Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 14:56

ΑΔΕΔΥ και Π.Ε.ΣΕ.Κ.-Συλλαλητήριο για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ: Τετάρτη 21/10 με στάση εργασίας.

ΑΔΕΔΥ και Π.Ε.ΣΕ.Κ.-Συλλαλητήριο για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ: Τετάρτη 21.10 με στάση εργασίας από τις 12.30μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

 

Για τη σωτηρία του Μ.Τ.Π.Υ., για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης:

 

Στις 12.10.2015 το Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα, στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα Κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει.

Η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται. Οι πρόσφατες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή, στα πλαίσια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους. Τα νέα όρια ηλικίας και οι νέες μειώσεις που έρχονται στην ουσία δίνουν τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το Μ.Τ.Π.Υ. λειτουργεί από το 1867, ιδρύθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και στηρίζεται στις εισφορές των εργαζομένων. Το κράτος έχει διαχρονική ευθύνη, γιατί με τις αποφάσεις του το απαξίωσε και σήμερα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με το να αφαιρεί τους πόρους που είχε μέχρι τώρα. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δε θα επιτρέψουν τη διάλυση του Ταμείου τους και θα υπερασπισθούν πάση θυσία την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του Μ.Τ.Π.Υ., την Π.Ε.Σ.ΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), την Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων), το Σύλλογο Εργαζομένων στο Μ.Τ.Π.Υ. και την Ο.Σ.Υ.Π.Ε. (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας) καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συλλαλητήριο, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 13.00, για να υπερασπισθούμε το Ταμείο μας και να μην επιτρέψουμε καμία περικοπή. Για να δοθεί στους συναδέλφους η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητοποίηση, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12.30 μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η Υπεράσπιση του Ταμείου μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η Τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, οι συνταξιούχοι θα χάσουν τις συντάξεις τους και θα ζουν με τα ψίχουλα του προνοιακού επιδόματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

adedy.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ.)

 

 

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ (ΟΛΜΕ)

ΑΘΗΝΑ ΤΚ:10563

 

ΤΗΛ:210 3230073

210 3236544

 

Αθήνα 18.10.2015

 

Τετάρτη, 21.10.2015, ώρα 12.30, συλλαλητήριο , έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

 

Το ΜΤΠΥ οδηγείται με τις κυβερνητικές αποφάσεις σε απαξίωση.

 

Η κατάργηση του κοινωνικού πόρου 3% υπέρ του ΜΤΠΥ από 1.1.2015, η μη επαναφορά του από την παρούσα κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευτεί, η κατάργηση του νόμου 4325/2015 ( άρθρο 29) στη Βουλή την Παρασκευή 16/10, που προέβλεπε την κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από το ΑΚΑΓΕ( Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), οδηγούν το ταμείο μας σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

 

Η απόφαση του Δ.Σ του ΜΤΠΥ στις 12.10.2015 για μείωση κατά 50% του μερίσματος δεν πρέπει να περάσει.

Οι συνταξιούχοι θα υπερασπισθούν τους κόπους μιας ζωής και απαιτούν από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη, γιατί με τις αποφάσεις τους οδήγησαν στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα νέα όρια ηλικίας που ψηφίστηκαν, οι νέες μειώσεις που έχει εξαγγείλει ο Κατρούγκαλος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των συνταξιούχων.

 

Η πολιτική για την κοινωνική ασφάλιση που προωθούν ΕΕ και ΔΝΤ με το τρίτο μνημόνιο και έχει ψηφίσει και αποδεχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πρέπει να ανατραπεί. Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ στη Λίμα του Περού για οροφή των συντάξεων στα 480 € είναι ένα μήνυμα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους: Χωρίς ένα κίνημα αντίστασης , ενωμένο και μαζικό, η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι δυνατή.

 

Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αντιδράσουν μαζί με τους συνταξιούχους και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

 

Η απαξίωση του ΜΤΠΥ αφορά όλους τους εν ενεργεία Υπαλλήλους. Το ταμείο λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων στα πλαίσια του αναδιανεμητικού συστήματος από το 1867, ιδρύθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους για ενίσχυση της πενιχρής σύνταξης που έπαιρναν τότε και δεν έχουμε δικαίωμα να το θυσιάσουμε στο βωμό της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 

Το ΔΣ της Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί όλους τους συνάδελφους στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 21/10, ώρα 12.30, έξω από το Υπουργείο Εργασίας . Το συλλαλητήριο οργανώνεται από την επιτροπή για την υπεράσπιση του ΜΤΠΥ, στην οποία συμμετέχει η Π.Ε.Σ.ΕΚ και η συγκρότηση της οποίας έγινε με πρόταση της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

 

Η ΑΔΕΔΥ για τη διευκόλυνση των εργαζομένων έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι λήξη της βάρδιας.

 

Η υπεράσπιση και διατήρηση του ταμείου μας θα κριθεί από τη δυνατότητα και την απόφασή μας να το υπερασπισθούμε μαζί με τους εργαζόμενους στους δρόμους.

 

Άλλη λύση δεν υπάρχει και αυτό το δρόμο το Σωματείο μας θα υπερασπιστεί μαζί με όλους.

 

Το σύστημα αισθάνεται ότι δεν απειλείται και γκρεμίζει και τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού (μεταπολεμικού) κράτους, που έχουν απομείνει.

 

Μπορούμε και έχουμε ηθική υποχρέωση να διαψεύσουμε όλους εκείνους που μας οδηγούν σε εξαθλίωση.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

Ο Πρόεδρος                 Η Γ. Γραμματέας

 

Τάσος Σταυρόπουλος              Πόπη Μαζοκόπου

 

syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:09

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.