Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 00:10

Όχι στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά! 18/3, στάση εργασίας 12–3, συγκέντρωση στις 12 στον Άγιο Σάββα και στις 1.30 στο Υπ. Υγείας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Στις 18 Μάρτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στο πλευρό των εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Με στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ μας καλούν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του παραμονές Χριστουγέννων στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Στις 7 Γενάρη που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνηση του στο Σωτηρία με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία!!!
Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Παρ’ όλες τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις η Διοίκηση του νοσοκομείου με τις πλάτες του Κικίλια, εμμένει στην απόφασή για την απόλυση του προέδρου του σωματείου του Άγιου Σάββα. Έχουν το θράσος οι κυβερνητικοί να μην απαντάμε ούτε στις ομοσπονδίες των Υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) ούτε στα κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25) που έχουν καταθέσει αντίστοιχη επερώτηση στη βουλή εδώ και βδομάδες.
Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας δείχνει τώρα με το ξέσπασμα του τρίτου κύματος την εγκληματική, ταξική της φύση. Βλέπουμε ότι μαζί με τον κορονοϊό, έχει αυξηθεί λόγω φτώχειας και τυφλής καραντίνας η συνολική νοσηρότητα του πληθυσμού. Τους προειδοποιούσαμε με τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες μας. Τα ήξερε σαφώς όλα αυτά και η κυβέρνηση και οι διοικήσεις. Αλλά νόμιζαν οι γελοίοι της κυβέρνησης και ο Μητσοτάκης, στην πραγματικότητα τζογάρανε, ότι με το εμβόλιο θα ξεμπερδέψουμε. Η αλήθεια των χιλιάδων νεκρών και διασωληνωμένων τους διαψεύδει καθημερινά.
Καμία πρόσληψη δεν έγινε στα δημόσια νοσοκομεία και αφήσανε τον ιδιωτικό τομέα να κερδοσκοπεί. Μόλις χθες «ανακάλυψε» ο Κικιλιας ότι ούτε απλές κλίνες covid υπάρχουν πια, αλλά ούτε και ΜΕΘ κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη και σήμερα με την πανδημία να φουντώνει, δεν προχωράει στην επίταξη χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά, των ιδιωτικών κλινικών, παρά μόνο σε παχυλές αποζημιώσεις για δύο κλινικές στην Αθήνα την ίδια στιγμή που έχει επιτάξει πρακτικά τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέποντας τα πρακτικά σε μίας νόσου.
Αυτήν την εγκληματική πολιτική θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, με την απόλυση του Καταραχιά, με τις διώξεις πρωτοπόρων αγωνιστών και συνδικαλιστών, με το χτύπημα του συνδικαλισμού στην Υγεία και παντού.
Ο Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου και τις ώρες 11έως 3μμ με συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12μες. και πορεία στο Υπουργείο Υγείας, ενάντια στην επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου και ιατρού Κ. Καταραχιά. Και εκεί χρειάζεται να είμαστε όλοι. Από όλα τα νοσοκομεία, από όλα τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Γιατί στην Ενότητα και την Αλληλεγγύη είναι η δύναμη. Αν περάσει η απόλυση προέδρου σωματείου, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, θα ανοίξει ο δρόμος για συνολικό χτύπημα του συνδικαλισμού που τόσο θέλει η κυβέρνηση γι αυτό ετοιμάζεται να φέρει μέσα στον Μάρτη τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Θα είναι χτύπημα στο κίνημα των υγειονομικών που ο Κ. Καταραχιάς και το σωματείου του Άγιου Σάββα έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, στις μάχες για να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία και να αποκαλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές.

Σωματείο Εργαζομένων Ασκληπιείο Βούλας

«Ο Κώστας Καταραχιάς, επικουρικός ακτινολόγος, απολύεται γιατί είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα. Απολύεται γιατί οργανώνει τον θυμό, την αλληλεγγύη και την ελπίδα των συναδέλφων. Απολύεται γιατί σταμάτησε, μαζί με το σωματείο, την ΕΔΕ της διοικήτριας του νοσοκομείου του ενάντια στους γιατρούς που κόλλησαν. Απολύεται γιατί είναι πάντα με το δίκιο, πάντα με την αλληλεγγύη, πάντα με τους καταπιεσμένους».

Σύλλογος Εργαζόμενων Κρατικό Νίκαιας

«Σε αυτήν τη μάχη ταυτιζόμαστε με τον Κώστα και κάθε διωκόμενο συνάδελφο από την κυβερνητική ασυδοσία και τον αυταρχισμό με τον οποίο ασκείται η κυβερνητική πολιτική. Θα είμαστε όλοι εκεί. Δεν τους χαρίζουμε κανέναν μας».

Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Ικαρίας

«Στόχος δεν είναι μόνο το χτύπημα ενός μαχητικού και πρωτοπόρου σωματείου όπως αυτό του Άγιου Σάββα, αλλά η ποινικοποίηση και ο στραγγαλισμός κάθε φωνής απέναντι στις εφαρμοζόμενες εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές. Τις πολιτικές εκείνες που έχουν αναδείξει την καταστολή και την τρομοκρατία ως τα μόνα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία».

4000 Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους των 4000 αλλά και όλων των συμβασιούχων να δώσουν το παρών στο πλευρό ενός ανθρώπου που μας έχει βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, που αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να κλείσει το στόμα στο συνδικαλισμό, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου».

ΟΕΝΓΕ

«Η εκδικητική μετακίνηση που προηγήθηκε και η εκδικητική απόλυση που μεθοδεύεται για 31/3/21 (παρά το γεγονός πως η ίδια η κυβέρνηση, με πρόσφατη δική της νομοθετική ρύθμιση, έχει παρατείνει την θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας ως 31/10/21) οφείλεται στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και ιδιαίτερα στην καταγγελία της αισχρής τακτικής της διοίκησης που ήθελε να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς επειδή... τόλμησαν να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους προκειμένου η διοίκηση να αποποιηθεί των ευθυνών της. Εντάσσεται δε στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς».

ΕΝΙΘ

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν, όσο και να επιδίδονται στην τρομοκρατία και την φίμωση των φωνών των υγειονομικών. Τους θυμίζουμε για μια ακόμη φορά: Η μάσκα αποτελεί μέτρο προστασίας της υγείας και όχι φίμωτρο».

Όλες και όλοι αύριο στο πλευρό των εργατών και των εργατριών της Υγείας!

Στις 12μ στον Άγιο Σαββα, στις 1.30 στο υπουργείο Υγείας.

Κάτω η κυβέρνηση και η εγκληματική πολιτική της.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 12 Μαρτίου 2021

Α.Π:11206

Προς: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ

ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΜΜΕ

Η ΟΕΝΓΕ σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και αγωνιστικών της παρεμβάσεων καταγγέλλει άλλη μια φορά την απαράδεκτη μεθοδευόμενη εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ.

Η εκδικητική μετακίνηση που προηγήθηκε και η εκδικητική απόλυση που μεθοδεύεται για 31/3/21 (παρά το γεγονός πως η ίδια η κυβέρνηση, με πρόσφατη δική της νομοθετική ρύθμιση, έχει παρατείνει την θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας ως 31/10/21) οφείλεται στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και ιδιαίτερα στην καταγγελία της αισχρής τακτικής της διοίκησης που ήθελε να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς επειδή… τόλμησαν να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους προκειμένου η διοίκηση να αποποιηθεί των ευθυνών της. Εντάσσεται δε στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς (εισαγγελικές διώξεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ – στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ – στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς και εκπροσώπους υγειονομικών σε Κιλκίς – Γιαννιτσά - Έδεσσα – Ρέθυμνο, πολλές στοχοποιημένες εκδικητικές μετακινήσεις κλπ).

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην στάση εργασίας 12 μεσ. – 3μμ την Πέμπτη 18/3, στην πορεία διαμαρτυρίας από τον «Άγιο Σάββα» και στην συγκέντρωση 1.30 μμ στο Υπουργείο Υγείας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των εργαζόμενων την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Σάββα, και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 1.30μμ

 

Π.Ο.Θ.Α-Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Σύλλογο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά στις 31 Μαρτίου, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η στάση του Υπουργείου απέναντι στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και στον ίδιο τον Σύλλογο αποτελεί προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης του. Είναι επίσης προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για την δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορονοϊό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον σύλλογο εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα, και απαιτούμε:

Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον συνδικαλισμό και τους αγωνιστές

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των εργαζόμενων την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Σάββα, και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 1.30μμ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

 

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζόμενων Κρατικού Νίκαιας

Σε αυτήν την μάχη ταυτιζόμαστε με τον Κώστα και κάθε διωκόμενο συνάδελφο από την κυβερνητική ασυδοσία και τον αυταρχισμό με τον οποίο ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

Νίκαια 12/3/2021

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που απευθύνει το Σωματείο του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας την Πέμπτη 18/11/2021 και ώρα 11-3 που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:30 αντιδρώντας και καταγγέλλοντας την παράνομη και πρωτοφανή Συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Κώστα Καταραχιά.

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας αλλά και ο Πρωθυπουργός επαίρονται, ψευδώς, πως έχουν εξαλείψει την ανεργία στον ιατρονοσηλευτικό κλάδο και δεν έχουν την δυνατότητα να γεννήσουν γιατρούς και νοσηλευτές, προχωράνε σε μία πρωτοφανή ενέργεια αυταρχισμού, εκδίκησης και ουσιαστικής απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου.

Ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων, κρίνουν πως ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιατρός Ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, δεν είναι απαραίτητος για το Νοσοκομείο.

Η δίωξη ξεκίνησε με την μετακίνηση του στην ΜΕΘ covid του Σωτηρία ( Ακτινολόγος σε τμήμα ΜΕΘ, αν είναι δυνατόν) και συνεχίστηκε με την επιλεκτική απόφαση μειωμένου χρόνου ανανέωσης της σύμβασης του.

Η σύμβαση του Κώστα ανανεώθηκε μέχρι τέλος Μαρτίου και από την επόμενη ημέρα δεν θα εργάζεται στον Άγιο Σάββα. Η δράση του Προέδρου του Σωματείου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την καταγγελία των διώξεων των υγειονομικών του Νοσοκομείου εναντίον των οποίων διατάχτηκε ΕΔΕ, γιατί υποτίθεται θεωρούνταν υπεύθυνοι για την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, τον έβαλε στο μάτι του κυκλώνα από την διοίκηση και την υγειονομική περιφέρεια αλλά και το υπουργείο υγείας.

Η δίωξη του προέδρου του Σωματείου, ερμηνεύεται ξεκάθαρα ως απόπειρα φίμωσης της φωνής των εργαζομένων. Όχι μόνο του Νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται αλλά γενικότερα της ασυμβίβαστης φωνής που ακούγεται και πολλαπλασιάζεται σε πολλά νοσοκομεία.

Σε αυτήν την μάχη κατά του αυταρχισμού, κατά της απόπειρας φίμωσης, κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, κατά της ανενόχλητης υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι την φωνή μας με αυτήν του Κώστα και των εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα.

Είναι υποχρέωση μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και σε κάθε καταπιεσμένη φωνή στους χώρους εργασίας μας, να διατρανώσουμε το δικαίωμα μας να εκφέρουμε την άποψη μας, να καταγγέλλουμε την κρατική αυθαιρεσία, να επισημαίνουμε και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και να προασπίζουμε την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Σε αυτήν την μάχη ταυτιζόμαστε με τον Κώστα και κάθε διωκόμενο συνάδελφο από την κυβερνητική ασυδοσία και τον αυταρχισμό με τον οποίο ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Δεν τους χαρίζουμε κανέναν μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης         Βλάχος Γεώργιος

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει τη Στάση Εργασίας 11.00 - 15.00 του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας

την Πέμπτη 18/3/2021 ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστικού στελέχους Κ. Καταραχιά.

ΑΘΗΝΑ 11/3/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4214

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Στάση Εργασίας 11.00 – 15.00 την Πέμπτη 18/3/2021 του Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» ενάντια στην απόλυση του συνδικαλιστικού στελέχους Κ.Καταραχιά
Θεωρούμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ δεν πρέπει να επιμείνουν στην απόφαση για την απόλυση του συναδέλφου.
Προκηρύσσουμε διευκολυντική Στάση Εργασίας 11.00πμ – 15.00μμ για όποιο συνάδελφο θέλει να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΑΔΕΔΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Εκφράζουμε την  αλληλεγγύη μας στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό, Κώστα Καταραχιά, στις 31 Μαρτίου.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, παραμονές Χριστουγέννων, στη ΜΕΘ του Σωτηρία, ενώ η ειδικότητά του (Ακτινολόγος) είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της εντατικολογίας.

Στις 7 Γενάρη, που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο Σωτηρία, με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία.

Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μάχες για να υπερασπίσει τους εργαζόμενους και τους καρκινοπαθείς, διεκδικώντας μέτρα ασφάλειας και προστασίας για όλους, μαζικά τεστ κάθε βδομάδα, καραντίνα και απολύμανση με κάθε κρούσμα και μαζικές προσλήψεις για να εξυπηρετεί με ασφάλεια τους Καρκινοπαθείς. Είναι, επίσης, προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό.

Ύστερα από τα παραπάνω η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ απαιτεί:

  • Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, και να επιστρέψει στο τμήμα του, όπου και είναι απαραίτητος
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον συνδικαλισμό και τους αγωνιστές

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων που γίνεται την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 12μμ στον Άγιο Σάββα και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» σε αυτή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 Τ.Κ.54622

Αρ. Πρωτ. 63

Θεσσαλονίκη 16/03/21

Η ΕΝΙΘ σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και αγωνιστικών της παρεμβάσεωνκαταγγέλλει άλλη μια φορά την απαράδεκτη μεθοδευόμενη εκδικητική απόλυση τουσυναδέλφου Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου«Άγιος Σάββας» και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΆΠ.Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη, η κυβέρνηση αντί να ακούσει τις προτάσειςτων υγειονομικών, επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης τους καιφίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης. Η εκδικητική μετακίνηση που προηγήθηκε και η εκδικητική απόλυση που μεθοδεύεται για 31/3/21 (παρά το γεγονός πως η ίδια η κυβέρνηση, με πρόσφατη δική της νομοθετικήρύθμιση, έχει παρατείνει την θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας ως31/10/21) θεωρούμε ότι συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και τοσωματείο τους για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ, τις οποίες είχε επιχειρήσει ηδιοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ, σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαναπό Covid19 πάνω στο καθήκον! Συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση τωνυγειονομικών.Άκόμα παραπάνω, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενουςυγειονομικούς, που αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά φάμπρικας (εισαγγελικές διώξειςενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ,πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς και εκπροσώπους υγειονομικών στα νοσοκομείασε Κιλκίς, Γιαννιτσά, Εδεσσα, Ρέθυμνο και πολλά άλλα…).Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού καιυποδομών στη δημόσια περίθαλψη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν, όσο και να επιδίδονται στην τρομοκρατία και την φίμωση των φωνών των υγειονομικών. Τους θυμίζουμε για μια ακόμη φορά: «Η μάσκα αποτελεί μέτρο προστασίας της υγείας καιόχι φίμωτρο»

H ΕΝΙΘ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 13:30 στην 3η και 4η ΥΠΕ, με στάση εργασίας 13:00 -15:00

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 00:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.