Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 22:52

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δυτική Αττική-αντί για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργολαβικούς εργαζόμενους!

Έκοψαν πρόστιμα σε εργαζόμενους την ώρα της αλλαγής βάρδιας!

Την επιβολή προστίμων από την αστυνομία σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα της αλλαγής της βάρδιας τους, αργά το βράδυ της Παρασκευής 18/12, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο:

Το Δ.Σ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας να επιβάλλει την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, αργά το βράδυ, αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα της αλλαγής της βάρδιας.

Αντί η Κυβέρνηση να κυνηγάει μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους και να τους κόβει πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς τους, και μέσα στα ΜΜΜ, που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρονται για διασκέδαση, καλό θα ήταν να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.  

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και αδικαιολόγητα  πρόστιμα σε εργαζόμενους. Η πανδημία απαιτεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που αντικειμενικά είναι χώροι συνωστισμού και διασποράς του ιού, που με ευθύνη Κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν παίρνονται. Αντιμετωπίζεται με θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που με ευθύνη της Κυβέρνησης το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση.

Απαιτούμε μαζικά τεστ στους χώρους δουλείας με ευθηνή της εταιρίας

Απαιτούμε τώρα, να παρθούν πίσω όλα τα απαράδεκτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας έξω από το χώρο δουλειάς τους.

Σημειώνεται, ότι το ΔΣ του Σωματείου χθες το βράδυ επιχείρησε επανειλημμένα να κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις στα αστυνομικά τμήματα Ελευσίνας - Μάνδρας, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

https://pamehellas.gr

dytikhattikh

Φταίμε οι πληβείοι, φταίμε....

"Προχωρά καλά το αυστηρό lockdown...Εχθές το βράδυ κόπηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε εργάτες που σχολάσαν από την δουλειά τους σε βάρδια 14:00 - 22:00 στην Βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας.

Η αστυνομία περίμενε απ έξω και πετσόκοψε τους ανέμελους.Βέβαια δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το έγγραφο από την Εργάνη τους είχε χρεωμένους έως τις 18:00, γιατί ο εργοδότης τους κολλάει ένσημα για 4ωρους ενώ δουλεύουν 8+ ώρες .

Τα όργανα της τάξης θα υπέθεσαν ότι είναι καλή η ζωή στο κάτεργο και οι εργαζόμενοι μένουν ακόμα κάποιες ώρες εκεί με σκοπό την αναψυχή τους.

Χωρίς να θέλω να σοκάρω παιδιά την ελίτ μας να πούμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι από τους τυχερούς , μιας και υπάρχει και η κατηγορία των τελείως ανασφάλιστων που πάνε για δουλειά στέλνοντας μήνυμα με τον κωδικό 6.

Δηλαδή σωματική άσκηση και μιλάμε για κανονική άσκηση παιδιά ξεκώλιασμα το λέμε στα δυτικά στον Μπύθουλα.Τέλος ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι τα 32 κρούσματα του Δήμου μας έγιναν 30 . Δηλαδή έχουμε 30 κρούσματα σε 20.000 πληθυσμό. Νομίζω ότι πλέον δεν αρκεί μόνο ο Στρατος θα χρειαστεί και άλλο σώμα. Ας έρθει και η Αεροπορία. Να τα λέμε όλα παιδιά .Φταίμε οι πληβείοι, φταίμε"

Από τον Nikos Peppas

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε εργαζομένους στις αποθήκες της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Μάνδρα. Μάλιστα σε παρεμβάσεις συνδικαλιστών και του δημοτικου συμβούλου Μάνδρας του ΚΚΕ σε ΑΤ Μάνδρας και Ελευσίνας, "οι υπεύθυνοι των ΑΤ δήλωναν ανήξεροι και αναρμόδιοι για το περιστατικό."

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

✊Πλήρη δικαιώματα στην εργασία και την υγεία! Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

✊Μαζικοί έλεγχοι για τις συνθήκες εργασίας και τα υγειονομικά μέτρα!

✊Όχι σε οριζόντια λοκντάουν που δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζομένους στους χώρους εργασίας!

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 00:11

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.