Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 12:40

24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Ναυτεργατών στις 24\11\2016

Γράφτηκε από

24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Ναυτεργατών στις 24\11\2016

Η Ανάπτυξη των Αγώνων και ο Ταξικός Προσανατολισμός τους ο Μόνος Δρόμος για την Αντιμετώπιση της Αντιλαϊκής Μνημονιακής Κυβερνητικής Πολιτικής

Συνήλθε στις 31/10/2016 η Διοίκηση της ΠΝΟ με βασικό θέμα συζήτησης την οργάνωση των αγώνων για την αντιμετώπιση της επίθεσης κυβέρνησης και εφοπλιστών ενάντια στα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Στην τοποθέτησή του ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης στήριξε, ανέδειξε και πρότεινε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 24/11/2016. Για τον σκοπό αυτό είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο της ΠΕΝΕΝ προς όλα τα Ναυτεργατικά Σωματεία.

Στην συνέχεια ανέλυσε την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για την ανάγκη σύσσωμος ο Ναυτεργατικός κόσμος, εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, να δώσουν αγωνιστικά την απάντηση με οργάνωση – συσπείρωση, σωστό προσανατολισμό και αιτήματα που εκφράζουν τα ζωτικά προβλήματα των Ναυτεργατών.

Δυστυχώς οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού για άλλη μια φορά αρνήθηκαν να τοποθετηθούν για το φλέγον ζήτημα της οργάνωσης των αγώνων των Ναυτεργατών και συνέχισαν να πετάνε το μπαλάκι στην εξέδρα αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στην συντονιστική επιτροπή αγώνα που θα συνέλθει την Τετάρτη 2/11/2016 …..

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του κομματικού τόξου επανέλαβαν για πολλοστή φορά την πρότασή τους για σύμπλευση με τις οργανώσεις του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ κ.λπ.

Στην σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση για την 24ωρη απεργία στις 24/11/2016 εγκρίθηκε με 10 υπέρ, 1 κατά, 1 λευκό.

Με δεδομένη την συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία στις 24/11/2016 η ΠΕΝΕΝ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την οργάνωση, την ενημέρωση και την επιτυχή της έκβαση.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα να συμπορευτούν στην απόφαση αυτή έτσι ώστε να δοθεί ένα αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και η απεργιακή κινητοποίηση να αποτελέσει την αφετηρία για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων ως μοναδικού δρόμου για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης – μεγάλου κεφαλαίου και τοκογλύφων δανειστών.

Πειραιάς 31/10/2016

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος

Νταλακογεώργος Αντώνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κροκίδης Νικόλαος

Υ.Γ Στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε της ΠΝΟ προσκλήθηκαν, παρέστησαν και ενημέρωσαν σχετικά με τις εξελίξεις με τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΑΤ.

ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 15:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.