Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:59

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις 14 και 15 Απρίλη. Κανένας μόνος στην επιδημία! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

Γράφτηκε από

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

14 Απριλίου: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων

Η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει την απόφαση πολλών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προχωρήσουν την Τρίτη 14 Απριλίου σε μέρα δράσης για τα εργασιακά δικαιώματα που θίγονται καίρια από διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν με πρόσχημα την επιδημία και να πραγματοποιήσουν με εκπροσώπους τους και με τήρηση όρων υγειονομικής ασφάλειας διαμαρτυρίες κατά τόπους και στο υπουργείο Εργασίας στις 12.30 μμ. Καταγγέλλουν απολύσεις και ταυτόχρονα όργιο μαύρης αδήλωτης εργασίας με τις πλάτες της κυβέρνησης και του κράτους, δραστικές περικοπές μισθών, κλιμάκωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, κατεδάφιση του εργατικού δικαίου με ΠΝΠ, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους εργασίας με ασφυκτικό συγχρωτισμό εργαζόμενων χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και κανένα μέσο ατομικής προστασίας για την επιδημία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων όλων των κλάδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Κανένας μόνος στην επιδημία! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

 

https://www.oengegr.com/

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

15 Απρίλη: Πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε χαιρετίζει την απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα super market, με σύνθημα «στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Οι εργαζόμενοι στα super market, δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να μη λείψει τίποτα από τα σπίτια μας. Εργάζονται part time, με ολιγόμηνες ακόμα και ολιγοήμερες συμβάσεις, χωρίς ρεπό, πέρα από το ωράριο τους, και τις Κυριακές, είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά καταστήματα.

Κακοπληρωμένοι, εκτεθειμένοι στον ιό σήμερα και στην ανεργία αύριο, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων στα super market. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Κανένας μόνος στην επιδημία! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

 

https://www.oengegr.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 12:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.