Ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, γνωστότατος για το ρατσιστικό δηλητήριο που διοχετεύει δημόσια, αξιοποιώντας την ιδιότητά του και το «χάϊδεμα» από τα συστημικά ΜΜΕ, βρήκε την ευκαιρία να δαγκώσει ξανά. Αυτή τη φορά, ευκαιρία είναι το άνοιγμα των σχολείων. Δεν τον απασχολεί, βέβαια, το πως ανοίγουν τα σχολεία μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας COVID-19. Αντιθέτως σηκώνει τη λερωμένη σημαία της ρατσιστικής «καθαρότητας» των σχολείων της πρωτεύουσας. Η ιστοσελίδα meaculpa (που αποτελεί δικό του παιδί) προχώρησε στη δημοσίευση των ονομάτων παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας ανοικτά παιδιά μεταναστών και προσφύγων.
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ανταποκρινόμαστε θετικά και θα συμμετέχουμε στην πρόσκληση της Επιτροπής Ντόπιων και Μεταναστ(ρι)ών Καθαριστ(ρι)ων για σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού την Κυριακή 19/9, στις 11:00 πμ στο ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48β, με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη σύσκεψη, η Επιτροπή, εκτός από τις παρατάξεις του δήμου της Αθήνας καλεί να συμμετέχουν σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ, σύλλογοι και ενώσεις γονέων, αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες καθώς και φεμινιστικές οργανώσεις. Με ενότητα και αλληλεγγύη, ντόπιες και μετανάστριες καθαρίστριες αγωνίζονται ενάντια στον ρατσιστικό αποκλεισμό.
Οι αντιδραστικές μνημονιακές πολιτικές με εντολή ΕΕ ως γνωστό απεχθάνονται γενικά την δημόσια περίθαλψη. Όμως τρέφουν ένα ιδιαίτερο μίσος για την Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας… Η μετατροπή πολλών ΚΥ στην περιφέρεια σε κτίρια – φαντάσματα άδεια από προσωπικό και εξοπλισμό είχε αρχίσει ήδη πολύ πριν το 2010. Με τα μνημόνια αυτή η επίθεση εντάθηκε. Καταργήθηκε αιφνιδιαστικά ολόκληρο δίκτυο δημόσιας ΠΦΥ (τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ) και ξέσπασε πολυετής διεκδικητικός αγώνας από τους υγειονομικούς και από την κοινωνία γενικότερα για να διατηρηθούν έστω και στοιχειωδώς τα ΚΥ σε πόλεις και χωριά.
Μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή, μετά από 250.000 καμένα στρέμματα στην Αττική και 1.200.000 καμένα στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να κάνει μια γενική συζήτηση, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για καμία απόφαση. Μάλιστα, η συζήτηση στήθηκε έτσι ώστε η Περιφερειακή Αρχή να μας πει πόσο καλά τα έκανε όλα, και έφερε και τους Δημάρχους των περιοχών να το επιβεβαιώσουν. Όμως, ο Δήμαρχος Αχαρνών, απαντώντας στις ερωτήσεις που του έγιναν, είπε την αλήθεια: «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούσαν». Το επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, μιλώντας για την πρώτη πυρκαγιά στα Βίλια. Πράγματι, δεν επαρκούσαν.
Αυτή την ώρα, οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την εικοσάχρονη κατοχή του Αφγανιστάν και τα μαρτύρια των προσφύγων προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις γυναίκες για να μεταθέσουν τις ευθύνες τους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να συνδέσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μαζί με την πάλη ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Ο αμερικάνικος στρατός δεν είναι δύναμη απελευθέρωσης, είναι μηχανισμός που υπηρετεί τη σεξιστική κυρίαρχη τάξη των Γουάινστάιν και των Έπστάιν. Οι υπουργοί του Μητσοτάκη που κλείνουν τα σύνορα και μαντρώνουν τους πρόσφυγες είναι οι φίλοι των Λιγνάδηδων και των άλλων πλούσιων (εκ)βιαστών.
Δυσάρεστη εξέλιξη που προκαλεί οργή αποτελεί στο φόντο των ημερών η υπό διαμόρφωση κυβερνητική απόφαση που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί για την επιβολή εισιτηρίου στον Όλυμπο Επιχειρεί να επιβάλλει εισιτήριο μια κυβέρνηση που έχει αφήσει στην τύχη του το φυσικό περιβάλλον, χωρίς υποδομές που διασφαλίζουν μια αρμονική σχέση με την κοινωνική ζωή, αλλά και χωρίς καμιά προστασία, ειδικά από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ως άλλο ένα αναπτυξιακό φιλέτο αντιμετωπίζεται ο Εθνικός Δρυμός με τα καταφύγια, τις πεζοπορικές, ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές, μέλος του δικτύου NATURA με τμήματα Καταφυγίων Άγριας Ζωής.
Σελίδα 1 από 99