Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 23:43

Καταγγελία: Προσπαθούν να ακυρώσουν τις εκλογές του Α' Συλλόγου ΠΕ Αθηνών

Γράφτηκε από

Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών ΠΕ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Καταγγελία για την ωμή παρέμβαση κυβέρνησης-δημοτικών αρχών-κυβερνητικού συνδικαλισμού

με στόχο να ακυρωθούν οι εκλογές του Συλλόγου μας

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!

είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίσει

είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε

Ναζίμ Χικμέτ

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δήμου Ζωγράφου να μην παραχωρήσει κανένα σχολείο του Δήμου για την διεξαγωγή εκλογών για το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας! Να σημειώσουμε εδώ ότι η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής που υπογράφει το σχετικό έγγραφο, ήταν και υποψήφια με τη ΔΑΚΕ όπως προκύπτει από την ανακοίνωση με το σχετικό ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία μας. Δηλαδή, μέχρι την Τρίτη 1/6 καλούσε τους συναδέλφους να προσέλθουν στις εκλογές και να την ψηφίσουν και την Παρασκευή 4/6 έκρινε ότι «το θέμα διεξαγωγής εκλογών δεν διέπεται από νομιμότητα».

Επίσης, καταγγέλλουμε την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς και την ωμή παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας που διεμήνυσε, δια του Διευθυντή Εκπαίδευσης, (με τηλεφωνική προφορική επικοινωνία και όχι με έγγραφο) ότι δεν παραχωρούνται οι αίθουσες έως τις 16.00. Μετά τις αφόρητες πιέσεις όλων των παραπάνω παραγόντων, οι μόνοι χώροι που παραχωρήθηκαν στον Σύλλογό μας για εκλογικά κέντρα (από τα πέντε που είχαμε σχεδιάσει, είναι το Μαράσλειο (από τις ακαδημαϊκές αρχές) και ένα δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους.

Το κράτος «παρακράτησε»

Η κα Μπότου αναφέρεται στο έγγραφο – απάντηση του Δ/ντη Εκπαίδευσης προς τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών για την άδεια για τη ΓΣ. Αλήθεια, πως έφτασε το έγγραφο αυτό σε γνώση της κυρίας Μπότου; Και που ακριβώς γράφει το συγκεκριμένο έγγραφο του Δ/ντη Εκπαίδευσης ότι «ως εκ τούτου δεν μπορεί να συναινέσει στην έγκριση άδειας παραχώρησης χώρων για διεξαγωγή εκλογών», όπως διατείνεται στο έγγραφό της η κα Μπότου;

Ούτε βήμα πίσω!

Όπως γνωρίζετε, η Εκπαιδευτική Παρέμβαση κατέθεσε στο ΔΣ με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα ο Σύλλογός μας να καλέσει σε ΓΣ και εκλογές. Στη συνεδρίαση του ΔΣ, το ΠΑΜΕ συμφώνησε, η ΔΑΚΕ τοποθετήθηκε αρνητικά αλλά δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας και θα συμμετέχει στις εκλογές. Προτείναμε τη διεξαγωγή με όρους που θα σέβονται απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα: ΓΣ σε υπαίθριο χώρο, εκλογές σε πέντε (5) εκλογικά τμήματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός (περίπου 100 ψηφίσαντες σε κάθε εκλογικό τμήμα) και να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να προσέλθει ακόμα και περπατώντας 10 λεπτά από το σχολείο του. Με κατανομή του εκλογικού σώματος σε διαφορετικές ώρες, με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά, με την πρόβλεψη να βρίσκεται εντός του σχολείου μόνο ένας εκπαιδευτικός κάθε φορά, με χρήση των προσωπικών στυλό κλπ. Τα σχολεία – εκλογικά κέντρα επιλέχτηκαν λόγω της δυνατότητας δεύτερης εισόδου και διασφάλισης χώρου απομονωμένου από τα παιδιά και τους συναδέλφους του σχολείου. Αλήθεια, σε ποιους χώρους, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εργασιακοί χώροι κλπ είναι τα πρωτόκολλα τόσο αυστηρά όσο αυτά που είχαμε εμείς εξαγγείλει;

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Η ΓΣ και οι εκλογές του Συλλόγου μας, αυτή τη στιγμή, αποτελούν έμπρακτη αμφισβήτηση του ν/σχ Χατζηδάκη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το κράτος, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας κάνουν ότι μπορούν για να ακυρώσουν τη διεξαγωγή τους. Γι’ αυτό, κράτος/κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, διοίκηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ευθυγραμμίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο για να φιμώσουν το αυτονόητο δικαίωμα ενός σωματείου να εκλέξει το νέο του ΔΣ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του σωματείου, για επιχείρηση ακύρωσης των εκλογών με πλήρη συνεργασία και συμπαιγνία όλων των παραπάνω παικτών του παιχνιδιού.

Για ακύρωση μιας διαδικασίας που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τηρεί υγειονομικά πρωτόκολλα αυστηρότερα και από αυτά ενός φαρμακείου!

Αλλά δεν είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα αυτά που τους ενδιαφέρουν- αυτά είναι γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια και αποτελεί τουλάχιστον θράσος μια κυβέρνηση που ευθύνεται για 11.000 και πλέον θανάτους να αναφέρεται σε υγειονομικούς όρους για να καταστείλει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Είναι ο στόχος τους να μην επιτρέψουν σε ένα σωματείο να σπάσει το συνδικαλιστικό lockdown, να σπάσει στην πράξη τον επερχόμενο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο, να αμφισβητήσει το κυρίαρχο αφήγημα αφοπλισμού των συνδικάτων, να πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες εξασφαλίζοντας τα στοιχεία της μαζικότητας, της συλλογικότητας, της δια ζώσης συμμετοχής, της τήρησης των υγειονομικών όρων, να λειτουργήσει εν τέλει δημοκρατικά.

Είμαστε το μόνο σωματείο που κάνει εκλογές αυτήν την περίοδο; Όχι, υπάρχουν κι άλλα. Είναι η ΕΛΜΕ Λιοσίων, είναι το Σωματείο του νοσοκομείου Ασκληπιείο, όπως και άλλων νοσοκομείων, είναι μια σειρά σωματεία του ιδιωτικού τομέα με περισσότερα μέλη από το δικό μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ψηφιακές εκλογές δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ταυτοπροσωπία, το αδιάβλητο και το κυριότερο, την μυστικότητα της ψηφοφορίας. Αφήνουν απροστάτευτο τον εργαζόμενο στους εκβιασμούς του εργοδότη, του αφεντικού, του προϊσταμένου, του αξιολογητή να υποχρεώσουν τον εργαζόμενο να «ψηφίσει» ηλεκτρονικά μπροστά τους!

Είναι διαφορετικό πράγμα να οργανώσεις μια εκδήλωση διαδικτυακά και εντελώς διαφορετικό να διεξάγεις ηλεκτρονικά μια Γ.Σ. Κανένας δεν μας διασφαλίζει ότι η Γ.Σ. όπως και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων δεν θα παρακολουθούνται ή δεν θα καταγράφονται από οποιονδήποτε.

Η ωμή παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου μας δεν θα περάσει έτσι. Τα συνδικάτα δεν φιμώνονται, δεν αφοπλίζονται, δεν μπαίνουν στο γύψο. Θα απαντήσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στη ΓΣ του Συλλόγου και στην απεργία της Πέμπτης.

Επιμένουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο: τη διενέργεια τακτικής ΓΣ και εκλογών για νέο Δ.Σ. με βάση τις νέες ημερομηνίες που όρισε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, 14 και 15 Ιούνη. Υπερασπιζόμαστε τον Σύλλογό μας, ενισχύουμε την Εκπαιδευτική Παρέμβαση, το σχήμα του ανεξάρτητου αγωνιστικού μαχόμενου συνδικαλισμού. Επιμένουμε και αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του αντιλαϊκού/αντισυνδικαλιστικού ν/σχ Χατζηδάκη.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας, ανήκει σε όλους εμάς!

Υποψήφιοι για το Δ.Σ.

Αθανασόπουλος Νίκος 8ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Ανδρούτσος Γιώργος (αναπληρωτής/εικαστικός) 12ο Δ.Σχ. Αθηνών

Γκαραφλής Απόστολος (αναπληρωτής ειδικής αγωγής) 10ο Ειδικό Σχολείο Αθηνών

Γκίκα Ελένη 17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Γλωσσιώτης Γιώργος 8ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Διαμαντοπούλου Αρετή (νηπιαγωγός) 1ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας

Ζαχαράκη Εύη 4ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Καρπούζη Ειρήνη (αναπληρώτρια) 17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Κοτσώνη Εύα (φυσικής αγωγής) 6ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου

Κωνσταντοπούλου Χρυσή 19ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Λαμπρονίκου Ελένη (νηπιαγωγός) 124ο Νηπ. Αθηνών

Λέντζα Λενιώ 17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Λούβαρη Ευαγγελία (Εβίτα) (νηπιαγωγός) 57ο Νηπ. Αθηνών

Μάζαρης Βασίλης 8ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Μαναγλιώτου Αργυρώ 8ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Μαριόλης Δημήτρης 12ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Μπογιατζή Σοφία 2ο Δημ. Σχολείο Ζωγράφου

Νάκος Νίκος 9ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Αθηνών

Ντελέζος Σπύρος 12ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Παπαθανασίου Ελένη 4ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Παπαποστόλου Ελένη 12ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Παπουτσής Δημήτρης 8ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Πριμικύρη Λίτσα 3ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Σκόρδου Ανδριάνα 8ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Σκουτέλας Χρήστος 104ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Σολομωνίδης Σπύρος 17ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Σπηλιοπούλου Κατερίνα 8ο Δημ. Σχολ. Ζωγράφου

Στεφανοπούλου Έλενα (γαλλικών) 8ο, 106ο Δ.Σχ.Αθηνών, 6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου

Ταρλά Μαρία 12ο Δημ. Σχολ. Αθηνών

Τασκούδη Μαρία (αναπληρώτρια φ. αγωγής) 12ο και 15ο Δ. Σχ. Αθηνών

Τουανζόγλου Αργυρώ 3/θέσιο Πειραματικό Δημ. Σχολείο

Χαριάτη Βάσω 107ο Δημ. Σχ. Αθηνών

Χαρλαμπίτα Ασπασία 12/θέσιο Πειραματικό Δημ. Σχολείο

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Ζαχαροπούλου Κατερίνα (μουσικός) 8ο–106ο Δημ. Σχ.Αθηνών

Σπυρόπουλος Νίκος 12ο Δημ. Σχ. Αθηνών

 

https://www.alfavita.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 23:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.