Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 22:23

Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά-Δευτέρα 5/4 συνέλευση των εργαζομένων

Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά

Aπορρίφθηκε από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημα προσωρινής διαταγής του Κώστα Καταραχιά, που εκδικάστηκε χθες 31.3.2021 και ζητούσε να παραμείνει στη θέση εργασίας του από σήμερα μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021.

Όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του Κ. Καταραχιά, Δημήτρης Ζώτος και Κώστας Παπαδάκης, ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του γιατρού και συνδικαλιστή είναι η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τις 25.5.2021.

Δελτίο Τύπου των συνηγόρων του Κώστα Καταραχιά για το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής της απόλυσής του

Το αίτημα προσωρινής διαταγής του Κώστα Καταραχιά, που εκδικάστηκε χθες 31.3.2021 από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ζητούσε να παραμείνει στη θέση εργασίας του από σήμερα μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, απορρίφθηκε. Λόγω της φύσης της διαδικασίας δεν προβλέπεται η σύνταξη σκεπτικού των αποφάσεων επί αιτημάτων προσωρινών διαταγών.

Ετσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόρριψης. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι όπως είπαμε και χθες η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε προσπάθεια να απορριφθεί το αίτημα. Και μόνο η δημόσια αναγγελία της παρουσίας νομικού συμβούλου του Υπουργείου Υγείας (χωρίς κανέναν δικονομικό ρόλο) στη δικαστική αίθουσα χθες είναι εύγλωττη. Η φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας δεν κατόρθωσε ακόμα να κατακτήσει το δίκιο της.

Δικάσιμος για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 25.5.2021. Την ημέρα εκείνη συνεπώς θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του Κώστα Καταραχιά και την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, και μαζί για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Κώστας Καταραχιάς εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Αγίου Σάββα για τουλάχιστον έξι μήνες σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία.

Με θερμές ευχαριστίες σε όσους με κάθε τρόπο, από κάθε χώρο και από κάθε γωνιά της χώρας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, ανάμεσα στους οποίους την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ που παρενέβησαν στη δίκη και τους δικηγόρους τους, και με την πρόσκληση να συστρατευθούν μαζί μας ακόμα πιο δυναμικά τότε συνεχίζουμε τον δικαστικό και όχι μόνο αγώνα.

Αθήνα, 1.4.2021

Οι συνήγοροι του Κώστα Καταραχιά

Δημήτρης Ζώτος

Κώστας Παπαδάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα 01-04-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το αίτημα προσωρινής διαταγής του Κώστα Καταραχιά, που εκδικάστηκε χθες 31.3.2021 και ζητούσαμε να παραμείνει στη θέση εργασίας του από σήμερα 01/04 μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, απορρίφθηκε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το σκεπτικό της απόφασης. Η δικάσιμος για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 25.5.2021. Εκείνη την μέρα θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του Κ. Καταραχιά για την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021.
Ο Κώστας Καταραχιάς εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου του Αγίου Σάββα για τουλάχιστον έξι μήνες σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία.

Οι πρακτικές της Διοίκησης, της ΥΠΕ και του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που όλο αυτό το χρονικό διάστημα απαξίωναν όλους τους εργαζόμενους του Αγίου Σάββα, τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους μας, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, τους χιλιάδες συμπαραστάτες μας, την απαξίωση σε βουλευτές του Κοινοβουλίου από τον Υπουργό, μέχρι την επίθεση της αστυνομίας εναντίον μας την Τρίτη το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο, είχαν ήδη αναδείξει τις προθέσεις τους. Η παρουσία του Νομικού συμβούλου του Υπουργού στην δικαστική αίθουσα στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας λυγίζουν!

Μας θυμώνουν και μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας και των ασθενών μας. Στις απεργίες, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά. Συνεχίζουμε!!

Την Δευτέρα 05 Απρίλη, καλούμε συνέλευση εργαζομένων στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 12.30 για να συζητήσουμε τα λιμνάζοντα και διογκούμενα προβλήματα που προκύπτουν και από την πανδημία και επηρεάζουν την λειτουργία του νοσοκομείου μας, ενάντια στις μετακινήσεις, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και να οργανώσουμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας και παγκόσμια μέρα νοσηλευτή, ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Στην πύλη του νοσοκομείου 12-2μμ
  • Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 22:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.