Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, αλλά και σωματεία εργαζομένων την Πέμπτη 8/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα και γύρω από τα ΑΕΙ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.
Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και χημικά, στηρίζει την εργοδοσία και χτυπά τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. NIKH στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Καλούμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 7:00μμ. Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων. Την ημέρα εκείνη το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση.
(Κοινή ανακοίνωση Παρεμβάσεων ΠΕ – ΔΕ – Δημοσίου) ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Η Παρασκευή 10/6 βάσει ανακοινώσεων της κυβέρνησης θα είναι η πρώτη μέρα παρουσίας και δράσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ή αλλιώς ΟΠΠΙ. Οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, έχουν οργανωθεί στους συλλόγους τους και καλούν τα ξημερώματα της Παρασκευής όλη τη νεολαία και όλη την κοινωνία σε αποκλεισμό των ιδρυμάτων, ώστε να μην μπει ούτε και αύριο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Η 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/5/2022 και η συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη είναι η αρχή. Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων καλούμε σε έναν διαρκή παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα μέχρι την τελική μας Νίκη. Όλοι σε γενικές συνελεύσεις για την οργάνωση της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα με απεργίες –καταλήψεις, συγκεντρώσεις και μετά την 24ωρη απεργία. Συγκροτούμε συντονισμούς σωματείων ,επιτροπές αγώνα και διαμορφώνουμε τους όρους με τους οποίους θέλουμε να δώσουμε την μάχη.
17 Μάη προχωράμε σε 24ώρη αποχή από το ερευνητικό, διδακτικό και τεχνικό μας έργο, ως σταθμό μετά τον ένα χρόνο από την ίδρυση του σωματείου, ως βήμα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων, συνθηκών και αμοιβών στο ύψος των πραγματικών αναγκών που θα κατοχυρώνονται από μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και θα καλύπτει όλο το προσωπικό στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απεργιακή μέρα αποτελεί κορύφωση μιας πορείας μαζικής δημόσιας παρέμβασης του σωματείου. Γνωρίζουμε πως η ΣΣΕ, δεν θα κερδηθεί σε μια μέρα. Εντάσσουμε την απεργία μας λοιπόν σ’ ένα συνολικότερο πλαίσιο ανυπακοής και πίεσης της εργοδοσίας
Συναδέλφισσες /οι, η αντιδραστική εξέλιξη της προσφυγής της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος να σύρονται στα δικαστήρια οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. δε θα περάσει! Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί σε μαζική συμμετοχή και συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα 12:00, κτίριο 5 αίθουσα 1 και γι’ αυτό προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος). Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. 
Σελίδα 1 από 79