Κυριακή, 14 Μαϊος 2017 21:49

Κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς για Νέα Φιλαδέλφεια- ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ Πλατεία Πατριάρχου 7 μ.μ.

 

Κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς για Νέα Φιλαδέλφεια- ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι/ες μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκτροπής με τα χαρακτηριστικά της κατατρομοκράτησης και της άμεσης άσκησης βίας ενάντια σε όσους /ες υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον προσπαθούν να θέσουν κάποιους κανόνες απέναντι στο σχέδιο κατασκευής μιας θηριώδους -για τα δεδομένα της περιοχής- «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί, καν, τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων.

Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό οικισμό και την περιοχή ολόκληρη. Ακραίες ομάδες οπαδών που χρησιμοποιούν

φασιστικά σύμβολα και πρακτικές τρομοκρατούν μια ολόκληρη περιοχή και επιτίθενται στη δημοτική αρχή, μετατρέποντάς τη Φιλαδέλφεια σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών συμφερόντων. Χρησιμοποιούν τους οπαδικούς στρατούς για να τρομοκρατούν, τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ για να πιέζουν, και τις κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους με νομοθετικές πράξεις.

Σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν στην Φιλαδέλφεια αλλά την ασυδοσία στην υφαρπαγή γης και δημόσιων πόρων στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης την συναντήσαμε ήδη στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, στην Κασιόπη και το Κάβο Σίδερο, και την είδαμε στο Ελληνικό με τον Λάτση, στον Πειραιά με το Μαρινάκη και το Μόραλη, στο Βοτανικό με τον Βαρδινογιάννη και σήμερα ξανά στα σχέδια του Αλαφούζου για ένα ακόμα φαραωνικό έργο στο μητροπολιτικό πάρκο Γουδή. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι η ώρα να αντισταθούμε:

· Για να μην γίνουν οι πόλεις βορά στα σχέδια κάθε μεγαλοεπιχειρηματία

· Για το δικαίωμα των κατοίκων να εκφράζουν χωρίς φόβο τις απόψεις τους

· Για βιώσιμες ανθρώπινες πόλεις

· Για έναν αθλητισμό για όλους/ες μακριά από τις αθλιότητες που δημιούργησε η ακραία εμπορευματοποίησή του

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πολίτες και τη δημοτική αρχή μιας ολόκληρης περιοχής.

Αντιδρούμε συλλογικά, μαζί με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους, νεολαίους και αντιστασιακούς, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας και να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής που έχει υψωθεί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για όλες τις αναγκαίες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7 μ.μ στην Πλατεία της πόλης (Πλατεία Πατριάρχου).

 

ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση)

ΑΡΚ (Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση)

ΑΡΑΣ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση)

ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)

ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κόκκινο Δίκτυο

Ξεκίνημα

ΟΝΡΑ- Ανασύνθεση (Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ανασύνθεση)

Παρέμβαση


Η ΛΑΕ στηρίζει την εκδήλωση

Η ΛΑ.Ε στηρίζει την δημόσια εκδήλωση υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στην Πλατεία Πατριάρχου την Δευτέρα 15/5, στις 7 μ.μ. και καλεί σε αγωνιστική και ενωτική συμμετοχή σε αυτήν.

Η ΛΑ.Ε υπογραμμίζει ότι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια από διατεταγμένες ομάδες «φανατικών», που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε διαφορετική φωνή και άποψη σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι αδιανόητες και απόλυτα καταδικαστέες.

 

Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τον γνήσιο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, τις δημοκρατικές ιστορικές παραδόσεις του και τις καλύτερες των παραδόσεων της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία σχέση με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ομάδας, της οποίας η διαδρομή είναι συνδεδεμένη με την δημοκρατική πόλη και τον δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι θλιβερό η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας μια πολιτική πελατειακών σχέσεων και ιδιοτελών εξυπηρετήσεων προς επιχειρηματίες μεγάλων ΠΑΕ, να ενθαρρύνει εκ των πραγμάτων, αντί να αποθαρρύνει, οπαδικές εκδηλώσεις φανατισμού και μισαλλοδοξίας μιας ελάχιστης μειοψηφίας «φιλάθλων», που πλήττουν βάναυσα την εικόνα του ποδοσφαίρου και αναδεικνύουν φαινόμενα ντροπής και παρακμής που πνίγουν την κοινωνία μας.

Η ΛΑ.Ε θεωρεί απαράδεκτο, επικίνδυνο και τεχνητό το διαχωρισμό των πολιτών στη Ν. Φιλαδέλφεια σε φίλους και δήθεν αντιπάλους της ΑΕΚ.

Το πραγματικό δίλημμα στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι δημοκρατία, ελεύθερη διακίνηση των απόψεων, ελευθερία συγκεντρώσεων, και ελεύθερη αντιπαράθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δημόσιων χώρων ή επικράτηση της τρομοκρατικής βίας διατεταγμένων ομάδων, οι οποίες επιδιώκουν να μεταλλάξουν και να κάνουν αγνώριστη την πόλη και ελεγχόμενο τον Δήμο.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Οι πόλεις και οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι σε συμφέροντα. Γι’ αυτό οι πόλεις μας και οι γειτονιές μας πρέπει να ενισχυθούν ως χώροι ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ελεύθερης ανάπτυξης των αιτημάτων, των κινημάτων και του αγωνιστικού φρονήματος των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 12/05/2017

 

Τομέας Νέας Φιλαδέλφειας της Κομμουνιστικής Τάσης

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5, 19.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ:
– ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΙΚΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ
– ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Ο Τομέας Νέας Φιλαδέλφειας της Κομμουνιστικής Τάσης καλεί τους κατοίκους της πόλης σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τη Δευτέρα 15/5 στις 19.00 στην Πλατεία Πατριάρχου, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην πόλη από την τρομοκρατική δράση εγκάθετων χούλιγκαν ενάντια σε αγωνιστές και συλλογικότητες που υπερασπίζονται το δικαίωμα σε μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής.

Ταυτόχρονα όμως, στη «σκιά» της σκανδαλώδους παραχώρησης πλήρους ασυδοσίας από την κυβέρνηση με ειδική νομοθετική ρύθμιση στην κερδοσκοπική, ανώνυμη εταιρεία που καπηλεύεται το όνομα της ιστορικής ΑΕΚ και μετά από τα δεδομένα που αυτή η εξέλιξη πλέον διαμορφώνει, είναι ανάγκη να παλέψουμε για:

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος για τα κερδοσκοπικά σχέδια αυτής και κάθε άλλης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.
• Να υποχρεωθεί άμεσα η ανώνυμη εταιρεία να φτιάξει πάρκινγκ με τις απαιτούμενες θέσεις για να μην επιβαρυνθεί η ζωή της πόλης, να πληρώσει για τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, καθώς και για μέτρα προστασίας από άλλους κινδύνους (βανδαλισμούς, ατυχήματα, εκτεταμένη ρύπανση κα.) και για όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
• Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο από το Άλσος Ν.Φ. Για κάθε πιθανή ζημιά που θα προκληθεί στο Άλσος, θα πρέπει να διεκδικηθεί από την ανώνυμη εταιρεία να δώσει αποζημιώσεις για να αναβαθμιστεί το Άλσος και να απαλλοτριωθούν εκτάσεις για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στην πόλη.
• Να ανοίξει το νέο γήπεδο στους πολίτες και στους συλλόγους των γύρω Δήμων για ελεύθερη χρήση.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να σπάσει επιτέλους κάθε πολιτική σχέση με την κυβέρνηση, την Περιφερειακή διοίκηση και τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν συστηματικά πλάτες στα σχέδια της ανώνυμης εταιρείας.

Οι παραπάνω διεκδικήσεις θα πρέπει να συνδεθούν με τους ακόλουθους, ευρύτερους πολιτικούς στόχους πάλης, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από μια κυβέρνηση που θα λογοδοτεί στον εργαζόμενο λαό και θα εκφράζει τα συμφέροντά του:

Κατάργηση του υφιστάμενου Ρυθμιστικού Σχεδίου που παραδίδει πολύτιμο δημόσιο χώρο στα καπιταλιστικά συμφέροντα. Νομοθέτηση ενός νέου, που θα διαμορφωθεί από τους περιβαλλοντικούς φορείς και τις ενώσεις πολιτών με κριτήριο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων.


• Κρατικοποίηση όλων των υπαρχόντων γηπέδων και απόδοσή τους για ελεύθερη χρήση στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους. Πλήρης εκδίωξη των καπιταλιστικών συμφερόντων από τον αθλητισμό, πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την προαγωγή του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού.

 

Κομμουνιστική Τάση-Περιοδικό «Επανάσταση» – Τομέας Ν. Φιλαδέλφειας

 

Ανακοίνωση της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα
Αγώνες για δημοκρατία και ελεύθερους χώρους

Κατάσταση εξαίρεσης εξακολουθεί να εμφανίζει η γειτονιά μας. Η εξαίρεση είναι ότι εδώ και δυόμιση μήνες η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας από ομάδα οπαδών που χρησιμοποιούν το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ, υπηρετώντας το σχέδιο παράδοσης μιας ολόκληρης γειτονιάς στα συμφέροντα του κεφαλαίου και κρίνουν ποιος επιτρέπεται να μιλάει και ποιος όχι. Ποια εκδήλωση θα γίνει και ποια όχι. Ποια κριτική μπορείς να κάνεις (που δεν μπορείς) και ποια όχι.

Συνδέεται με τη μετάλλαξη της πόλης σε «διασκεδασούπολη» πολλών επιπέδων και μεγεθών και διαμορφώνει την «υποδομή» για την εφαρμογή όρων εργασιακής ζούγκλας και καταστολής κάθε εργατικής διεκδίκησης στις επιχειρήσεις της πόλης.

Μαζί τους και διάφοροι τοπικοί «παράγοντες» και «δημοσιογράφοι» με κουκούλα, που δεν ξέρουν – δεν είδαν – δεν άκουσαν. Αλλά ξέρουν και βλέπουν και ακούν μόνο τη φωνή του μεγάλου αφεντικού. Αν ζούσαν την περίοδο της επτάχρονης χούντας των συνταγματαρχών το δίχως άλλο επίσης δεν θα ήξεραν δεν θα άκουγαν και δεν θα έβλεπαν. Γιατί όπως και να το κάνουμε, τότε όπως και τώρα, αν κοιτάξεις την δουλίτσα σου και δεν μιλήσεις, κυρίως όμως αν δεν προσπαθήσεις να δράσεις, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις όμως μόλις πας να βγεις έξω από τα όρια που σου επιτρέπει το μεγάλο αφεντικό και ο οπαδικός του στρατός. Τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Μόλις είκοσι μέρες πριν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για το ζήτημα των ελεύθερων χώρων και της προσπάθειας από το μεγάλο κεφάλαιο να τους οικειοποιηθεί και να βγάλει κέρδη από αυτούς, σε βάρος των κατοίκων και της ίδιας της φυσιογνωμίας της πόλης.

Η εκδήλωση, ενόχλησε τους τραμπούκους του Μελισσανίδη, που θέλησαν να εισβάλουν στη συζήτηση με σκοπό να τη διαλύσουν, ενώ οι ομιλίες ήταν σε εξέλιξη, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου και εκτοξεύοντας πέτρες στο ισόγειο αλλά και στα τζάμια του ορόφου, με την ανοχή της αστυνομίας (αλίμονο κύριε Τόσκα μας).

Και βέβαια, όλα αυτά ακόμη και μετά και την ψήφιση της σχετικής φωτογραφικής τροπολογίας για το γήπεδο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο πραγματικός στόχος ποτέ δεν αφορούσε το γήπεδο, αλλά είναι η απόλυτη σιωπή, η απόλυτη καθυπόταξη κάθε διαφορετικής άποψης, για να επιβληθεί ο νόμος της «νύχτας» των επιχειρηματικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε κόστος.

Η εκδήλωση όμως έγινε και ολοκληρώθηκε. Και ήταν το πρώτο βήμα που άνοιξε έναν δρόμο για να επιστρέψει η πρωτοβουλία και η γειτονιά στους αγωνιζόμενους κάτοικους. Το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που θα δώσουμε την μάχη να φτάσει μέχρι το τέλος της. Να μπορεί κανείς να μιλάει και να περπατάει ελεύθερα στην πόλη του. Να μην φοβάται όποια γνώμη και αν έχει να την πει, να την διαδώσει να την συζητήσει. Η δημοκρατία δεν είναι ένα σύνθημα που απλά το επικαλούνται συνήθως εκείνοι που την καταπατούν. Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται.

Δεν μας ξεγελάει κανείς τοπικός «παράγοντας» που τρία χρόνια τώρα σφυρίζει αδιάφορα, διαμορφώνει κλίμα, μιλάει για δύο άκρα(!!!) και επικαλείται την «νομιμότητα» όποτε τον συμφέρει. Τα κροκοδείλια δάκρυα και η υποκρισία όσων ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το τέρας και τώρα τρομάζουν (ή κάνουν πως τρομάζουν) δεν μας ξεγελάνε.

Είναι λάθος μια λογική παζαριών των όρων της επιχειρηματικής επέλασης με αντάλλαγμα «αντισταθμιστικά οφέλη» για την περιοχή που από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση προωθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένοχη γιατί πρωτοστατεί στην άλωση του δημόσιου χώρου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών από το κεφάλαιο. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει τα μέτρα ενός 4ου μνημονίου. Που βάζει το χέρι στην τσέπη του συνταξιούχου και «κλέβει» μέσω φορολογίας ένα μισθό το χρόνο από τον εργαζόμενο δεν διστάζει να διαθέσει ένα πακτωλό δημόσιου χρήματος για ένα ιδιωτικό έργο, και να ψηφίζει τροπολογίες που διευκολύνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με εργαλεία τα Ρυθμιστικά Σχέδια, τα μνημόνια, το ΤΑΙΠΕΔ, το Νέο Υπερταμείο, νόμους και φωτογραφικές τροπολογίες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις για την πλήρη παράδοση στους μεγιστάνες του πλούτου όλης της δημόσιας γης και περιουσίας. Δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης, είναι και οι Λάτσης, Σαββίδης, Ίδρυμα Νιάρχου, Μαρινάκης, Αγγελόπουλοι, Αλαφούζος, Μπόμπολας κ.α. που μαζί με ξένους «επενδυτές» λεηλατούν τις ζωές μας και το δημόσιο χώρο.

Με τη συναίνεση όλων των κομμάτων που πρωταγωνιστούν στις μνημονιακές συμφωνίες και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή) επιχειρείται η παράδοση ολόκληρων περιοχών ή και πόλεων στο κεφάλαιο

Είναι υποκριτική και ταυτόχρονα εξοργιστική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια είναι αυτός που αποφασίζει και υλοποιεί αυτή την πολιτική και από την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους ελεύθερους χώρους και τη δημοκρατία.

Είναι ένοχη και η περιφερειακή αρχή της Ρ. Δούρου που και εντάσσει στον προϋπολογισμό της τα έργα χρηματοδότησης του επιχειρηματικού σχεδίου και σιωπά για ό,τι γίνεται στη Φιλαδέλφεια.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μάχες για κάθε μικρό ή μεγάλο ελεύθερο χώρο, ενάντια σε «φαραωνικά» έργα που υποβαθμίζουν το τοπικό περιβάλλον, οι κινήσεις ανάκτησης του δημόσιου χώρου προς όφελος των λαϊκών αναγκών και η πάλη για την αποτροπή της παράδοσής τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα πρέπει να αποτελέσουν βασική πλευρά της πάλης του εργατικού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την δράση της και την πρακτική της θα συμβάλλει μαζί ελπίζουμε με όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και των κινημάτων της γειτονιάς για την αναγκαία συλλογική οργάνωση ώστε να νικήσουν οι κάτοικοι για ακόμα μία φορά. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το αναγκαίο κριτήριο που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε πρωτοβουλία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα είναι παρούσα σε κάθε εκδήλωση που επιχειρεί να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση διατηρώντας συγχρόνως τις επιφυλάξεις της για το χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους.

Θα είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης της πόλης-της δημοκρατίας-της ελεύθερης διακίνησης ιδεών ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα μνημονιακά παζαρέματα.

Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και θα τις υπερασπιστούμε.
Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας– Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας–Μεταμόρφωσης

 

paratiritis-fx.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 17:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.