Ιδιαίτερα στους χώρους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, ο σεξισμός διαπερνά το σύνολο του κλάδου. Το κυρίαρχο πατριαρχικό αφήγημα θέλει μια γυναίκα προγραμματίστρια λιγότερο ικανή από έναν άντρα και μια γυναίκα τηλεφωνήτρια πιο ευχάριστη για τους πελάτες στην άλλη άκρη του ακουστικού. Είναι πολλές μάλιστα οι εταιρείες εκείνες που χτίζουν την υποτιθέμενη συμπεριληπτική εικόνα τους διατρανώνοντας πως οι χώροι τους είναι ένα safe space για γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ενώ στην πραγματικότητα διατηρούν τις διακρίσεις και την σκληρή εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων.
Με 24ωρη απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαντούν οι εργαζόμενοι της COSCO στο νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε με το θάνατο του 45χρονου συνάδελφου τους. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το εργατικό δυστύχημα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η γερανογέφυρα και να τον κόψει στη μέση.
Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου Πακιστανού ντελιβερά Ανέες Μίρ του Αμτζάτ στην Καλλιθέα την Δευτέρα 11 Οκτώβρη γέμισε θλίψη την οικογένεια του, τους φίλους και του συναδέλφους του. Ξεψύχησε στην άσφαλτο στο μεροκάματου του τρόμου των ντελιβεράδων.
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ/ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021 ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΩΡΑ 13:00. Ο συνάδελφος Ανέες Μιρ ήταν ένας ακόμη από τους χιλιάδες μετανάστες που ζουν σε ένα καθεστώς ημιπαρανομίας, που αναγκάζονται να ζουν κυνηγημένοι χωρίς χαρτιά, άρα και χωρίς δικαιώματα. Για το θάνατό του δε φταίει η «κακιά στιγμή», υπάρχουν από πίσω απτοί υλικοί παράγοντες και συγκεκριμένες κρατικές και εργοδοτικές ευθύνες. Ο Ανέες Μιρ πέθανε στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής, “δολοφονήθηκε” στο βωμό του κέρδους.
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα 11.00 στο Εφετείο και στη Θεσσαλονίκη 11.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στο πανό του Συντονιστικού και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας…Αν φοβηθούμε τώρα μια φορά, μετά δεν θα νιώθουμε τίποτα πέρα από φόβο! Σπάμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, δίνουμε συλλογικό αγώνα για να υπερασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!
Με τα μάτια ενός παιδιού που νιώθει το σκίρτημα στην ψυχή του, με το βλέμμα της αντίστασης των δασκάλων του σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, εκεί που σφυρηλατείται η ενότητα και η συνείδηση των εργαζομένων, ενότητα που στέλνει μαζικό ηχηρό μήνυμα με τον καθαρό, δίκαιο, αποφασιστικό αγώνα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την Αξιολόγηση και της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου, απέναντι στο νόμο Κεραμέως. Με τα μάτια ενός παιδιού που βλέπει στον αγώνα των εκπαιδευτικών ότι δεν παζαρεύουν τη δουλειά τους, ποια σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ποιοι μαθητές τους θα πεταχτούν έξω απ’ τη δημόσια εκπαίδευση!
Σελίδα 1 από 75