Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 22:35

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: Τιμάμε στις 7 Απρίλη Αγωνιστικά την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας - 8 π.μ. στα ΤΕΠ

Γράφτηκε από

Σωματείο Ευαγγελισμού: Τιμάμε στις 7 Απρίλη Αγωνιστικά την Παγκόσμια ημέρα της Υγείας

Συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Απριλίου - 8 π.μ. στα ΤΕΠ

eyaggelismos7

 

Έναν χρόνο πριν, την ίδια ακριβώς μέρα μπροστά στα Επείγοντα κι έχοντας μόλις παραταχθεί σε θέση μάχης απέναντι στον τότε άγνωστο κι «αόρατο» εχθρό, αποφασίσαμε να μην μείνουμε σιωπηλοί κάτω από τις μάσκες μας, αλλά να συνεχίσουμε την οργάνωση του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα «Σπάμε τη σιωπή – Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα και διεκδικώντας τα παρακάτω:  Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών, νοσηλευτών, κ.λπ. ειδικοτήτων υγειονομικών (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών

– Το σύστημα υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορονοϊού

Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων & μέτρων προστασίας.

Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

Εξασφάλιση αδειών σε όσους συναδέλφους εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων.

Μέσα Ατομικής Προστασίας – Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρα ΤΩΡΑ!
Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.

Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια, κλπ).

Αξιοποίηση των συναδέλφων ιδιωτών γιατρών.

Επίταξη δομών φιλοξενίας (πχ ξενοδοχεία), στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι ίδιοι και ο περίγυρός τους από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.
Πληρωμή ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων (απλήρωτη δουλειά μηνών για τραπεζοκόμες – μάγειρες – φύλακες – απλήρωτες εφημερίες / εξαιρέσιμα (νύχτες, αργίες) – ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών (2ετης προϋπηρεσίας – 13ος/14ος μισθός).
Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Τα τότε αυτονόητα αιτήματα παραμένουν ως σήμερα το ζητούμενο και οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς!
ΕΜΕΙΣ παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, κρατώντας με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ αταλάντευτα τον διπλό αγώνα από τη μια με την πανδημία & τις άλλες νόσους και παράλληλα, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων υγειονομικών και ασθενών!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 22:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.