Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 00:19

EKA-ΑΔΕΔΥ: Όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ. Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 6 μμ Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στη Βουλή!

ΑΔΕΔΥ: Όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει στη Βουλή αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, μεταφέρει έξι μεγάλες ΔΕΚΟ ανεκτίμητης εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ). Η ΕΔΗΣ θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του γνωστού Υπερταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ουσιαστικά θα διευθύνεται από τους πιστωτές και στο οποίο σταδιακά θα κατευθυνθεί προς εκποίηση όλη η εθνική περιουσία.

Σκοπός της μεταφοράς των 6 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες!

Δυστυχώς, οι πιστωτές παίρνουν στα χέρια τους, μέσω του Υπερταμείου, τις ΔΕΚΟ προκειμένου από το ξεπούλημα τους να εξοφληθεί ένα μέρος του παράνομου και επονείδιστου χρέους, που υποτίθεται έχει και πρέπει να αποπληρώσει η χώρα.

Η Ελλάδα, έτσι, μεταφέροντας το οξυγόνο με το οποίο αναπνέει σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα χάνει οριστικά κάθε ίχνος κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. Ο αγώνας για να ακυρωθούν τα σχέδια Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – κεφαλαίου – κυβέρνησης μας αφορά όλους: εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες.

Καλούμε όλους και όλες αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μμ στη Βουλή, στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο υπεράσπισης των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της λαϊκής περιουσίας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, του έργου και των υπηρεσιών σημαντικών φορέων του Δημοσίου.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το αποικιακό Υπερταμείο.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ παλαιά και νέα μνημόνια.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ του χρέους τώρα.

Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό

δεν είναι εμπορεύματα

ανήκουν στο Λαό

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ADEDY

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων φορέων που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκοπεύει να εντάξει στο Υπερταμείο.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συναδέλφους εργαζομένους σε ΕΥΔΑΠ – ΔΕΗ – ΕΛΒΟ – ΕΥΑΘ – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτοί εξαγγείλουν.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τις νέες και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου στη συγκέντρωση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, στο κτήριο της Λαοδικείας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο αγώνας συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου με συγκέντρωση στις 18:00, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου για το Υπερταμείο.

Το Δ.Σ.

EKA

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.