Την Πέμπτη 19 του Γενάρη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη δίκη για τους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Ζήσης Κλεισιάρης, Γρηγόρης Σκουλάς, και Μάκης Αναγνώστου, μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του εργατικού κινήματος της πόλης για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018, και γενικότερα γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών
Απαιτούμε δικαιοσύνη για τα θύματα των δολοφονιών των Ρομά Κώστα Φραγκούλη και Νίκου Σαμπάνη και να ξηλωθούν επιτέλους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που δολοφονούν Ρομά και μετανάστες. Να μπει τέλος στην συγκάλυψη των δολοφονιών από της ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση, στις αποφυλακίσεις των δολοφόνων αστυνομικών. Είναι ώρα να απαιτήσουμε μαχητικά να φύγει η κυβέρνηση του ρατσισμού και της φτώχειας. Καλούμε το ΕΚΑ και τους φοιτητικούς συλλόγους να κλιμακώσουν ΑΜΕΣΑ τον αγώνα , με κήρυξη απεργίας την Πέμπτη 15/12 μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ, την ΟΕΙΛΕ, με συνελεύσεις στα ΑΕΙ για να αποφασιστούν καταλήψεις από την Πέμπτη 15/12.
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός οπλίζει το χέρι των αστυνομικών που εκτελούν. Ως εδώ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός, δολοφονημένος από πυρά αστυνομικού στο κεφάλι σε καταδίωξη, επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ. Πρόκειται για άλλη μια εν ψυχρώ κρατική δολοφονία από χέρι αστυνομικού, στο μακρύ κατάλογο θυμάτων αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Για αυτή τη δολοφονία απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε δικαιοσύνη.
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα και παραμονή της οδυνηρής επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο 16χρονος Ρομ Κώστας Φραγκούλης παλεύει για τη ζωή του μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Η επανάληψη και η συστηματικότητα των περιστατικών αστυνομικής βίας με θύματα νεαρά άτομα της Ρομά κοινότητας καθιστά πλέον προφανές ότι δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για συστημικό πρόβλημα αυθαίρετης αστυνομικής βίας η οποία πλήττει ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.
Το νομοσχέδιο – ταφόπλακα για τη δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ δεν θα περάσει !Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό ! Δεν είναι εμπόρευμα ! Η κυβέρνηση με ένα μπαράζ νομοσχεδίων προχωρά μια σειρά από μέτρα στο χώρο της υγείας, που προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Ο συνολικός στόχος είναι η πλήρης μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και η ενίσχυσης της κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα. Με το τελευταίο νομοσχέδιο μετατρέπει το ΕΣΥ από δημόσιο σε ιδιωτικό και εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα ακόμα περισσότερους τομείς-λειτουργίες του δημόσιου συστήματος. Θεσμοθετείται η πρόσληψη ιδιωτών, ειδικευμένων γιατρών με εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και…
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καταγγέλλουμε το όργιο βίας και αυθαιρεσίας που ασκήθηκε εντός και εκτός των δικαστηρίων τις δύο τελευταίες ημέρες από τις αστυνομικές δυνάμεις, την άδικη σύλληψη, κακοποίηση και κράτηση υπό άθλιες συνθήκες δεκάδων ανθρώπων, την παράνομη κράτηση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας και την αδιαφορία όσων έχουν θεσμική υποχρέωση να εφαρμόζουν το νόμο και να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης: Άννυ Παπαρρούσου, Κάτια Τάτση, Κατερίνα Ζουρτσάνου, Γιώργος Κακαρνιάς, Παναγιώτης Αντωνίου, Γιάννης Μυκονιάτης.
Σελίδα 1 από 108