Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 23:08

ΟΕΝΓΕ: 7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ-πρόγραμμα κινητοποιήσεων

ΟΕΝΓΕ: 7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα.

Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών μας, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Δε λείψαμε στιγμή από το πόστο μας. Και συνεχίζουμε.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες. Γιατί ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες μας. Γιατί αποκαλύπτουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα ΜΜΜ και τους εργασιακούς χώρους. Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δε φόραγαν σωστά τη μάσκα. Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας. Παρά τις Ε.Δ.Ε., τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις, γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας, συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο», σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Καλούμε τις Ενώσεις, σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και ΚΥ. Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 4:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.

ΟΕΝΓΕ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Στην Αττική

 • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ,  Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του νοσοκομείου.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανοιχτή γενική συνέλευση στις 8 το πρωί στα ΤΕΠ.
 • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο αίθριο και το προαύλιο του νοσοκομείου στις 10 π.μ. με στάση εργασίας 10 πμ-1 μμ
 • Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», με απόφαση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.
 • Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.
 • Στο ΓΚ Νίκαιας, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου. 
 • Σωματείο Ασκληπιείου Βούλας-στις 13:00 συγκέντρωση στην Πάνω Πύλη
 • Στο ΨΝΑ Δαφνί, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.
 • στις 6.30 π.μ. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά»,

 • στις 10 π.μ. στο Τζάνειο Γ. Νοσοκομείο Πειραιά,

   

Στην υπόλοιπη χώρα

 

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποφάσισε συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και κεντρική δράση στο Ιπποκράτειο από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ..

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», έδωσε ραντεβού στις 8 π.μ., για να προχωρήσει σε ανάρτηση πανό.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ δίνει ραντεβού στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ..

Στην πύλη του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, στις 9 π.μ., για ανάρτηση πανό.

 

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο στη 1 μ.μ. Ταυτόχρονα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας». 

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στις 11 π.μ.

Στη Δράμα, τα σωματεία υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προχωρούν στις 10.30 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου. 

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προχωρά σε συμβολική διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ. 

Στην Θεσσαλία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς θα προχωρήσουν στις 11 το πρωί σε κοινή δράση με συμβολικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα, η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στις 10.30 π.μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην Καρδίτσα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας προχωρά σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. 

Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας προχωρούν σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του νοσοκομείου.

Στη Χίο, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου νοσοκομείου καλεί στις 11 π.μ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Στη Ζάκυνθο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 το μεσημέρι. 

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα νοσοκομεία Κατερίνης, Γιαννιτσών, Βέροιας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 23:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.