Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 00:32

ΠΕΝΕΝ: 48ΩΡΗ πανελλαδική απεργία 4-5 Φλεβάρη. Προσυγκέντρωση στο Μουσείο, 4/2 στις 10 πμ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες και απόμαχοι του κύματος,

Η ΠΕΝΕΝ στα πλαίσια της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων πρότεινε στην Διοίκηση της ΠΝΟ να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 5/2/2016 στην Ομόνοια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί σύσσωμοι να διαδηλώσουν κατά του ασφαλιστικού τερατουργήματος που προωθεί για ψήφιση στην Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με το οποίο βάζει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας Ταμείο και παράλληλα δίνει την χαριστική βολή στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού απέρριψαν την πρότασή μας αυτήν εμμένοντας οι μεν πρώτοι σε άσφαιρα πυρά χωρίς την συμμετοχή, την κινητοποίηση και την δράση των ίδιων των Ναυτεργατών, ενώ οι δεύτεροι αποξενωμένοι από τα μέλη τους επιλέγουν για άλλη μια φορά να κρύψουν την γύμνια τους και την ανικανότητά τους να κινητοποιήσουν τους κλάδους τους πίσω από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ….

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η ΠΕΝΕΝ συμμετέχει στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 4/2/2016 στις 10 π.μ και ακολούθως θα πραγματοποιήσει πορεία με το υπόλοιπο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις 5/2/2016 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει από κοινού συγκέντρωση έξω από την Βουλή με τους Συλλόγους Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του ΥΝΑ, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας Ναυτικών.

Καλούμε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτικούς να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν μαζί με τις δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ στις κινητοποιήσεις αυτές.

Πειραιάς 2/2/2016

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4-5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 -

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ–ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΝΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την αγωνιστική σας συμμετοχή στην πρόσφατη 4ήμερη απεργιακή κινητοποίηση η οποία αποτελούσε συνέχεια ανάλογων αγώνων που αναπτύχθηκαν και διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή από τις αρχές του Νοέμβρη του 2015.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν σημαντική συμβολή και παρακαταθήκη στους ανερχόμενους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, τις αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές που ιδιαίτερα την περίοδο 2010-2016 οδήγησαν τον λαό, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στην απαξίωση, μετέτρεψαν την χώρα σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών, αφαίρεσαν κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας, οδήγησαν τον λαό σε μαζική φτωχοποίηση και τον μετέτρεψαν σε πειραματόζωο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των υπερεθνικών οικονομικών και ιμπεριαλιστικών κέντρων Δ.Ν.Τ – Ε.Ε – Ε.Κ.Τ κ.λπ.

Οι προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου στοχεύουν στην μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ μόνο για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου τα χρήματα αυτά να δοθούν στους δανειστές για την αποπληρωμή του απεχθούς, παράνομου και άδικου δημόσιου χρέους της χώρας.

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης προστίθεται ως συνέχεια των καταστροφικών αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη κ.λπ) οδηγεί στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη ενώ κατακρεουργεί παραπέρα τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Πρόκειται για συνολική αντεργατική, αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση που συντρίβει και διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με σαφή προσανατολισμό αυτό να εξελιχθεί σε κεφαλαιοποιητικό!!

Στο πλαίσιο αυτό θεσπίζονται για όλους ενιαίοι κανόνες προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης.

Στόχος επίσης είναι μέσα από τις επιχειρούμενες αλλαγές να οδηγήσουν τους ασφαλισμένους, που έχουν την δυνατότητα και μπορούν, στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης για να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις παροχές υγείας και επιβίωσης.

Με τον τρόπο αυτόν μεθοδεύεται η ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στον χώρο της Ναυτεργασίας το σχέδιο νόμου διαλύει τον αρχαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας το ΝΑΤ, όπως επίσης το ΚΕΑΝ, τα Ταμεία Πρόνοιας, το ΕΛΟΕΝ κ.λπ, οδηγεί τις συντάξεις σε νέες δραματικές μειώσεις και περικοπές με πρωτοφανή και παράνομο τρόπο, υφαρπάζει την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων και είναι πλέον βέβαιο ότι θα την οδηγήσει άρον – άρον στο ξεπούλημά της!!!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανέγγιχτο το καθεστώς της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στην ελληνική και ελληνόκτητη Ναυτιλία, στηρίζει την σκανδαλώδη φοροασυλία και την επιχειρηματική τους ασυδοσία, δηλώνει πίστη και υποταγή στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη για στήριξη, ενίσχυση και διεύρυνση της ανταγωνιστικότητας, ερωτοτροπεί με την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, αρνείται να λάβει το παραμικρό μέτρο για την ανεργία και την προστασία των χιλιάδων ανέργων.

Παρέχει απεριόριστη στήριξη και βοήθεια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ταυτίζεται με τις θέσεις του εντός και εκτός των τειχών της χώρας….

Η σοσιαλδημοκρατική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει με το εφοπλιστικό κατεστημένο, υπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά του και ο κ. Δρίτσας επί ένα χρόνο εμπαίζει και εξαπατά τον Ναυτεργατικό κόσμο και τους εργαζόμενους στην Ναυτιλία.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει γκέτο και στην υπηρεσία των εφοπλιστικών συμφερόντων. Ακόμη και σε δευτερεύοντα ζητήματα αποδεικνύεται τραγικά ανίκανος να παρέμβει για να δώσει λύσεις…..

Αυτή η ψευτοαριστερά αρνείται να θίξει στο ελάχιστο τα προνόμια και την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ αντίθετα με μεγάλη ευκολία διαπρέπουν στο θεάρεστο έργο - πλιάτσικο της καταστροφής και της φτωχοποίησης του λαού και των εργαζομένων!!!

Συνομολόγησε στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, τώρα με την σφραγίδα και την υπογραφή του διαλύει το ΝΑΤ και είναι έτοιμος να γίνει και ο νεκροθάφτης του θεσμού των ΣΣΕ των Ναυτεργατών όπως το θέλουν και το μεθοδεύουν οι εφοπλιστές που αποτελούν κράτος εν κράτει.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες πρέπει να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το ανάστημά τους, να ορθώσουν το δικό τους μπόϊ, την δική τους αγωνιστική παρέμβαση για να εμποδίσουν την διάλυση και την καταστροφή του ναυτικού επαγγέλματος για τους έλληνες Ναυτεργάτες που ήταν και είναι διακαής πόθος των εφοπλιστών προκειμένου να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους. Το παράδειγμα της ποντοπόρου και κρουαζιερόπλοιου ναυτιλίας είναι εξαιρετικά διδακτικό….

Δυστυχώς αυτήν την σκληρή ομολογουμένως πραγματικότητα αρνούνται να αντιληφθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού οι οποίες ίσως από διαφορετικές αφετηρίες οδηγούνται όμως σε μια ετερόκλητη συμμαχία και συμπόρευση και αναδεικνύονται σε μια κοινή – ενιαία δύναμη στο εσωτερικό του Ναυτεργατικού κινήματος που βάζουν εμπόδια, υπονομεύουν ακόμη και προβοκάρουν κάθε οργανωμένη αντίσταση, δράση και αγώνα που δημιουργεί τους όρους μιας μαζικής ενωτικής αγωνιστικής παρέμβασης που θα αμφισβητήσει το εφοπλιστικό κατεστημένο, την ανάλγητη ναυτιλιακή πολιτική και το άθλιο αντικοινωνικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ναυτιλία όλη την μεταπολεμική περίοδο.

Είχαμε πρόσφατα επισημάνει ως ΠΕΝΕΝ με τον γραπτό και προφορικό μας λόγο τον υπονομευτικό ρόλο αυτών των συνασπισμένων δυνάμεων στο κίνημα για την απλήρωτη ναυτική εργασία αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που όταν αυτές έπαιρναν μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό χαρακτήρα αναιτιολόγητα και με γελοίους ισχυρισμούς από κοινού διαμόρφωναν τις συνθήκες να τον διακόψουν και να τον οδηγήσουν σε ταπεινωτική υποχώρηση.

Η πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού με πρωταγωνιστή τον Γ.Γ της ΠΝΟ (η οποία σημειώνουμε ότι στον τομέα οργάνωση – προετοιμασία – συμμετοχή – ανταπόκριση είναι παντελώς ανύπαρκτη η συμβολή της) σε κάθε απεργία κάνει επίκληση των προβλημάτων και των δυσκολιών που παρουσιάζονται από πλευράς διαφόρων δυνάμεων που συστηματικά λειτουργούν στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού και ενίοτε στηρίζουν τις πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και των Ναυτεργατών και από την άλλη οι δυνάμεις που υπηρετούν το μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ με επικεφαλής τον Τσιμπόγλου Σάββα επισείουν διαρκώς τον κίνδυνο του εκφυλισμού για να διακόψουν, να φρενάρουν και να ανακόψουν το ανερχόμενο αγωνιστικό φρόνημα και την εκφρασμένη βούληση των Ναυτεργατών για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων.

Οι δυνάμεις αυτές την μόνη συνεισφορά που έχουν στους αγώνες είναι η συνδρομή τους στην περιφρούρηση από δυνάμεις τους (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ – ΚΝΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ) και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τα μέλη τους στα πλοία, τους άνεργους, τους ξέμπαρκους…..

Η παρουσία όλων αυτών είναι ανύπαρκτη επί σειρά ετών αποδείχνοντας έμπρακτα την αποξένωση που έχουν οδηγήσει τις σχέσεις με τους κλάδους που τυπικά αντιπροσωπεύουν!!!

Στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις και αυτή η συμμετοχή από το ΠΑΜΕ κ.λπ είναι τραγικά αποδυναμωμένη και αυτό διαπιστώθηκε στις δύο συγκεντρώσεις, στην περιφρούρηση, στην παρουσία τους στα κλιμάκια και γενικότερα στην οργάνωση της απεργίας. Καθόλου τυχαίο ότι στην διακοπή της τελευταίας 4ήμερης απεργίας για άλλη μια φορά συμμάχησαν με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού για να ανακοπεί το ανερχόμενο αγωνιστικό κλίμα του Ναυτεργατικού κόσμου.

Αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για νέα 48ωρη απεργία όπως ήταν η καθολική απαίτηση των Ναυτεργατών.

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

Επειδή οι καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν στην διάλυση και το λουκέτο το ιστορικό μας Ταμείο και ενταφιάζουν τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, καλούμε τους Ναυτεργάτες να μη επιτρέψουν ερήμην τους να ληφθούν αποφάσεις στα πλαίσια της ΠΝΟ, αγνοώντας την δική τους θέληση και βούληση και σε κάθε περίπτωση η πορεία των κινητοποιήσεων και των πολύμορφων αγώνων για το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει εξασφαλισμένη την δική τους ουσιαστική ετυμηγορία.

Η ΠΕΝΕΝ για τον σκοπό αυτό θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανατροπή των υπονομευτικών και εκφυλιστικών φαινομένων που διαπιστώνονται όλο το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους απεργιακούς αγώνες των Ναυτεργατών.

Η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός των αγώνων καθώς και οι συμφωνημένοι στόχοι πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των Ναυτεργατών σε συνδυασμό και συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και των λαϊκών στρωμάτων και σε καμιά περίπτωση να μην υποτάσσονται ή αναστέλλονται ανάλογα με τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ξεφωνημένων εκπροσώπων του κατεστημένου που αγωνίζονται νυχθημερόν για να εκτονώσουν τον δίκαιο και οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ή ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 4/2/2016

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ

Πειραιάς 30/1/2016

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2016 στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «BLUEHORIZON» μαζική απεργιακή σύσκεψη του κλάδου προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις που αφορούν το πρόβλημα των κοινωνικοασφαλιστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου και το οποίο διαλύει τον αρχαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας, οδηγεί τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στον Καιάδα και την κοινωνική ασφάλιση στην απαξίωση.

syskepsi.penen1BLUE HORIZON1BLUE HORIZON3

 

Επίσης κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η καλύτερη οργάνωση, συμμετοχή, κινητοποίηση και περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης που είναι σε εξέλιξη σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μιλώντας στην σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο του κλάδου και της ΠΕΝΕΝ στους αγώνες των Ναυτεργατών, στον σωστό ταξικό προσανατολισμό τους, στην διατύπωση του διεκδικητικού πλαισίου με αιτήματα που συσπειρώνουν το σύνολο του Ναυτεργατικού κόσμου εν ενεργεία και απόμαχους της θάλασσας.

Κατήγγειλε έντονα την νεομνημονιακή κυβερνητική και ναυτιλιακή πολιτική η οποία συνεχίζει στην ίδια ρότα της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου διατηρώντας, ενισχύοντας και διευρύνοντας τα σκανδαλώδη προνόμια τους.

Στα πλαίσια αυτά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το σχέδιο νόμου λαιμητόμο προωθεί ριζικές ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση των Ναυτικών με νέες περικοπές και μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές των Ταμείων Πρόνοιας.

Την ίδια στιγμή που προωθούνται αυτές οι σφαγιαστικές αλλαγές η κυβέρνηση αφήνει άθικτο και αλώβητο το θεσμικό πλαίσιο και την επιχειρηματική ασυδοσία των εφοπλιστών.

Τσίπρας – Δραγασάκης – Σταθάκης – Αλεξιάδης – Δρίτσας διακηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία την πίστη και την υποταγή τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο το οποίο χάρη σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο και την υπερεκμετάλλευση των Ναυτεργατών (ελλήνων και αλλοδαπών) έχει αποκομίσει αστρονομικά και ιλιγγιώδη κέρδη με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φιγουράρουν στην κορυφή της παγκόσμιας ελίτ του πλούτου!!

Πρόκειται για μια άθλια αντικοινωνική πολιτική που δείχνει τον πλήρη εγκλωβισμό και την υποταγή τους στα συμφέροντα του πλούτου. Αυτή είναι η ουσία της «αριστερής» πολιτικής που έχουν δρομολογήσει από την πρώτη στιγμή που κατάφεραν με ψεύτικες υποσχέσεις να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τον λαό και τους εργαζόμενους και να τους αποσπάσουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.

Στο διάστημα του ενός έτους στην κυβέρνηση έχουν δείξει απτά δείγματα γραφής τίνος συμφέροντα υπηρετούν με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν αλλά και τα ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα που παράγει αυτή η πολιτική τους για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Οι επιχειρούμενες αλλαγές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας δεν είναι μόνο ο τυπικός ενταφιασμός της συμβιβασμένης αυτής αριστεράς αλλά είναι βέβαιο ότι το ανερχόμενο κίνημα αντίστασης ενάντια στην πολιτική τους θα σημάνει και το πολιτικό τους τέλος, δηλαδή την ανατροπή τους.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης για τον μεγάλο απεργιακό αγώνα της 4/2/2016 και την ανάγκη ο αγώνας αυτός να ενταθεί, να επεκταθεί και να κλιμακωθεί με την συμμετοχή και τον συντονισμό του εργατικού κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών της μικρομεσαίας αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναδειχθούν και οι στόχοι, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις που πρέπει να αφορούν το σύνολο των παλιών και νέων μνημονιακών πολιτικών καθώς και της διατύπωσης ενός άλλου εναλλακτικού δρόμου έξω από τα δεσμά και την εξάρτηση του ευρωμονόδρομου.

Σημειώνουμε ότι ανάλογες συσκέψεις με τον κλάδο πραγματοποιούν τα κλιμάκια και οι δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Μετά από μια πλούσια διαλογική και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία εκφράστηκαν και διατυπώθηκαν μια σειρά προτάσεις και παρατηρήσεις, τα μέλη της ΠΕΝΕΝ ομόφωνα ενέκριναν τον σχεδιασμό της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ και εξουσιοδότησαν το Προεδρείο να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με εντολή Διοίκησης

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος

 

ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:50