Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:01

Νέα απίστευτη αθλιότητα: Μεταθέτουν εκδικητικά τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων Κώστα Καταραχιά από τον Άγ. Σάββα!

Νέα απίστευτη αθλιότητα: Μεταθέτουν εκδικητικά τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων Κώστα Καταραχιά από τον Άγ. Σάββα!

Την εκδικητική μετακίνηση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία επιχειρεί η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ. Η μετακίνησή του -μαζί με δυο ακόμα νοσηλεύτριες- αποτελεί σαφή προσπάθεια φίμωσης του Συλλόγου και τρομοκράτησης των εργαζόμενων που τις προηγούμενες μέρες ξεσηκώθηκαν ενάντια στις προκλητικές ΕΔΕ σε όσους νόσησαν από κορονοϊό.

«Καταγγέλλουμε προς όλες τις Ομοσπονδίες που καλύπτουν το προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων την εκδικητική απόφαση που έχει έρθει στο γραφείο Προσωπικού του νοσοκομείου μας από την 1η ΥΠΕ για άμεση μετακίνηση του επικουρικού ιατρού Κ. Καταραχιά, προέδρου του σωματείου μας και δύο νοσηλευτριών προς την ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ», αναφέρει η καταγγελία του Συλλόγου.

«Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που έρχεται αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις εκδικητικές ΕΔΕ της Διοίκησης του νοσοκομείου. Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοικήσεις, Υπουργείο και ΥΠΕ προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του σωματείου μας και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσώπου του προέδρου του σωματείου μας!

Τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας! Ζητάμε άμεσα την έμπρακτη συμπαράστασή σας με κάθε τρόπο που κρίνεται πρόσφορο».

Οι εργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα θα δώσουν την πρώτη απάντησή τους αύριο 10 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση που οργανώνουν στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία της ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ έχουν ήδη αποφασίσει και νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη με στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου, συμμετέχοντας στη μάχη ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.

Την εκδικητική μετακίνηση καταγγέλει και η ΟΕΝΓΕ: «Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα».

Με ανακοίνωση καταγγελίας η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης:

Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική μετάθεση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα»
Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2020
Α.Π:10876

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορωνοϊό πάνω στο καθήκον(!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα.

OENGE Kataraxias

 

ΠΗΓΕΣ: 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Στηρίξτε τους εργάτες της Υγείας- Support Health workers

https://www.oengegr.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.