Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 22:18

Οι γιατροί βγαίνουν στον δρόμο! Κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Κινητοποίηση Νοσοκομειακών Γιατρών στο Υπουργείο Υγείας

την Πέμπτη 19/3/2020, σχετικά με τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Κλειστές ήταν οι πόρτες του υπουργείου Υγείας σήμερα για τους γιατρούς του ΕΣΥ που συγκεντρώθηκαν εκεί απαιτώντας άμεσα μέτρα απέναντι στον κορονοϊό. Η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τους, ΟΕΝΓΕ, που καλούσε στην κινητοποίηση, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικές είναι οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τους «ήρωες της υγείας».

diamartyria.oenge1

Εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ –ανάμεσά τους η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάνος Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Κώστας Καταραχιάς, ο  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας Δέσποινα Τοσονίδου, κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου Υγείας απέναντί τους και ενημέρωσαν για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό με κίνδυνο της υγείας τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα απαιτώντας εδώ και τώρα: μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ για μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού και για λειτουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων για να μπουν στην μάχη ενάντια στον κοροναϊό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν επίσης ότι ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας εδώ και 15 μέρες εντούτοις και σήμερα ο υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, επικαλούμενος τον…κορωνοϊό!!!. Ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα αντίστασης στο μέτρο της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων!

diamartyria.oenge3

 

 

Βίντεο από την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας

  

 Δηλώσεις του Μιχάλη Ρίζου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου και Πάνου Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ

 

https://www.facebook.com/ergatiki/videos/

Δήλωση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

 

http://pandiera.gr/

Εργατική Αλληλεγγύη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 11:34