Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 14:52

Μαζικές διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα: φωτογραφίες)

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή σήμερα στο δρόμο

Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις. Δείτε: «Ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας στην Ειδική Αγωγή για την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σύλλογοι και σωματεία επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής σε εφήβους, παιδιά και τις οικογένειες τους.

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή καταγγέλλουν για μεθοδεύσεις σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών τους το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ.

«Η προτεινόμενη σύμβαση από το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, υποστηρίζουν ότι έχει ανακρίβειες και ελλείψεις ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

http://www.iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων Ειδικής Αγωγής στο ΥΜΑΘ (φωτο – βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα κάνουν μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων και Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Πλήθος εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών διαμαρτύρονται ενάντια σε πρόσφατη τροπολογία που περικόπτει τις αποζημιώσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν τον ΕΟΠΥΥ να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαρτίου το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής».

Σημειώνεται ότι η πρόταση από το υπουργείο για αλλαγή στους όρους των συμβάσεων έγινε αιφνιδιαστικά στις 22 Δεκεμβρίου και έτσι εν μέσω εορτών δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια διαβούλευση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας, η δουλειά τους υποβαθμίζεται, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ουσιαστικά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάλυψη δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ευτελισμό της επιστημοσύνης τους αλλά και της θεραπευτικής διαδικασίας που αποτυπώνεται μέσα από την κοστολόγηση του έργου τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ! Εκτιμούν δε πως δημιουργείται φαύλος κύκλος, όπου οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής θα υποαμοίβονται εξαιτίας της μειωμένης παροχής του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι γονείς δεν θα μπορούν να αναλάβουν το κόστος των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στα παιδιά τους.

Γιώργος Καλλίνης

http://www.typosthes.gr//

Βίντεο από Θεσσαλονίκη:

Ειδική Αγωγή 1

Ειδική Αγωγή 2

Ειδική Αγωγή 3

Ειδική Αγωγή 4

Πάτρα: Διαμαρτυρία των εργαζομένων στην ειδική αγωγή στο ΙΚΑ

Ζητούν την επανεξέταση του καθεστώτος συμβάσεων Ειδικής Αγωγής

Τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα στην οδό Κορίνθου και Γούναρη έχουν αποκλείσει αυτή την ώρα εκατοντάδες μέλη φορέων ειδικής αγωγής που αποφάσισαν να προσφύγουν και δικαστικά κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Η κινητοποίηση του τοπικού παραρτήματος γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι ο νέος νόμος είναι άδικος «καθώς δεν είναι ανταποδοτικές οι αυξημένες εισφορές», και θα επηρεάσει στην αύξηση της φοροδιαφυγής, καθώς δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους φοροδιαφεύγοντες. Ακόμα, υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει απόλυτα δηλωθέντα πραγματικά εισοδήματα, λόγω ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα όχι μόνο δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει, αλλά θα υπολογίζεται ασφαλιστική εισφορά σε εκδοθέντα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.

«Τέλος, σε συνδυασμό με την φορολογία, το Κράτος καθίσταται συνέταιρος του επαγγελματία που θα του απομυζά το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος και θα του αφήνει ‘ψίχουλα’ για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να ζήσει την οικογένειά του», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθερεπευτών.

http://www.patrasevents.gr

Στους δρόμους φορείς ειδικής αγωγής και στην Πάτρα - Πορεία διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ και στην Πάτρα κατέθεσαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, ,ψυχολόγων, φυσικοθεραπευτών και γονείς παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής,συμπαραστεκόμενοι σε συναδέλφους τους που κάνουν ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αιτία της κινητοποίησης είναι η ανακοίνωση από πλευράς ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την εφαρμογή σύμβασης με τους λογοθεραπευτές και τις υπόλοιπες ειδικότητες που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι λογοθεραπευτές της Πάτρας έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και μετά από συγκέντρωση στην οδό Γούναρη, κινήθηκαν μέσω της Μαιζώνος και της Παπαφλέσσα, για να καταλήξουν στον ΕΟΠΥΥ.

http://www.thebest.gr

Βίντεο: Πορεία λογοθεραπευτών Πάτρας 

Αθήνα

Αθήνα 9ac6dbe2c9bdΑθήνα caa5eaa6fe79Αθηνα IMG 8005Αθηνα IMG 8008Αθηνα IMG 8009Αθηνα IMG 8010Αθηνα IMG 8011Αθηνα IMG 8013Αθηνα IMG 8014Αθηνα IMG 8015Αθηνα IMG 8016Αθηνα IMG 8021Αθηνα IMG 8022Αθηνα IMG 8025Αθηνα IMG 8026Αθηνα IMG 8027Αθηνα IMG 8028Αθηνα IMG 8029Αθηνα sygkeΑθηνα sygke1Αθηνα sygke2Αθηνα sygke3

 

 

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη 460189Θεσσαλονίκη FullSizeRender65 1Θεσσαλονίκη IMG 2815Θεσσαλονίκη ειδική αγωγήΘεσσαλονίκη ειδική αγωγή2

 

Πάτρα

Πάτρα dxlzwxvbrh587c82c892b23Πάτρα jnydewqscs587c820558b4bΠάτρα ksnkdesioo587c82aa7237eΠάτρα uxzuslgkwv587c81cf017beΠάτρα uxzuslgkwv587c81cf017bπΠάτρα zhxexxcnsx587c83ab20d3fΠατρα 1983518

Πηγές

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2538496/diamartiria-epangelmation-idikis-agogis-sto-ip-igias

http://www.efsyn.gr/arthro/diamartyria-epaggelmation-eidikis-agogis-sto-ypoyrgeio-ygeias

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/diamartyria_ergazomenon_stin_eidiki_agogi_sto_ypourgeio_ygeias-64853605/

http://www.iefimerida.gr/news/313332/dolofonia-epiheirimatia-stin-kriti-synelifthisan-o-synetairos-toy-i-fili-toy-synetairoy

https://www.dailythess.gr/diamartyria-syllogon-ke-somation-idikis-agogis-exo-apo-ymath/

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/424876

http://www.ant1news.gr/news/Society/article/463483/sto-ypoyrgeio-ygeias-diamartyrontai-oi-ergazomenoi-stin-eidiki-agogi-foto-

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 21:11