Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 12:33

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: ΟΧΙ στο MASTER PLAN της COSCO! 25/6 7μμ πλατεία Κοραή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ε.Κ. Πειραιά στις 25 Ιούνη 2020, 7μμ πλατεία Κοραή
ΟΧΙ ΣΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ COSCO
Δελτίου τύπου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά πραγματοποιεί στις 25/6/2020 συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 7 μ.μ θα ακολουθήσει πορεία - διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Cosco. Η αγωνιστική κινητοποίηση του ΕΚΠ πραγματοποιείται μετά την θετική - επιτυχή έκβαση που είχε η δικαστική προσφυγή που έκανε μαζί με κατοίκους της πόλης στο ΣτΕ με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή των παράνομων βυθοκορήσεων της Cosco στην Πειραϊκή.Το αντεργατικό - αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα της Cosco που συντελείται σε όλη την έκταση του λιμανιού με την συγκατάθεση του πολιτικού (κεντρικά και τοπικά) προσωπικού που υπέγραψε το Master Plan της Cosco δέχθηκε μια πρώτη ήττα.

Η αγωνιστική εμπλοκή και πρωτοβουλία του ΕΚΠ έχει ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει τις συνέπειες που παράγουν για την πόλη, τον λαό και τους εργαζόμενους τα σχέδια κυβέρνησης - Cosco αλλά και την ανάγκη οργάνωσης κοινής δράσης και συντονισμού όλων των τοπικών λαϊκών δυνάμεων και κατοίκων που αντιτίθενται στην μετατροπή του λιμανιού σε εργασιακό γκέτο με υπονομευμένα τα εργατικά δικαιώματα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την καταστροφή όλης της παράκτιας θαλάσσιας ζώνης και την δραματική επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Η πάλη του λαού του Πειραιά και των λαϊκών συνοικιών εισέρχεται σε μια νέα φάση πουκαθοριστικός παράγοντας για μια θετική εξέλιξη είναι η δική τους αγωνιστική συμμετοχή στοοργανωμένο μαζικό και συντονισμένο αγώνα για την ματαίωση του σχεδιασμού που υπάρχει στο Master Plan της Cosco.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του ΕΚΠ θα έχει συνέχεια, διάρκεια, κλιμάκωση με πολύμορφους αγώνες. Καλούμε τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τοπικές κινήσεις, συλλογικότητες, φορείς και συλλόγους του Πειραιά και των άλλων δήμων να στηρίξουν μαζικά και αγωνιστικά με την συμμετοχή τους την συγκέντρωση - διαδήλωση του Ε.Κ. Πειραιά στις 25/6/2020.Δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα κατά του Master Plan της Cosco για ένα δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού και των δικών του αναγκών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2020ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ COSCO-ΟΛΠ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά – SOS Πειραιάς

Πέμπτη 25 Ιουνίου, 2020, ώρα 7 μ.μ.
Πλατεία Κοραή (Δημαρχείο), Πειραιάς

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – SOS ΠΕΙΡΑΙΑΣ στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στο Master Plan και στα έργα κατασκευής τεράστιων προβλητών κρουαζιερόπλοιων από την COSCO-ΟΛΠ, στην Πειραϊκή έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε και την Περιφέρεια Αττικής το οποίο θα επιβαρύνει δραματικά το θαλάσσιο περιβάλλον, την ατμοσφαιρική μόλυνση, θα διαμορφώσει τραγικές επιπτώσεις στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης και συνολικά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του λαού του Πειραιά, των γύρω συνοικιών, ακόμη και σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σκοπός της COSCO-ΟΛΠ είναι η μετατροπή όλης της έκτασης του λιμανιού σε μια τεράστια ελεύθερη οικονομική ζώνη στην οποία θα επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά (δια μέσω εργολάβων), χωρίς ΣΣΕ, εργατικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, η κατάργηση της ναυπηγοεπισκευής με την δημιουργία ναυπηγείου, το Car Terminal μπροστά στην ΔΕΗ, η κατασκευή κέντρου Logistics.

Στενά συνδεδεμένες με τα σχέδια της Cosco είναι και άλλες επιχειρήσεις (OILONE) αλλά και τα καζάνια στο Πέραμα τα οποία καθημερινά ρυπαίνουν με τις καρκινογόνες ουσίες τους σπέρνοντας την καταστροφή και τον θάνατο και από την άποψη ακριβώς της προστασίας των λαϊκών συνοικιών και του λαού στην περιοχή, η πάλη πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την άμεση απομάκρυνσή τους.

Οι Κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όλοι τους υποστηρικτές των μνημονίων λιτότητας, μαζικής ανεργίας, πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων και διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, αποδείχτηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν δημόσια υγεία, περιβάλλον, αρχαιότητες και το δημόσιο χώρο.

Με τον δικό μας αγώνα πετύχαμε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής τόσο των εργασιών της βυθοκόρησης όσο και της απόρριψης των βυθοκορημάτων, μετά από αίτηση , που κατέθεσε στο ΣτΕ το ΕΚΠ μαζί με 94 κατοικους.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – SOS ΠΕΙΡΑΙΑΣ θεωρεί ότι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν τη δύναμη να προστατεύσουν την υγεία και τις ζωές τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η μαζική συμμετοχή όλων μας στην δράση και τους αγώνες. Η Πρωτοβουλία μας στοχεύει στην οργάνωση αυτού του αγώνα σε συμμαχία με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της πόλης, για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου λιμανιού με εργατικό και λαϊκό έλεγχο και την ανατροπή των μνημονίων λιτότητας.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά – “SOS Πειραιάς”
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 12:40