόφους/ες του στην ΑΡΑΝ και στη ΛΑΕ.

Αντίο Θανάση, δεν θα σε ξεχάσουμε.

«Πίσω απ’ τους λόφους, πίσω απ’ τα βλέφαρα
υπάρχει τόπος και για σένα.
Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα,
χωρίς τα χείλη τα σφιγμένα»

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ

 

Αριστερή Συσπείρωση

Καλό ταξίδι, σύντροφε Θανάση

Το Σάββατο το βράδυ, χάθηκε ένας ακόμα νέος, μόλις 33 χρονών, ο σύντροφος Θανάσης, με τον οποίο μοιραστήκαμε κοινές εμπειρίες από όταν ήταν μαθητής ακόμα, αργότερα στην ΑΡΑΣ, στα κινήματα της νεολαίας, στα ΕΑΑΚ, στις δημοτικές κινήσεις και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τον αποχαιρετούμε και θα τον θυμόμαστε πάντοτε όπως ήτανε νέος, αυθόρμητος, καλοσυνάτος, χαμογελαστός.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Θανάση, δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου, στους συντρόφους και φίλους που σε αποχαιρετούμε.

Αριστερή Συσπείρωση

 

Ανακοίνωση της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ για την απώλεια του σ/φου Θάνου Τσουκνίδα

Τα μέλη της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ εκφράζουμε την βαθιά οδύνη μας για την απώλεια του σ/φου και μέλους της ΑΡ.ΑΝ. Θάνου Τσουκνίδα.

Με τον σ/φο Θάνο πορευτήκαμε μαζί πολλά χρόνια καθώς από μαθητής εντάχτηκε στο κίνημα. Παλέψαμε για τα ίδια ιδανικά κι ο Θάνος πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία ήταν στην πρώτη γραμμή. Μαχητικός και με χιούμορ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αγαπητός και με αστείρευτο πάθος για τη ζωή.

Έφυγε πολύ νέος, είχε πολλά ακόμα να ζήσει και να προσφέρει. Είναι τόσο άδικο για έναν άνθρωπο που «είχε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει».

Η σκέψη μας στους οικείους τους και στους αγαπημένους του.

Καλό ταξίδι σύντροφε Θάνο, ξέρουμε ότι θα περπατάς μαζί μας και στους δρόμους του αύριο…

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

 

Iskra

Καλό ταξίδι, σύντροφε Θάνο

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σ. Θάνου Τσουκνίδα. Ενός συντρόφου που στα 33 χρόνια της ζωής του πρόλαβε να προσφέρει με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, έχοντας στρατευθεί στην Αριστερά από την εφηβική του ηλικία και συμμετέχοντας κατόπιν στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, καθώς και για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης.

Ως συντακτική ομάδα της Iskra, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, τους αγαπημένους του και τους συντρόφους της ΑΡΑΝ.

Iskra

 

ΑΡΑΣ

Καλό ταξίδι σύντροφε Θάνο

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο του συντρόφου Θανάση Τσουκνίδα, μόλις στα 33 του χρόνια.

Στην αρχή μέσα από τις γραμμές της ΑΡΑΣ, των ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά μέσα από τις γραμμές της ΑΡΑΝ, αλλά και αργότερα με τη συμμετοχή του στη ΛΑΕ, συνέβαλε με τις δυνάμεις του στην υπόθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του κινήματος.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

ΑΡΑΣ

 

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Για τον Θανάση

Με τον Θανάση βρεθήκαμε μαζί στο ποτάμι (που δε γύριζε πίσω) του μεγάλου φοιτητικού κινήματος του 2006-07. Στις αλυσίδες κάθε Πέμπτη στις πορείες, αλλά και στις συνελεύσεις. Με κόντρες, που όμως δεν άφηνε ποτέ να χαθεί η συντροφικότητα.

Με τον Θανάση ξαναβρεθήκαμε στην εξέγερση του Δεκέμβρη, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου αυτός, στης Νομικής εμείς, αλλά σταθερά στην ίδια όχθη του ποταμού.

Με τον Θανάση ειδωθήκαμε την βδομάδα που η ιστορία φαινόταν να μας έλεγε ότι όλα είναι εφικτά, ή έτσι νομίζαμε, την βδομάδα του δημοψηφίσματος.

Με τον Θανάση και μετά τις ανακατάξεις που ακολούθησαν, εξακολουθήσαμε να είμαστε σε άλλους χώρους, αλλά ποτέ δεν μπορέσαμε να ξεχάσουμε ότι μια γενιά παρέμενε πολιτικά αδικαιώτη και κοινωνικά στο περιθώριο.

Με τον Θανάση για τελευταία φορά βρεθήκαμε στις περιφρουρήσεις της κατάληψης του City Plaza συζητώντας την ανάγκη για μια νέα αριστερά.

Ο Θανάσης ήταν ένας ατίθασος αριστερός, ένας άνθρωπος που ήθελε να ζει στα άκρα. Θαμώνας στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ για χρόνια, μιλώντας με την ίδια ευκολία με τους συντρόφους του, αλλά και τους αντιπάλους του. Ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς πάθος και ένταση ούτε ένα δευτερόλεπτο της ζωής του. Που ήθελε συνεχώς να είναι σε κίνηση, για αυτό και η ακινησία της αριστεράς τον έκανε να ασφυκτιά και να απογοητεύεται. Αφοσιωμένος και στις δύο άλλες μεγάλες του αγάπες: τον Παναθηναικό και τον άλλο Θανάση.

Θα τον θυμόμαστε μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του όπως ήταν.
Ευχόμαστε δύναμη στους ανθρώπους του, ξέρουμε πόσο δυσαναπλήρωτος είναι. Κουράγιο

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

 

 

Λαϊκή Ενότητα

Θα σε θυμόμαστε πάντα, σύντροφε Θανάση

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του συντρόφου Θανάση Τσουκνίδα, που έφυγε ξαφνικά στα 33 του χρόνια.

Στρατευμένος στην Αριστερά από την εφηβική του ηλικία, αποτέλεσε πρότυπο συντρόφου, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς και φοιτητικούς για την κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας, στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναγωνιστές του.

Λαϊκή Ενότητα

 

 

Νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ)

Έφυγε ο σ. Θανάσης Τσουκνίδας

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την Κυριακή 1/7, ότι έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο συναγωνιστής Θανάσης, μόλις στα 33 του χρόνια.

Τον Θανάση τον γνωρίσαμε μέσα από τον Φοιτητικό Σύλλογο της ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα από το σχήμα της ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, αλλά και από την δράση του αρχικά στην ΑΡΑΣ και στην συνέχεια στην ΑΡΑΝ.

Τον ζήσαμε στο φοιτητικό κίνημα του ’06 -’07, όπου συμμετείχε σε κάθε συνέλευση του Συλλόγου, σε κάθε διαδήλωση και συντονιστικό. Στην εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του ’08, καθώς και σε κάθε νεολαιίστικη κινητοποίηση που ακολούθησε.

Αν και από διαφορετικές αφετηρίες, βρεθήκαμε πολλές φορές δίπλα – δίπλα, στις μεγάλες ή μικρές μάχες που έδωσε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, με τον ίδιο να συμμετέχει ενεργά μέσω της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα τελευταία χρόνια μέσω της ΛΑΕ.

Με μεγάλη μας θλίψη τον αποχαιρετάμε και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συντρόφους του.

Καλό ταξίδι.

Νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ)

 

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Καλό ταξίδι σ. Θανάση Τσουκνίδα

Με απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε το πρωί της 1ης Ιουλίου τον θάνατο του σ. Τσουκνίδα. Τον Θανάση τον γνωρίσαμε στην ΑΣΟΕΕ, με την ντουντούκα του συλλόγου στην πρώτη γραμμή των πορειών του πανεκπαιδευτικού κινήματος του ’06-’07 και πορευτήκαμε μαζί τον Δεκέμβρη του ’08, στις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις και στις πλατείες, στις κινητοποιήσεις για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στην διοργάνωση του αντιΕΕ Φόρουμ το ’15, στην συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την Κομμουνιστική Αριστερά, στην ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας.

Από τα εφηβικά του χρόνια o Θάνος στρατεύτηκε στην Αριστερά, με την ορμή του ανθρώπου που παλεύει για τα δίκαια της νεολαίας και του λαού, πάντα παθιασμένος με ότι καταπιανόταν. Ένας γνήσιος άνθρωπος που μίλαγε ανοιχτά για τις συμφωνίες και τις διαφωνίες του, ειλικρινής, ορμητικός, με το θάρρος της γνώμης του και σταθερή πηγή γέλιου. Θα τον θυμόμαστε με το μεγάλο χαμόγελο του, πάντα στη πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η σκέψη μας τούτες τις ώρες είναι στους οικείους του, στην οικογένεια του, στους φίλους του, στους συντρόφους της Αριστερής Ανασύνθεσης. Τα μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εκφράζουμε την οδύνη μας για τον άδικο πρόωρο χαμό ενός νέου αγωνιστή, ενός νέου συντρόφου.

Κουράγιο και δύναμη σε όλους

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

 

 

 

thanos

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 14:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.