Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Γιάννενα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενης από τον εργοδότη της

Ανακοίνωση ΑΤΤΑCK στην ανεργία και στην επισφάλεια

Τελευταία, όλο και πιο συχνά, δυστυχώς, ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, άδικες απολύσεις, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και χειροτέρευση των όρων εργασίας.

Στη μακρά λίστα της απλήρωτης, ανασφάλιστης εργασίας, με εξαντλητικά ωράρια προστίθενται και ακραία περιστατικά όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου σε τσιπουράδικο στα Γιάνεννα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Attack Ιωαννίνων, μια νεαρή εργαζόμενη ξυλοκοπήθηκε άγρια από το αφεντικό της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Από τη μεριά μας, τους λέμε πως καμιά απειλή σε βάρος οποιουδήποτε συναδέρφου μας δε θα μείνει αναπάντητη!

Δε θα ζήσουμε σα σύγχρονοι σκλάβοι! Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, κανονικές προσλήψεις με ριζική αύξηση των αποδοχών και ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας.

Ως Attack στεκόμαστε πλάι σε κάθε συνάδελφο στην κοινή προσπάθεια για υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μόνο μέσα από τους συλλογικούς αγώνες μπορούμε να σπάσουμε το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Ανακοίνωση του σωματείου επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων

Η συναδέλφισσά μας είναι φοιτήτρια στην πόλη μας και είναι μία από τους πάρα πολλούς φοιτητές – σπουδαστές που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν, να εξασφαλίσουν ένα χαρτζιλίκι για ελαφρύνουν την οικογένειά τους.

Αυτό το σοβαρό γεγονός αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας. Είτε εργάζεται χρόνια στον κλάδο, είτε δουλεύει περιστασιακά.

Αυτή η ακραία συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη είναι η συνέχεια της συνήθους συμπεριφοράς “δεν πληρώνω”, “δεν ασφαλίζω”, “θα έρχεσαι όποτε σε χρειαστώ” , σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν κατά κόρον στον κλάδο. Αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη στον εκάστοτε εργοδότη να φέρεται στους εργαζόμενους σαν να είναι ιδιοκτησία του.

Σε όλα αυτά θα μπει φρένο μόνο όταν το αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι! Με την οργάνωσή μας στο σωματείο, με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Όσο πιο πολύ ισχυροποιούμε την οργάνωση των εργαζομένων, τόσο περισσότερο θα σπάει ο φόβος.

Κανένας φόβος – Καμιά υποταγή! Η συναδέλφισσά μας δεν είναι μόνη της, έχει δίπλα της το σωματείο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο γεγονός.

Κανένας μόνος του!

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιάννενα: Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία και τα εργασιακά κάτεργα

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Την περασμένη Κυριακή εργαζόμενη-φοιτήτρια που δούλευε στο ψητοπωλείο «Απόλαυσις» στα Ιωάννινα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον άθλιο εργοδότη της, ο οποίος την έβρισε, την παρενόχλησε σεξουαλικά και εν τέλει την ξυλοφόρτωσε χρησιμοποιώντας μέχρι και σκουπόξυλο! Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε έντρομη στο Νοσοκομείο και κατήγγειλε το γεγονός.

Το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Η φοιτήτρια που αναγκάστηκε να δουλέψει στο συγκεκριμένο εργασιακό κάτεργο, είναι ένα από τα πολλά θύματα της ακραίας πλέον εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας. Στον εργασιακό Μεσαίωνα των Μνημονίων η λίστα των περιστατικών εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας δεν έχει τελειωμό. Έχει προηγηθεί η περίπτωση της Κωσταντίνας Κούνεβα παλαιότερα (της πέταξε ο εργοδότης της βιτριόλι στο πρόσωπο, του Ουαλίμπ Ταλίμπ στη Σαλαμίνα (τον αλυσόδεσε και βασάνισε το αφεντικό του), της Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα (ο εργοδότης της της έριξε καυτό καφέ στην ίδια και στο 2χρονο εγγόνι της), της Μανωλάδας. Μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενης στο Everest στην πλατεία Βικτωρίας από έκρηξη λόγω μη τήρησης της των βασικών μέτρων ασφαλείας.

Πρέπει να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από τους νέους και τους παλιούς μνημονιακούς, από όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια που ανοίγουν την όρεξη στους νέους μαυραγορίτες εργοδότες! Είναι πλέον φανερό ότι όλοι αυτοί θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους, με μισθούς των 100-200 ευρώ. Ήδη η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, τα ξεχειλωμένα ωράρια, η απλήρωτη εργασία, η ασυδοσία και η τρομοκρατία αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αν αφήσουμε την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο να μειώσει και άλλο τους μισθούς, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να χτυπήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Να τους τελειώσουμε με τους αγώνες μας πριν μας τελειώσουν

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και παντού, για να εμποδίσουμε όλους αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν τα δικαιώματά μας στην εποχή της δουλείας. Να επιβάλλουμε με ενωτικούς αγώνες, αλληλεγγύη και μαχητικότητα το δίκιο μας. Πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που απειλούν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε κόλαση και που έχουν το θράσος να σηκώνουν και χέρι απέναντι σε εργαζόμενους, απέναντι στη νεολαία!

      • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

      • ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ

      • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

για ξυλοδαρμό εργαζόμενης από εργοδότη

Την Κυριακή λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, αφεντικό – τραμπούκος επιτέθηκε σε νέα εργαζόμενη σε τσιπουράδικο της πόλης. Τη χτύπησε με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει διαστάσεις βαρβαρότητας. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις «ορέξεις» κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους.

Του οπλίζει το χέρι η αντεργατική πολιτική, που διευρύνει την ελαστική εργασία, που αυξάνει την εντατικοποίηση της δουλειάς που τελικά αποθρασύνει το κεφάλαιο. Έτσι μεταφράζει η εργοδοσία την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις που προωθεί η τωρινή κυβέρνηση, στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ’ εντολή των ΔΝΤ και ΕΕ.

Η εργασιακή βαρβαρότητα αντιπαλεύεται με την οργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην επίθεση του κεφαλαίου, τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Είναι ο δρόμος του κόσμου της εργασίας, για να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη.

Καλούμε κάθε σωματείο και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερή οργάνωση και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν αλληλέγγυοι στην εργαζόμενη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ!

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

στην εργασιακή βαρβαρότητα!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 22:42

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.