Η 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/5/2022 και η συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη είναι η αρχή. Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων καλούμε σε έναν διαρκή παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα μέχρι την τελική μας Νίκη. Όλοι σε γενικές συνελεύσεις για την οργάνωση της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα με απεργίες –καταλήψεις, συγκεντρώσεις και μετά την 24ωρη απεργία. Συγκροτούμε συντονισμούς σωματείων ,επιτροπές αγώνα και διαμορφώνουμε τους όρους με τους οποίους θέλουμε να δώσουμε την μάχη.
17 Μάη προχωράμε σε 24ώρη αποχή από το ερευνητικό, διδακτικό και τεχνικό μας έργο, ως σταθμό μετά τον ένα χρόνο από την ίδρυση του σωματείου, ως βήμα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων, συνθηκών και αμοιβών στο ύψος των πραγματικών αναγκών που θα κατοχυρώνονται από μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και θα καλύπτει όλο το προσωπικό στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απεργιακή μέρα αποτελεί κορύφωση μιας πορείας μαζικής δημόσιας παρέμβασης του σωματείου. Γνωρίζουμε πως η ΣΣΕ, δεν θα κερδηθεί σε μια μέρα. Εντάσσουμε την απεργία μας λοιπόν σ’ ένα συνολικότερο πλαίσιο ανυπακοής και πίεσης της εργοδοσίας
Συναδέλφισσες /οι, η αντιδραστική εξέλιξη της προσφυγής της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος να σύρονται στα δικαστήρια οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. δε θα περάσει! Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί σε μαζική συμμετοχή και συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 12:00, κτίριο 5 αίθουσα 1 και γι’ αυτό προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος). Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. 
Νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Δικαστική προσφυγή της Κεραμέως εναντίον της προκηρυγμένης στάσης εργασίας που έχει η κηρύξει η ΔΟΕ για την ακύρωση των εξετάσεων κατάταξης «ελληνική PISA», με τις οποίες κατηγοριοποιούνται τα σχολεία. Η εκδίκαση γίνεται ή αύριο Τρίτη,στις 12:30, στην Ευελπίδων, κτήριο 5, αίθουσα ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ αύριο το μεσημέρι στην Ευελπίδων. Η νέα απόπειρα ολοκληρωτισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του δικαιώματος της Απεργίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Τις τελευταίες εβδομάδες η διεθνής οργάνωση International Rescue Committee έχει ενημερώσει το προσωπικό της στα προγράμματα ψυχικής υγείας σε Λέσβο και Σάμο για το επικείμενο κλείσιμο/συρρίκνωσή τους, και έχει προχωρήσει – με συνοπτικές διαδικασίες και υπερβάλλουσα προνοητικότητα-στην τακτική καταγγελία των συμβάσεων αορίστου χρόνου, με σκοπό τη μείωση των αποζημιώσεων. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια σε μια σειρά διακοπής προγραμμάτων και μαζικών απολύσεων από την οργάνωση, εξαιτίας της “παύσης” των χρηματοδοτήσεων. Ανεξαρτήτως της εξεύρεσης πόρων είναι ευθύνη του εργοδότη η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων
ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΑΤΕ: ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΜΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! Παρεμβάσεις ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου: Δευτέρα 09/05 στις 18.00 στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΑΤΕ (Λεωφ.Μεσογείων 269, Χαλάνδρι) Τρίτη 10/05 στις 07.30 στο εργοτάξιο Κράτητος και Βιζυηνού, Νέα Σμύρνη. Καταγγέλλουμε την άδικη απόλυση του συναδέλφου τοπογράφου και μέλους του ΣΜΤ από την εταιρεία!
Σελίδα 1 από 79