Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 00:35

Σωματεία Εκπαιδευτικών καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 6/4, ώρα 12, πλατεία Κύπρου Καλλιθέας

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ χαιρετίζει τη μεγάλη και μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η οποία κατέκλυσε την πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα και ανέκοψε για άλλη μια φορά την επέλαση των φασιστικών συμμοριών που καραδοκούσαν να αμαυρώσουν την επέτειο της Επανάστασης του ΄21 κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Η πλατεία Κύπρου ήταν κατειλημμένη από νωρίς το πρωί από ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία καλούσαν σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και η ΕΛΜΕ μας. Όταν εμφανίστηκε μια φασιστική ομάδα κρούσης που με βρισιές, απειλέςκαι ναζιστικούς χαιρετισμούς ύψωνε σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο αντί να τους απωθήσουν, τους επέτρεψαν να καταλάβουν εξέδρα που βρισκόταν στο χώρο της πλατείας για να ξεδιπλώσουν το πανό τους.Την ίδια στιγμή δείχνοντας τις πραγματικές τους πολιτικές συμπάθειες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, άνοιξαν κεφάλια και έστειλαν ανθρώπους στα νοσοκομεία.

Κι όλα αυτά, όταν το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας είχε λάβει ομόφωνη απόφαση ότι οι φασίστες της Ελληνικής/Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Η δημοτική αρχή ωστόσο δεν περιφρούρησε τις ίδιες τις αποφάσεις της, χαϊδεύοντας για άλλη μια φορά το ακροδεξιό ακροατήριό της,ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ.

Οι αντιφασιστικές δυνάμεις κατάφεραν με την μαχητικότητά τους να διώξουν τη ναζιστική συμμορία από την πλατεία Κύπρου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές φασιστών αργότερα και μονάχα όταν οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να επανακάμψουν και να προσεγγίσουν τη μαθητική παρέλαση.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται ούτε από τους φασίστες ούτε από όσους τους κάνουν πλάτες. Εκφράζουμε την αγωνιστική μας συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που δέχτηκαν τη βία των γκλομπς. Καταγγέλλουμε την ωμή βία των ΜΑΤ απέναντι σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς,νέους και νέες που αντιστέκονται στη φασιστική απειλή. Καταγγέλλουμε επίσης τη δημοτική αρχή Καλλιθέας για την ανοχή που επέδειξε απέναντι στην προσπάθεια των νεοναζί να δηλητηριάσουν τους μαθητές μας με εθνικιστικό μίσος, σε ένα κράμα βίας, χυδαίου σεξισμού και ναζιστικού παροξυσμού.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου να δώσουμε ηχηρή απάντηση στη φασιστική πρόκληση, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθείαπό φορείς,

το Σάββατο 6 Απρίλη στην Καλλιθέα.

Πλατεία Κύπρου στις 12.00 το μεσημέρι

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καλλιθέας – Μοσχάτου

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Καλλιθέας – Μοσχάτου καταγγέλλει τις φασιστικές προκλήσεις που έγιναν ανήμερα την 25η Μαρτίου 2019, όταν μικρή ομάδα κουκουλοφόρων φασιστών προσπάθησε με ύβρεις, βία, ναζιστικούς χαιρετισμούς και βόμβες μολότωφ να παρέμβει στη μαθητική παρέλαση.

Για μια ακόμη φορά η μαζική παρουσία του λαού της Καλλιθέας και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων απέτρεψαν τη φασιστική πρόκληση.

Καταγγέλλουμε επίσης την επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στον κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, όπου άνοιξαν κεφάλια και έστειλαν ανθρώπους στα νοσοκομεία.

Οι φασιστικές προκλήσεις δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες.

Θεωρούμε καθήκον μας να αντιπαρατεθούμε με τις ιδέες του μίσους και του διαχωρισμού των ανθρώπων. Θεωρούμε καθήκον μας να αντιπαρατεθούμε με τον ναζισμό και την τρομοκρατία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την κοινωνία της Καλλιθέας, να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 6 Απρίλη στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Κύπρου στις 12.00 το μεσημέρι

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 12 Πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης καταγγέλλει τις φασιστικές προκλήσεις που έγιναν ανήμερα την 25η Μαρτίου 2019 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, όταν μικρή ομάδα κουκουλοφόρων φασιστών προσπάθησε με ύβρεις, βία, ναζιστικούς χαιρετισμούς επιχείρησε να «παρέμβει» στη μαθητική παρέλαση.

Η μεγάλη και μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η οποία κατέκλυσε την πλατεία Κύπρου απέτρεψε τη φασιστική πρόκληση για μια φορά ακόμα.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση με κλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό πολλών αντιφασιστών.

Οι αντιφασιστικές δυνάμεις κατάφεραν με την μαχητικότητά τους να διώξουν τη ναζιστική συμμορία από την πλατεία Κύπρου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές φασιστών, μονάχα όταν οι κουκουλοφόροι φασίστες επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη μαθητική παρέλαση.

Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας είχε λάβει ομόφωνη απόφαση ότι οι φασίστες της Ελληνικής/Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου, η δημοτική αρχή δεν περιφρούρησε τις ίδιες τις αποφάσεις της, χαϊδεύοντας για άλλη μια φορά το ακροδεξιό ακροατήριό της.

Οι φασιστικές προκλήσεις δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες.

Θεωρούμε καθήκον μας να αντιπαρατεθούμε με τις ιδέες του μίσους, του ρατσισμού και του διαχωρισμού των ανθρώπων. Θεωρούμε καθήκον μας να αντιπαρατεθούμε με τον ναζισμό και την φασιστική θηριωδία.

Μαζί με την ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Καλλιθέας –Μοσχάτου και τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας –Μοσχάτου-Ταύρου, καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, εργαζόμενους και νεολαία, να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις, με τη μαζική συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απρίλη στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Κύπρου στις 12.00 το μεσημέρι.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 21:22