Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στην Αττική το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων είναι σχεδόν 200. Οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού θα είναι για άλλη μια φορά αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, παρά τις κωμικοτραγικές της προσπάθειες να μετακυλήσει τις ευθύνες στους νοσοκομειακούς γιατρούς και στους λοιπούς υγειονομικούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10:30 πμ.
Κυβέρνηση και εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στα δικαιώματά μας, επιχειρούν την κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχοντας ήδη θεσπίσει στην Βουλή την εκτρωματική νομοθετική ρύθμιση για την ποντοπόρο Ναυτιλία. Προκλητικά η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα νεότερη διάταξη επιφέροντας σκανδαλώδεις μειώσεις στα πρόστιμα που αφορούν την παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τα οποία συνδέονται με τα ωράρια εργασίας και τις ώρες ανάπαυσης, στο όνομα των προβλημάτων που υπάρχουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις, που δεν έχουν προβεί στα αναγκαία έργα για την αναβάθμιση των λιμανιών σύμφωνα με τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των πλοίων.
Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο, 16/2/21, 24ωρη Πανελλαδική απεργία αναβάλλεται για την Τρίτη 23/2/21. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέα ώρα και τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης τόσο για την Αθήνα όσο και για τις άλλες πόλεις αντίστοιχα.
Από τους 2500 με 3000 επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ που η σύμβασή τους θα ανανεωθεί τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη του 2021, το υπουργείο Υγείας επιλέγει να απολύσει μόνο έναν: τον Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Η συνδικαλιστική του δίωξη ξεκίνησε μετά τις απαράδεκτες ΕΔΕ που επιχείρησαν η Διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η ΥΠΕ σε βάρος εργαζόμενων που νόσησαν από κορονοϊό. Ήταν μια προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για την τραγική διαχείριση της πανδημίας και να κατηγορηθούν οι υγειονομικοί ως υπαίτιοι για τη διασπορά του ιού.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συλλόγων την Πέμπτη 14/1/21 ώρα 2μ.μ. στο ΥΠΑΙΘ. Καλούμε τους Συλλόγους να προχωρήσουν σε δράσεις ενημέρωσης προς τους συναδέλφους, τους γονείς και την κοινωνία (ανάρτηση πανό και αφισών – πλακάτ στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία των πόλεων, συγκεντρώσεις –ενημερώσεις, διαδικτυακές συζητήσεις). Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχητικά και αταλάντευτα τις διεκδικήσεις μας για την ασφαλή και αδιάκοπη λειτουργία της εκπαίδευσης με ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ με όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ζωντανή εκπαίδευση ως τη μόνη πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία.
Με στάση εργασίας από τις 12μ έως τις 3μμ και συγκέντρωση στη 1μμ στην 1η ΥΠΕ συνεχίζεται αύριο Τρίτη 22 Δεκέμβρη η μάχη ενάντια στην εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, Κώστα Καταραχιά. Η ΕΙΝΑΠ καλύπτει τη στάση εργασίας. Η σημερινή συνέλευση στον Άγιο Σάββα ήταν ξανά μαζική, με συμμετοχή και συμπαραστατών από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τη ΔΟΕ, το ΕΚΠ, την ΠΟΘΑ, τα ΕΛΠΕ, τους Λιμενεργάτες, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Γεννηματάς,το Ελπίς .
Σελίδα 1 από 66