Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 15:01

Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 9:00πμ στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφ. Αθηνών 110)

ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει

Την ώρα που η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό από τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της, περικόπτει μισθούς και επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, «παγώνει» τις επενδύσεις και την αντικατάσταση του δικτύου της, μετά το τζογάρισμα των αποθεματικών της στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, ετοιμάζεται να κάνει και νέο «δωράκι», ύψους 40,5 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο και στους μετόχους της.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016, επαναλαμβάνεται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, όπου η Διοίκηση θα επιχειρήσει να μεταφέρει – μετά την ακύρωση της πρώτης Γ.Σ. από τους εργαζομένους που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου – το παραπάνω ποσό στους μετόχους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα Δ.Σ. των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου να είναι εκεί και να εμποδίσουν για μία ακόμη φορά τη μεταφορά χρημάτων, που μαζεύονται από το υστέρημα του λαού και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, προς τις τσέπες των μετόχων.

Θα είμαστε όλοι εκεί και θα είμαστε παρόντες οποτεδήποτε θελήσουν να μεταφέρουν ρευστότητα προς τους μετόχους και προς τη χοάνη του δημόσιου χρέους ή να προχωρήσουν διαδικασίες για το ξεπούλημα του Νερού.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 9:00πμ

στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφ. Αθηνών 110)

Αποτρέπουμε τη μεταφορά κεφαλαίων προς τους μετόχους.

Απαιτούμε τα χρήματα να διατεθούν:

- στην απρόσκοπτη πρόσβαση των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων στο πόσιμο νερό,

- σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα,

- σε επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ «ΑΝΑΧΩΜΑ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΔΕΔΥ

Oμοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ

Τρίωρη στάση Εργασίας (9-12), την Παρασκευή 23/12 – Όχι στην επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους – Όλοι στη Γενική Συνέλευση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π.

www.ome-eydap.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

MEΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε. – E.F.P.S.U.

Αθηνάς 58, 105 51 – ΑΘΗΝΑ – Τηλ. 210-5232177 & 210-5226801 – FAX 210-5239037

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (09:00-12:00) ΣΤΙΣ 23-12-2016

Την Δευτέρα 19-12-2016 στις 10:00 πμ συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνέχιση της διαμαρτυρίας στην εκ νέου απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση μέσα στον Δεκέμβριο τρεις μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η παρουσία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας αλλά και όλων των εργαζομένων στον χώρο πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, στην Λεωφόρο Αθηνών 110, στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η θέση μας είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι απαραίτητο τόσο για την εκτέλεση των απαιτούμενων επενδύσεων, όσο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της Εταιρείας καθώς και για την εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής της. Η τοποθέτηση των διαθεσίμων στους τρεις αυτούς άξονες, αποτελεί για τους εργαζόμενους την μόνη και βέλτιστη επιλογή που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της μακροχρόνιας εταιρικής αξίας.

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 110 ΣΤΙΣ 09.00 ΠΜ.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΣΕΚΕΣ

 

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Πούλμαν για την συμμετοχή στην κινητοποίηση (αναχώρηση 9 π.μ.)

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων που θέλουν να συμμετέχουν στη 3ωρη στάση εργασίας, θα διαθέσει πούλμαν από το κτήριο του Περισσού και από το κτήριο Λαοδικείας για τη μετάβαση και την επιστροφή τους από το χώρο διαμαρτυρίας (Χρηματιστήριο Αθηνών).

Η ώρα αναχώρησης από τα κτήρια θα είναι 9:00.

ΣΕΚΕΣ

ΠΟΣΠΕΡΤ

Ε όχι και το νερό!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και θα βρεθούμε μαζί τους στη μάχη που δίνουν. Καλούμε κάθε συνάδελφο να βρεθεί την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στις 9πμ έξω από το Χρηματιστήριο Αθήνας στη λεωφόρο Αθηνών.

Η μάχη για την ιδιωτικοποίηση του νερού έχει σημείο κορύφωσης την 23η Δεκέμβρη. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιείται η συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ με στόχο να αποφασίσει να δώσει επιστροφή κεφαλαίων στους ιδιώτες «επενδυτές», πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η επιστροφή κεφαλαίου είναι οι περικοπές των μισθών των εργαζομένων και οι διακανονισμοί από το υστέρημα μιας χειμαζόμενης από τα μνημόνια κοινωνίας. Για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ αυτή η κίνηση, αποτελεί το πρώτο βήμα στην ιδιωτικοποίηση μια που είναι στο πακέτο των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης. Απαιτούν τα χρήματα αυτά να πάνε στον εκσυγχρονισμό των δικτύων, και στην κοινωνική πολιτική προς όφελος των φτωχότερων συνανθρώπων μας και όχι στις τσέπες των «επενδυτών».

Είχε γίνει ξανά προσπάθεια να γίνει η συνέλευση των μετόχων την 1ηΔεκέμβρη, αλλά η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και αλληλέγγυων την είχε εμποδίσει. Τώρα πάνε να την επαναλάβουν στο χρηματιστήριο Αθήνας, το ναό του κέρδους και οι εργαζόμενοι οργανώνουν κινητοποίηση ξανά προκηρύσσοντας στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9πμ για να την σταματήσουν.

Καλούμε όλους και όλες να προασπίσουν με την παρουσία τους και την αγωνιστικότητά τους τα κοινωνικά αγαθά του λαού. Το μεγάλο πάρτι ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας και των πολιτών πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Καμιά κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να χαρίζει το δημόσιο πλούτο για να μας κάνει υποτελείς σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους και δεν μπορεί να υποθηκεύει το μέλλον μας.

Δεν θέλουμε παρόν με δανεικά, θέλουμε να έχουμε μέλλον με αξιοπρέπεια.

 

Αλληλεγγύη, αντίσταση κι αγώνας μέχρι τη νίκη!

ΕΡΤOpen

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

Το νερό είναι κοινωνικό, δημόσιο αγαθό

όχι εμπόρευμα για κέρδος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων για να πετύχει την 2η αξιολόγηση από τους «θεσμούς» των πιστωτών. Το μέλλον μετά από αυτήν, όπως το καθόρισε και το πρόσφατο Γιούρογκρουπ, δεν είναι απλά ένα 4ο μνημόνιο. Πρόκειται για μνημόνια διαρκείας, με αυστηρή και ταπεινωτική επιτήρηση και στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου, τη σταθεροποίηση της κλυδωνιζόμενης ΕΕ, το «λάδωμα» της χρεομηχανής με αιματηρά πλεονάσματα για να κερδίζουν οι πιστωτές. Για τον κόσμο της εργασίας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αυτές οι πολιτικές σημαίνουν καταβύθιση διαρκείας για τα δικαιώματα και την κάλυψη των πιο βασικών αναγκών ζωής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και θυσιάζονται όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.

Ούτε το ΝΕΡΟ, το απόλυτα βασικό στοιχείο της ύπαρξης ζωής, δεν γλιτώνει από τη μανία για αύξηση των κερδών αυτήν την περίοδο της βαθειάς κρίσης του οικονομικού συστήματος. Ίσα – ίσα, επειδή είναι η βάση της ζωής, στρέφουν την επιδρομή πάνω του γιατί τα κέρδη τους θα είναι σίγουρα και εξασφαλισμένα. Γι αυτό η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι στα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης εφαρμογής των ευρωμνημονιακών μέτρων στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πουλήσει σε πολυεθνικές το 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και το 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ. Επίσης, ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η προσπάθεια της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να επιστρέψει «έκτακτο μέρισμα» 40 εκ. ευρώ στους μετόχους, με βασικούς ωφελούμενους το ΤΑΙΠΕΔ, την τράπεζα Eurobank και μεγαλοεπενδυτές όπως ο Paulson. Και επειδή οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ με τα σωματεία τους και την υποστήριξη κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ματαίωσαν την διαδικασία την 1η του Δεκέμβρη, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ επανέρχεται με νέα διαδικασία στις 23 Δεκέμβρη, στο χώρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ οργανώνουν κινητοποίηση ξανά προκηρύσσοντας στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9πμ, στο Χρηματιστήριο, για να την ακυρώσουν.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής με βάση τους πολύχρονους αγώνες των δεκάδων συλλογικοτήτων που συμμετέχουν, για την υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων εργαζομένων, ανέργων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας σε στέγη, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες - μετακινήσεις, υγεία και παιδεία, στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί σε συμμετοχή την Παρασκευή 23/12 - 9:00 π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110) για να ακυρωθεί η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.

Χρήματα να δοθούν για:

- Δωρεάν παροχή νερού σε άνεργους και φτωχούς

- Έργα βελτίωσης των Δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης

- Προσλήψεις νέων εργαζόμενων σταθερής δουλειάς και με αξιοπρεπείς μισθούς.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

elaliberta

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας»

«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και θα βρεθούμε μαζί τους στη μάχη που δίνουν»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471

Αθήνα 21-12-2016

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Η μάχη για την ιδιωτικοποίηση του νερού έχει σημείο κορύφωσης την 23η Δεκέμβρη. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιείται η συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ με στόχο να αποφασίσει να δώσει επιστροφή κεφαλαίων στους ιδιώτες «επενδυτές», πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η επιστροφή κεφαλαίου είναι οι περικοπές των μισθών των εργαζομένων και οι διακανονισμοί από το υστέρημα μιας χειμαζόμενης από τα μνημόνια κοινωνίας. Για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ αυτή η κίνηση, αποτελεί το πρώτο βήμα στην ιδιωτικοποίηση μια που είναι στο πακέτο των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης. Απαιτούν τα χρήματα αυτά να πάνε στον εκσυγχρονισμό των δικτύων, και στην κοινωνική πολιτική προς όφελος των φτωχότερων συνανθρώπων μας και όχι στις τσέπες των «επενδυτών»

Είχε γίνει ξανά προσπάθεια να γίνει η συνέλευση των μετόχων την 1η Δεκέμβρη, αλλά η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και αλληλέγγυων την είχε εμποδίσει. Τώρα πάνε να την επαναλάβουν στο χρηματιστήριο Αθήνας, το ναό του κέρδους και οι εργαζόμενοι οργανώνουν κινητοποίηση ξανά προκηρύσσοντας στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9πμ για να την σταματήσουν.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και θα βρεθούμε μαζί τους στη μάχη που δίνουν. Καλούμε κάθε συνάδελφο να βρεθεί την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στις 9πμ έξω από το Χρηματιστήριο Αθήνας και γι’ αυτό προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8πμ έως τις 11πμ και συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Καλούμε όλα τα σωματεία, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε αγωνιστική στήριξη της κινητοποίησης για να εμποδίσουμε όλοι μαζί το ξεπούλημα. Να καταλάβουν κυβέρνηση και επενδυτές ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ αλλά όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία και δεν θα περάσει.

ΣΕΚΕΣ


Ένωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ

«Τους σταματήσαμε ήδη μια φορά, πρέπει να τους σταματήσουμε και τώρα!»

21 Δεκεμβρίου 2016

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Παραμονές Χριστουγέννων η ΕΥΔΑΠ σκοπεύει να μοιράσει δώρο στους μετόχους ύψους 40 εκατ. ευρώ από κέρδη παλαιότερων ετών ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα προηγούμενα έτη η ΕΥΔΑΠ διένειμε μερίσματα που έφταναν μέχρι και το 76% των κερδών.

Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ και θα λείψει από το αναγκαίο επενδυτικό πρόγραμμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, από την υφιστάμενη κοινωνική πολιτική της ΕΥΔΑΠ και από τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρπάζει τα χρήματα και τα χαρίζει στους μεγαλομετόχους. Αμέσως μετά την επιστροφή κεφαλαίου ακολουθεί η πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ και η εκχώρηση του management που εντάσσεται στο συνολικό ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας μέσω του Υπερταμείου.

Τους σταματήσαμε ήδη μια φορά, πρέπει να τους σταματήσουμε και τώρα!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 110 ΣΤΙΣ 09.00 ΠΜ.

ΣΕΚΕ

ΠΕΝΕΝ

«Το νερό ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό δεν μπαίνει στο παζάρι της διαπραγμάτευσης και του ξεπουλήματος»

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Το νερό αποτελεί κοινωνικό και δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης – τρόικα για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ

Η αδίστακτη αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βάλει πλώρη στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής της να ξεπουλήσει όλες εκείνες τις δημόσιες παραγωγικές επιχειρήσεις και τον δημόσιο πλούτο της χώρας στο εγχώριο και διεθνές μεγάλο κεφάλαιο.

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά το ξεπούλημα των αεροδρομίων, του ΟΛΠ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΔΕΗ, σειρά έχουν τώρα οι δημόσιες συγκοινωνίες, η ΕΥΔΑΠ και άλλες κρατικές – δημόσιες επιχειρήσεις.

Το αγωνιστικό, ταξικό και μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει οργανωμένα – συγκροτημένα και συντονισμένα να παρέμβει άμεσα, αποφασιστικά και αγωνιστικά να ματαιώσει τους κυβερνητικούς αυτούς σχεδιασμούς.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού και η παράδοση σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα θα καταστήσουν αδύνατη την πρόσβαση για τους οικονομικά αδύνατους!!!

Το νερό δεν πρέπει να παραδοθεί στα κερδοσκοπικά και ιδιωτικά συμφέροντα του κεφαλαίου, η ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να μεταφερθεί στο νέο υπερταμείο. Να διακοπεί εδώ και τώρα οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την πώληση του νερού, να αποτραπεί με κάθε αγωνιστικό τρόπο η μεταφορά κεφαλαίων προς τους μετόχους.

Το νερό ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό δεν μπαίνει στο παζάρι της διαπραγμάτευσης και του ξεπουλήματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στις 23 Δεκέμβρη 2016 στις 9 το πρωί έξω από το χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΕΚΕΣ


Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος

«Όλοι στη συγκέντρωση για την ακύρωσης της λεηλασίας των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ»

Συγκέντρωση για την ακύρωσης της λεηλασίας των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ

Δράσεις από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού Σεπολίων Ακαδημίας Πλάτωνος

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΔΑΠ

Παρασκευή 23/12 – 9:00 π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110)

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων για να πετύχει την 2ηαξιολόγηση από τους «θεσμούς» των πιστωτών. Το μέλλον μετά από αυτήν, όπως το καθόρισε και το πρόσφατο Γιούρογκρουπ, δεν είναι απλά ένα 4ο μνημόνιο. Πρόκειται για μνημόνια διαρκείας, με αυστηρή και ταπεινωτική επιτήρηση και στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου, τη σταθεροποίηση της κλυδωνιζόμενης ΕΕ, το «λάδωμα» της χρεομηχανής με αιματηρά πλεονάσματα για να κερδίζουν οι πιστωτές. Για τον κόσμο της εργασίας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αυτές οι πολιτικές σημαίνουν καταβύθιση διαρκείας για τα δικαιώματα και την κάλυψη των πιο βασικών αναγκών ζωής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και θυσιάζονται όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.

Ούτε το ΝΕΡΟ, το απόλυτα βασικό στοιχείο της ύπαρξης ζωής, δεν γλιτώνει από τη μανία για αύξηση των κερδών αυτήν την περίοδο της βαθειάς κρίσης του οικονομικού συστήματος. Ίσα – ίσα, επειδή είναι η βάση της ζωής, στρέφουν την επιδρομή πάνω του γιατί τα κέρδη τους θα είναι σίγουρα και εξασφαλισμένα. Γι αυτό η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι στα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης εφαρμογής των ευρωμνημονιακών μέτρων στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πουλήσει σε πολυεθνικές το 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και το 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ. Επίσης, ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η προσπάθεια της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να επιστρέψει «έκτακτο μέρισμα» 40 εκ. ευρώ στους μετόχους, με βασικούς ωφελούμενους το ΤΑΙΠΕΔ, την τράπεζα Eurobank και μεγαλοεπενδυτές όπως ο Paulson. Και επειδή οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ με τα σωματεία τους και την υποστήριξη κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ματαίωσαν την διαδικασία την 1η του Δεκέμβρη, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ επανέρχεται με νέα διαδικασία στις 23 Δεκέμβρη, στο χώρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ οργανώνουν κινητοποίηση ξανά προκηρύσσοντας στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9πμ, στο Χρηματιστήριο, για να την ακυρώσουν.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής με βάση τους πολύχρονους αγώνες των δεκάδων συλλογικοτήτων που συμμετέχουν, για την υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων εργαζομένων, ανέργων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας σε στέγη, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες – μετακινήσεις, υγεία και παιδεία, στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί σε συμμετοχή την Παρασκευή 23/12 – 9:00 π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110) για να ακυρωθεί η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.

Χρήματα να δοθούν για:

– Δωρεάν παροχή νερού σε άνεργους και φτωχούς

– Έργα βελτίωσης των Δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης

– Προσλήψεις νέων εργαζόμενων σταθερής δουλειάς και με αξιοπρεπείς μισθούς.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΣΕΚΕ


Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

«Να ακυρωθεί η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ»

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ

Η Εργατική Λέσχη στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί σε συμμετοχή την Παρασκευή 23/12 – 9:00 π.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110) για να ακυρωθεί η λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.

Τα Χρήματα να δοθούν για:

– Δωρεάν παροχή νερού σε άνεργους και φτωχούς

– Έργα βελτίωσης των Δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης

– Προσλήψεις νέων εργαζόμενων σταθερής δουλειάς και με αξιοπρεπείς μισθούς.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΣΕΚΕΣ

 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι στην κινητοποίηση, Παρασκευή 9πμ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Όχι στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και καλεί στη συγκέντρωση των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ και άλλων συλλογικοτήτων που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/12, στις 9πμ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110).

Στόχος της συγκέντρωσης είναι το μπλοκάρισμα για δεύτερη φορά της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ και η εναντίωση τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το πέρασμα της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η ΓΣ των μετόχων γίνεται προκειμένου οι μέτοχοι να καταφέρουν να αρπάξουν από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, απο τα αποθεματικά που δημιούργησε η ΕΥΔΑΠ από τις μνημονιακές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων και από τα χρήματα που παίρνει από τον κόσμο με τους διακανονισμούς. Η διοίκηση Μπενίση της ΕΥΔΑΠ έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Αττικής, 33 εκατομμύρια ευρώ στους μετόχους και τώρα θέλει να τους δώσει άλλα τόσα ως «επιστροφή κεφαλαίου». Ωφελημένος από την εξέλιξη αυτή είναι ο κύριος ιδιώτης μέτοχος, το fund του αμερικάνου τραπεζίτη Πόλσον, ο οποίος αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς το 10% της ΕΥΔΑΠ, και με το τωρινό «δωράκι» έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσε για την αγορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ (!).

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ απαιτούν η «επιστροφή κεφαλαίου», αντί να πάει στις τσέπες των μετόχων δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ, τους τραπεζίτες κλπ, να διατεθούν στην απρόσκοπτη πρόσβαση των οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά αδυνάμων στο πόσιμο νερό, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και σε επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η Συνέλευση των μετόχων έχει επίσης στόχο να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού που επανήλθε φέτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όταν η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, μαζί με μια σειρά άλλες ΔΕΚΟ, πέρασαν στα χέρια του Υπερταμείου των Ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κίνδυνος για την ιδιωτικοποίηση είναι άμεσος. Το ποσοστό των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που κατέχει το δημόσιο είναι σήμερα μόλις 34% (το 2010, ήταν στο 61%), ενώ το 32% είναι στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, το 27.3% σε νομικά πρόσωπα και το υπόλοιπο 6.6% σε φυσικά πρόσωπα. Τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση σχεδιάζει τη πώληση του 11% των μετοχών σε ιδιώτες και το 50% συν μια μετοχή να μεταφερθεί στο Υπερταμείο για «αξιοποίηση» μία κίνηση που συνιστά 100% ιδιωτικοποίηση, δια της πλαγίας οδού και με παράκαμψη ακόμα και της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία «η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν την μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας». Αυτή είναι η αθλιότητα της κυβέρνησης.

Πριν δυο χρόνια μια μεγάλη και πολύμηνη κινητοποίηση που κορυφώθηκε με την καταψήφιση της ιδιωτικοποίησης από το 98% των ψηφοφόρων σε δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασε το ΣτΕ να αποφανθεί κατά του ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ.

Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού θα είναι τεράστιες για όλη την κοινωνία.

Για το σύνολο του πληθυσμού θα σημαίνει ακριβότερο και χειρότερης ποιότητας νερό. Παντού στο κόσμο όπου ιδιωτικοποιείται το νερό η ποιότητα του είναι χειρότερη και η τιμή του πολλαπλασιάζεται. Για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ θα σημαίνει απολύσεις και περικοπές μισθών, όπως συμβαίνει σε κάθε επιχείρηση που ιδιωτικοποιείται προκειμένου να πέσει το μισθολογικό κόστος του ιδιώτη.

Γι’ αυτό, στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού θέση δίπλα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων ύδρευσης κι άρδευσης πρέπει να βρεθεί το σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανήκει στο λαό και δεν πωλείται!

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ 100% δημόσια, χωρίς ευρώ αποζημίωση στους «μετόχους», με εργατικό έλεγχο!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:58

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.