Σήμερα Παρασκευή 20 Γενάρη στην συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου μας ΓΝΑ Γεννηματάς που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ , με αφορμή τις επίσημες προτάσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στις 19 Γενάρη για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών, αποφασίσαμε -μετά από ουσιαστική συζήτηση- ότι διαφωνούμε με τα μπαλώματα που προτείνονται και θα διαλύσουν την Παθολογία στο ΓΝΑ (μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και στις εφημερίες τους παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου και παρατασιακών παθολόγων από άλλα νοσοκομεία!!! ) αφού οι παραιτήσεις θα πέσουν…
Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας όπου υπήρξε τεράστια συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας με όλα τα σωματεία των εργαζομένων, των σπουδαστών των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, των μαθητών, μαθητριών και καθηγητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, διαπιστώθηκε για ακόμα μία φορά η απαξιωτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ένα μήνα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και παρά το γεγονός ότι έχει συγκληθεί διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ:- Δευτέρα 28/11 (μέρα ακρόασης φορέων στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων) : παναττική 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στην Βουλή 12.30 μμ. Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα. - Τρίτη 29/11: παναττική 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας 12.30 μμ. Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα.- Πέμπτη 1/12 (ημέρα κατάθεσης στην ολομέλεια): 24ωρη πανελλαδική απεργία και κάλεσμα σε Εργατικά κέντρα, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες, σωματεία, φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες, κλπ, όλον τον λαό για συλλαλητήριο μεσημέρι στο Σύνταγμα.
«Τέλος η αφθονία και η ανεμελιά» Εμανουέλ Μακρόν, 24-8-2022. Ενοικίαση σπιτιού... όνειρο θερινής κερδοσκοπίας. Ενέργεια και θέρμανση...ψυχρολουσία. Μετακινήσεις… κυκλοφοριακή αφαίμαξη. Μισθός νεοδιόριστου 700 ευρώ. Θα πει κάποιος, ας μην πήγαινες. Πήγες όμως. Και καλά έκανες. Αλλά σκέψου…Αυτή είναι η εποχή της ανεμελιάς; Αυτή είναι η εποχή της αφθονίας; Αφθονίας για ποιον; Για τους εργαζόμενους που πληρώνουν το ρεύμα 0,90 € την κιλοβατώρα από 0,08 € το 2020 ή για τη MotorOil που τα κέρδη της αυξήθηκαν 450% το τελευταίο εξάμηνο; Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια για τη βενζίνη, κουπόνια για υπολογιστές, κουπόνια για φαγητό. Ευτυχώς που δεν βγήκαμε από το…
Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και μελών ΔΕΠ, αλλά και σωματεία εργαζομένων την Πέμπτη 8/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια, ενάντια στην εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα και γύρω από τα ΑΕΙ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.
Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και χημικά, στηρίζει την εργοδοσία και χτυπά τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. NIKH στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Καλούμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 7:00μμ. Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων. Την ημέρα εκείνη το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση.
Σελίδα 1 από 80