Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 20:51

Δυναμική εισβολή εκατοντάδων φοιτητών και μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας

Δυναμική εισβολή εκατοντάδων φοιτητών και μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018, παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι φοιτητές και οι μαθητές έφθασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος υποχρεώθηκε να ακούσει -ακριβέστερα, όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν, να υποκριθεί πως ακούει- τα αιτήματά τους.

Οι φοιτητές και οι μαθητές, φώναξαν συνθήματα μέσα στο Υπουργείο, προχώρησαν σε κατάληψη λίγων ωρών και συνεδρίασαν στη συνέχεια στους χώρους του Υπουργείου.

Στη συνέχεια εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων και Μαθητών το οποίο παρατίθεται στη συνέχεια.

Οι φοιτητές και οι μαθητές, με συγκροτημένο λόγο, πρόβαλαν τα αιτήματά τους ενώ, ανάμεσα στα άλλα, φώναξαν και τα συνθήματα:

«Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»

«Γαβρόγλου, άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει».

Δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν, στιγμιότυπα από τη σημερινή κατάληψη.

Διαβάστε επίσης το Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10/2018

Σήμερα 22/10/2018 φοιτητές και μαθητές κινητοποιηθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας που οφείλεται στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Το δικαίωμα στη δουλειά να κατοχυρώνεται μέσα στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών. Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών. Καμία περικοπή των φοιτητικών παροχών.

Όχι στις συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων και σχολών.

Κατάργηση της έννοιας του «πιστοποιητικού» παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Καμία σκέψη για κατάργηση του ασύλου!

Ακόμα παλεύουμε για την άμεση κάλυψη των κενών και των λειτουργικών αναγκών στις σχολικές μονάδες και την απόσυρση των εξαγγελιών για το «νέο Λύκειο» που έρχεται να φέρει ο Γαβρόγλου.

Λιγότεροι μαθητές στην τάξη

Λύκειο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Δεν αποδεχόμαστε το παρόν της ανεργίας και της φτώχειας και το μέλλον της μετανάστευσης! Δηλώνουμε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή. Θα κινηθούμε ακόμα πιο μαζικά-αποφασιστικά-πανεκπαιδευτικά-πανεργατικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ!

Επόμενο ραντεβού στις Γενικές Συνελεύσεις με άμεση κλιμάκωση του αγώνα στις 29 Οκτώβρη 12μ.μ. στα προπύλαια μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους και μαθητές.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν:
-Φ.Σ.: Φυσικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Μεταλλειολόγων, Χημ. Μηχανικών, Μηχ. Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ

-Μαθητές από: 1ο ΓΕΛ Πεύκης, 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας, 2ο ΓΕΛ Δάφνης, 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Λεόντειος Σχολή, 59ο ΓΕΛ Αθηνών, 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου, 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΠΑΝΤΙΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 15:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.