Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 23:22

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου: Και τώρα και πάντα, και όπως το ’40...

 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου:

Και τώρα και πάντα, και όπως το ’40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα.

 

Επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή συντρόφων αγωνιστών και λαού της Καλλιθέας, η παρέμβαση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας για την 28η Οκτωβρίου στην πλατεία Κύπρου.

Μια μικρή ομάδα φασιστών, νοσταλγών του Χίτλερ, απόγονων των ταγματασφαλιτών, προσπάθησε να προκαλέσει, αλλά μπροστά στο δικό μας δυναμικό παρών, τράπηκε σε φυγή.

Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά, ότι η Καλλιθέα είναι πόλη αντιφασιστική και δεν θα επιτρέψουμε σε φασίστες να κάνουν δημόσια την εμφάνιση τους.

«Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


ANTIF.POREIAΚΕΕΡΦΑ: 28/10/18 – Έξω οι φασίστες από την Καλλιθέα

Την απομόνωση και τελικά αποχώρηση των λιγοστών φασιστών που τόλμησαν σήμερα να εμφανιστούν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, πέτυχε η αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στη γειτονιά. Οι φασίστες βρήκαν απέναντί τους ενωμένες όλες τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς, γεγονός που τους έτρεψε σε άτακτη φυγή.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης του δήμου Καλλιθέας στην πλατεία Κύπρου. Συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου. Παρουσία είχε με πανό και το ΚΚΕ. «Ποτέ ξανά φασισμός», «Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Δίκη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής» και πολλά ακόμα συνθήματα φώναζαν όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι κάνοντας, όσο οι επίσημοι φορείς του δήμου κατέθεταν στεφάνια, αισθητή την παρουσία τους.

Ενώ η παρέλαση είχε ξεκινήσει, μια χούφτα φασιστών εμφανίστηκε προκλητικά βρίζοντας και χειρονομώντας κατά των συγκεντρωμένων. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες δημιούργησαν ένα μαζικό μπλοκ με αντιφασιστικά συνθήματα και ανακοινώσεις που καλούσαν τον κόσμο της Καλλιθέας να απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Δίπλα στην ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, στο σημείο συγκεντρώθηκαν ξανά και τα μέλη του ΚΚΕ.

Η αστυνομία, αντί να συλλάβει τους φασίστες που είναι γνωστοί από προηγούμενες επιθέσεις τους στη γειτονιά, συνομιλούσε μαζί τους ανοιχτά ενώ αποφάσισε να τους καλύψει δημιουργώντας ένα προστατευτικό κλοιό γύρω τους. Η επιμονή των αντιφασιστών και η αποδοκιμασία των φασιστών από τον κόσμο της Καλλιθέας, ανάγκασε πολύ γρήγορα τη φασιστική ομάδα να διαλυθεί. Πανηγυρικά, οι αντιφασίστες βγήκαν στο δρόμο, βάδισαν με τα πανό τους μέχρι την πλατεία Δαβάκη και επέστρεψαν στην Κύπρου.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε όλους και όλες στο επόμενο ραντεβού, στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 13 Νοέμβρη, έξω από το Εφετείο της Αθήνας, με κύρια αιτήματα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής και την ισόβια καταδίκη των ναζί δολοφόνων.

ΚΕΕΡΦΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:09

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.