Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 11:12

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ - Τετάρτη 23 / 12 /2015 στις 12μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία - συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων στους OTA

 

Την Κυριακή 20/12/2015 στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, το συντονιστικό των εργαζομένων, εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία από πολλούς Δήμους, άνεργοι καθώς και η συλλογικότητα Attack κατά της ανεργίας και της επισφάλειας.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως:

Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας για παραμονή στη εργασία μας.

Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι στα 5μηνα απολύονται χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Από τη διαδικασία προτάθηκε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας εντός της εβδομάδας των εορτών, να παραβρεθεί επιτροπή εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ για στήριξη της κινητοποίησης και διάφορες ιδέες σχετικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την λύση στα αιτήματά μας.

Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12/2015 στις 12μ.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπου καλούνται Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα να ζητήσει τη στήριξη της κινητοποίησης από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

  2. Ανάγκη για στήριξη της κινητοποίησης και από τους συναδέλφους από την επαρχία.

  3. Κάλεσμα νέας συνέλευσης συντονιστικού μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης και απόφαση των επόμενων βημάτων για τον αγώνα.

Καλούμαστε όλοι μαζικά να στηρίξουμε τον αγώνα για την παραμονή μας στην εργασία.

Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!

Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια.

Για 7η ημέρα συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την παραμονή τους στην εργασία και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες καταλήψεων των χώρων δουλείας στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας για εργασία.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν οι σκληρές και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές πρέπει να καταργηθεί.

Ολόκληρη η κοινωνία είναι μαζί μας!!! Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!!

Το συντονιστικό πενταμήνων, με στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε κινητοποίηση την

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 / 12 /2015 στις 12μ.μ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29

Η μέρα αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι η μέρα που απολύονται και άλλοι συνάδελφοι.

Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι θα σταλούν πίσω στην ανεργία.
Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!

Όλοι οι πεντάμηνοι συμβασιούχοι απολυμένοι ή μη, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να παραβρεθούν .

Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και θα δικαιωθεί!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αρνούμενοι να υποχωρήσουμε.

Η φωνή μας ακούγεται ΠΑΝΤΟΥ και ΚΑΘΑΡΑ. Είναι η ώρα να ενωθεί η δική σας φωνή με τη δική μας!!!

Δεν εγκαταλείπουμε!! Η ζωή μας δεν τους ανήκει και δεν θα τους χαριστούμε!!

Η αλήθεια είναι μόνο μία!!! Η ΔΙΚΉ ΜΑΣ!

Ενωμένοι είναι ανίκητοι !!! Όλοι μαζί για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα»και συμβασιούχων Αττικής

ergazomenoisepedamina

 

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – Από τις 11.30 π.μ. έως τέλος

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει για μία φορά τις «δουλεμπορικές» σχέσεις εργασίας και με δεδομένο ότι αυτές τις ημέρες χιλιάδες απασχολούμενοι με 5μηνες συμβάσεις σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας περνούν από την «ομηρία» στη ανεργία και αποδυναμώνονται ή διαλύονται οι υπηρεσίες των Δήμων, διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, της κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία (5μηνα) του Ο.Α.Ε.Δ., την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα).

Καλεί επίσης όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στο Νομό Αττικής να ενισχύσουν με την παρουσία τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το κοινό αίτημα για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς επίσης και τους Συλλόγους-Μέλη της στην Περιφέρεια να οργανώσουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Τράκας

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Πετρόπουλος

 

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2015

poeota

 

 

ΑΔΕΔΥ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργώντας Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων.

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι υπηρεσίες καταρρέουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων ανοίγει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.

Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα τους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται σταθερά και διεκδικεί:

  • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

  • Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.

  • Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την ουσιαστική κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

  • Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και την απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το παρών στο Κέντρο Αγώνα και να παρευρεθούν σήμερα, Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ενάντια στην ανεργία, την επισφάλεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

adedy, 18 Δεκεμβρίου 2015

886390 10207053909300033 9158363486606126447 otree

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.