Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 23:11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΑΤΕ ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ

 

Είμαστε απέναντι και ριζικά αντίθετοι με την πρωτοφανή, αντικαταστατική και παράνομη απόλυση των 8 από τους 9 εργαζόμενους του πολιτιστικού κέντρου του ΟΤΕ παραμονές της Πρωτοχρονιάς, με την παρασκηνιακή εμπλοκή της εργοδοσίας της Deutsche Telekom , χωρίς καμία διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό, χωρίς καν να προηγηθεί συνεδρίαση και απόφαση του Δ.Σ και της συνέλευσης αντιπροσώπων.

Οι υπηρεσίες των 8 εργαζομένων ήταν γνωστές και εμφανείς σε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους εκτός ΟΤΕ που συμμετείχαν στην παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών βραδιών, εκδρομών κ.λ.π. κάτι που αποδεικνύει πόσο απαράδεκτος και χυδαίος είναι ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε ότι το Π.Κ θα πάψει να ασχολείται με «επιχειρηματικές δραστηριότητες»!!! Υπονοώντας ότι θα αντικαταστήσει την εργασία των 8 εργαζόμενων με υπηρεσίες outsourcing.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι λόγοι που επικαλούνται για δήθεν οικονομικά προβλήματα του Π.Κ είναι εντελώς προσχηματικοί και υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες με την εμπλοκή της D.T που ανατρέπουν και τις ίδιες τις αρχές και τους σκοπούς του Π.Κ.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που βιώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία είτε πρόκειται για διώξεις είτε για καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών. Όχι άλλο εργατικό αίμα στον βωμό της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων.

  • Την άμεση ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και την επαναφορά των 8 εργαζόμενων στην εργασία τους από την οποία απομακρύνθηκαν παράνομα.

Η νίκη των εργατών θα βγει μέσα απ την αλληλεγγύη και τους εργατικούς αγώνες !!!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 21:19

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.