Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 23:05

Εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία: Νέα Συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα-Παρασκευή 11/12 Ν. Ιωνία 18.00. Δ.Τ. από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας ( δείτε φωτο)

 

Εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία:

Νέα Συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα-Παρασκευή 11.12 Ν. Ιωνία 18.00

Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας 9.12.2015

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν, χθες, Τετάρτη 9.12, οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία στους δήμους, διεκδικώντας την παραμονή τους στη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία.

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα προγράμματα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που καλούσε το Συντονιστικό εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία και κάλυψε έστω και την ύστατη ώρα με 24ωρη απεργία η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ δυναμικό παρών έδωσαν επιτροπές αγώνα από πολλούς δήμους της Αττικής, συνδικαλιστές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και η ATTACK.

Οι συγκεντρωμένοι, και αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε αρχικά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτροπών των εργαζομένων, κατέλαβαν το δρόμο. Σε συνάντηση που ακολούθησε, αφότου αναγκάστηκε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Α. Νεφελούδης, εξέφρασε την «ευαισθησία» και την «κατανόησή» του απέναντι στο δράμα τους, το όποιο όμως αδυνατεί να λύσει μιας και δεν το επιτρέπει το μνημονιακό πλαίσιο που κατά τα άλλα υλοποιεί η κυβέρνηση και η πολιτική των ΕΣΠΑ για την ενεργητική καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι πάντως προγραμματίζουν νέο κύκλο ακόμα πιο δυναμικών κινητοποιήσεων. Δίνουν ραντεβού σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στις 6μμ στο ΚΕΠ της Ν. Ιωνίας και υπόσχονται “να κάνουν γιορτές” έξω από το Υπουργείο διεκδικώντας με κάθε τρόπο την παραμονή τους στη δουλειά.

attack.org.gr

 

PENTAMHNA9 12PENTAMHNA9 12.1PENTAMHNA9 12.2PENTAMHNA9 12.3PENTAMHNA9 12.4PENTAMHNA9 12.5PENTAMHNA9 12.6

 

«Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο»:

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ

 

Οι συνθήκες εργασίας στους δήμους έχουν επιδεινωθεί ραγδαία μετά από 5 χρόνια μνημονίων, παγώματος των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ελλείψεων ακόμα και στα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπει η νομοθεσία. Παράλληλα η μαζική ανακύκλωση ανέργων μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με μισθούς πείνας 427 έως 490€ και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα έχει δημιουργήσει συνθήκες γαλέρας. Είναι προφανές ότι τα κοινωφελή προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων δεν αποσκοπούν ούτε στην ανακούφιση των ανέργων, ούτε σε κάποια λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών των δήμων. Στόχος είναι η αξιοποίηση της ανεργίας για να μειωθούν και άλλο οι μισθοί και να συντριβούν τα εργατικά δικαιώματα. Είναι η αντικατάσταση της μόνιμης – σταθερής εργασίας με ελαστική εργασία και αποδοχές κατά 50% χαμηλότερες από τους σημερινούς κουτσουρεμένους μισθούς. Στην ίδια κατεύθυνση και λογική με τους προκατόχους τους, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις μετατρέποντας τους ανέργους σε φτηνούς προσωρινά εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιπλέον ετοιμάζεται να επεκτείνει αυτά τα προγράμματα σε όλο το δημόσιο και να κόψει όλα τα βαρέα – ανθυγιεινά στους εργαζόμενους καθαριότητας των Δήμων.
Από τον Ιούλιο του 2015 εργάζονται στους Δήμους περίπου 35000, τα λεγόμενα πεντάμηνα. Οι περισσότεροι ως ΥΕ γενικών καθηκόντων, που χρησιμοποιούνται για όλες τις δουλειές και καλύπτουν τα κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως στην καθαριότητα. Μέχρι σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου υπάρχουν περίπου 100 εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς. Από τις 11 Δεκεμβρίου με το τέλος των προγραμμάτων θα βρεθούν πάλι στην ανεργία χωρίς επίδομα, ενώ οι θέσεις που κάλυπταν θα μείνουν ξανά κενές. Οι υπό κατάρρευση Δήμοι θα αρχίσουν να εκχωρούν τις υπηρεσίες τους σε εργολάβους ιδιώτες και οι δημότες θα χρυσοπληρώνουν για την καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες. Μπροστά σε αυτή την προοπτική οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα στο Δήμο μας, σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου και σε συντονισμό με πολλούς άλλους Δήμους, έχουν ξεκινήσει ένα δίκαιο και μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την παραμονή τους στην δουλειά.
Η «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο» στέκεται στο πλευρό τους στηρίζει τον αγώνα τους και παλεύει μαζί με αυτούς μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για :
• Να μην απολυθεί κανείς με την λήξη του προγράμματος
• Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή
• Κατάργηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ, όπως και κάθε μορφής ενοικιαζόμενης – ελαστικής εργασίας
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους για όλες τις κενές θέσεις
• Επίδομα ανεργίας σε όλους χωρίς περιορισμούς
• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

www.facebook.com

 

 

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα»και συμβασιούχων Αττικής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από την κινητοποίηση στις 9/12/2015 στο Υπουργείο Εργασίας

Για τρίτη φορά στα προγράμματα «κοινωφελούς» χαρακτήρα συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας έπειτα από το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία.

Αντιπροσωπία του συντονιστικού ζήτησε να συναντηθεί με την αναπληρώτρια Υπουργό η οποία όμως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα στο Υπουργείο. Μετά την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να μας δεχτεί προχωρήσαμε σε κλείσιμο της οδού Σταδίου. Έπειτα λοιπόν από τη δική μας πίεση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κύριο Νεφελούδη ζητώντας την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, με ενιαία εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για να μην βρεθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι ξανά στην ανεργία χωρίς καν το δικαίωμα της επιδότησης ανεργίας δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε όλο τον κοινωνικό ιστό.

Ο Γενικός Γραμματέας μας δήλωσε την ευαισθησία του για το θέμα δήλωσε όμως αναρμόδιος για την επίλυση του θέματος.Οι εκπρόσωποι μας υπογράμμισαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και πως η κυβέρνηση μπορεί να φέρει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση εάν υπάρχει πολιτική βούληση,όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Κατέστη σαφές ότι οι 35.000 εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κάνοντας καταλήψεις στα Δημαρχεία και τα γκαράζ των Δήμων, μέχρι και κατασκήνωση μέσα στα Χριστούγεννα έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Το Συντονιστικό αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους αποφάσισε εκτάκτως την επιτόπου παρέμβαση του στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κύριο Κουράκη. Ο ίδιος αφού όπως δήλωσε δεν γνώριζε για το θέμα μας υποσχέθηκε ότι θα το ελέγξει και θα έρθει σε διαβούλευση με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για την αναζήτηση λύσεων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάσει την τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα οι συμβασιούχοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες παρατείνεται η σύμβαση τους αυτοδικαίως μέχρι το τέλος του 2016 χωρίς όμως να καλύπτει τις συμβάσεις εργασίας που έληξαν λίγο πριν τις 30 ημέρες που το πλαίσιο της τροπολογίας ορίζει και φυσικά μη συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Φτάνει πια η κοροϊδία !!!

  • Με 19 ευρώ μεροκάματο δεν ζουν οι οικογένειες μας!!! Δεν θα κάνουμε εμείς μαύρα Χριστούγεννα γιατί αυτοί αρνούνται να δουν σοβαρά το ζήτημά μας.

  • Δεν ζητάμε τον οίκτο και την συμπόνια τους. Ζητάμε την πολιτική τους υποχρέωση να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα μας.

  • Δεν τους κάνουμε τη χάρη να πάμε σπίτι μας μέσα στις γιορτές και να κλαίμε!!

  • Προσφέρουμε ίση δουλεία για μισή αμοιβή εδώ και 5 μήνες σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και ακόμα κάνουν ότι δεν μας βλέπουν!!

  • Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας!! Μας αξίζει δουλειά και όχι δουλεία!!

Δεν εγκαταλείπουμε – Συνεχίζουμε!!

Το θέμα μας είναι ανοικτό !! Δεν θα τους περάσει!!

Ήδη οι πρώτοι συνάδελφοι απολύονται!!Τι κάνουμε για αυτό?

Ο αγώνας μας τώρα πρέπει τώρα να κλιμακωθεί!!

Το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής σας καλούν σε ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 / 12 / 2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ )

 

Καλούμε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να σταθούν δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας για παραμονή στην εργασία.

 

Αθήνα 10 Δεκέμβρη 2015

ergazomenoisepedamina.blogspot.gr

6948577952, 6942042168

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:23