Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 22:24

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/18

Γράφτηκε από

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/18

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας προχωρά σε κατάληψη του Δημαρχείου αύριο Τετάρτη 23/10/18 ημέρα της δίκης των οκτώ (8) συνδικαλιστών μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σοφιανίδης και πρώην αντιδήμαρχος του κ. Κάρναβου. Οι υπηρεσίες θα είναι κλειστές και οι εργαζόμενοι καλούνται από το Σύλλογό τους να προσέλθουν στα δικαστήρια και να στηρίξουν τους εκπροσώπους τους που διώκονται. Με την ανοχή του κ. Κάρναβου, 8 συνδικαλιστές του Δήμου Καλλιθέας σέρνονται στα Δικαστήρια Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, διεξάγεται τελικά η δίκη κατά των οκτώ (8) συνδικαλιστών μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σοφιανίδης και πρώην αντιδήμαρχος του κ. Κάρναβου. Το έγκλημα που διέπραξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων ήταν ότι ανήρτησαν πανώ για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ το 2014. Ο Σύλλογος επανειλημμένα είχε ζητήσει από τον κ. Κάρναβο να αποδοκιμάσει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Σοφιανίδη αλλά αυτός εκώφευε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 17 Οκτωβρίου, ο σύλλογος εργαζομένων κατέθεσε και πάλι ψήφισμα καταδίκης της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του κ. Σοφιανίδη αλλά ο κ. Κάρναβος το απέρριψε. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η αντιπολίτευση, οι εργαζόμενοι που είχαν κατακλύσει την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποδοκίμασαν έντονα την διοίκηση και τους Δημοτικούς Συμβούλους του κ. Κάρναβου που με την ψήφο τους στήριζαν την αντιδημοκρατική – προκλητική στάση και συμπεριφορά του κ. Σοφιανίδη που δεν σεβάστηκε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Ο κύριος Σοφιανίδης έφτασε στο σημείο να απαιτήσει από τους εργαζόμενους να του ζητήσουν συγνώμη και να του πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα.

 

kallitheapress.gr

 

 

Ακολουθεί παλιότερη ενημέρωση για το ίδιο θέμα:

 

Στα δικαστήρια σέρνει αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας το πρώην Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για ένα πανό τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης τον Νοέμβριο του 2014 και το οποίο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «χαλούσε την αισθητική» του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Συλλόγου, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

«Στις 13 Νοέμβρη του 2014 ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας Γιώργος Παρασκευόπουλος μαζί με το Τριαντάφυλλο Τζελέπη και άλλα μέλη του συλλόγου μας βάζουν πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνιση του ο αντιδήμαρχος, αφού διαβάζει προσεκτικά τι γράφει, απαιτεί «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου».

Η απάντηση που παίρνει είναι ότι είμαστε στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ,είναι καθήκον μας σαν εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, να τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το πανό έμεινε εκεί.

Ο αντιδήμαρχος χάνει τη ψυχραιμία του, και τότε παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο « τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους.

Ο σύλλογός μας βγάζει ανακοίνωση όπου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Καλλιθέας την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

Στις 24/11/14 βάζει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά από το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδικάζουν.

Ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος είναι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Ζητούσε να τελειώσει το θέμα εκεί, αλλά έκλεινε και το μάτι στο συνεργάτη του. Αποτέλεσμα της στάσης του Δημάρχου, είναι η μήνυση σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου (από τον αντιδήμαρχο) για την ανακοίνωση- καταγγελία που έβγαλε ο σύλλογος».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας ξεκαθαρίζει ότι «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας δεν διαπραγματεύεται τη ταξική του δράση, ούτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να τιμάμε όσους πάλεψαν για τα δικαιώματα της τάξης μας και τις ελευθερίες του λαού μας.»

Απαιτεί δε «από τη διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο προσωπικά να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η μήνυση ενάντιά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διώκονται», ενώ ζητάει «την συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλων των σωματείων, συλλόγων του κλάδου και των εργαζομένων γενικότερα (ψηφίσματα, μάρτυρες, υπογραφές, κλπ) με κάθε τρόπο.»

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση

Σε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας αναφέρει τα εξής:

«Στις 13 Νοεμβρίου 2014, τέσσερις μέρες πριν τις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας Γιώργος Παρασκευόπουλος μαζί με το Τριαντάφυλλο Τζελέπη και άλλα μέλη του συλλόγου μας τοποθέτησαν πανό στο Δημαρχείο, για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Όμως, το περιεχόμενο του πανό φαίνεται ότι δεν άρεσε στον αντιδήμαρχο, ο οποίος εμφανίστηκε εκείνη την ώρα και αφού διάβασε το περιεχόμενο του πανό, απαίτησε «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου».

Τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, δήλωσαν ότι είναι καθήκον τους σαν εργαζόμενοι και ενεργοί πολίτες, να τιμήσουν όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το πανό έμεινε εκεί.

Η αντίδραση του αντιδημάρχου ήταν ένα ακροδεξιό υβρεολόγιο εναντίον των εργαζομένων: «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα… », ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς του αντιδημάρχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε ο συλλόγος εργαζομένων του δήμου για να πληροφορήσει τους εργαζόμενους και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο απευθύνθηκε ο σύλλογος ζητώντας να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου, όπως και έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων.

Όμως ο δήμαρχος, αν και αρχικά ζήτησε να μην δοθεί συνέχεια, εντούτοις δεν απέτρεψε τον αντιδήμαρχο και κατά συνέπεια, ο αντιδήμαρχος προχώρησε σε μήνυση εναντίον όλων των μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων που διώκονται επειδή θέλησαν να κάνουν τα αυτονόητα: να τιμήσουν τους αγώνες για τα δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα και να υπερασπιστούν με σθένος τα δικαιώματα των συναδέλφων τους απέναντι σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση εναντίον των εργαζομένων συνδικαλιστών.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να συμπαρασταθεί στους συμπολίτες του, οι οποίοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων μας.

Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα ανεχτούμε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στην πόλη μας.

Όποιος τολμήσει να επιτεθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει ολόκληρο τον λαό της Καλλιθέας απέναντί του.

Τα εργατικά δικαιώματα δεν παζαρεύονται και δεν περιστέλλονται γιατί κατακτήθηκαν με αίμα.

Ως απάντηση στον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι καλούν σε κατάληψη του δημαρχείου τη μέρα κατάθεσης του υπομνήματος και πορεία- συγκέντρωση στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας, ενώ ζητούν «την συμπαράσταση με κάθε τρόπο (ψηφίσματα, μάρτυρες) από όλους τους φορείς της πόλης».

 

ΠΑΝΤΙΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:10