Σήμερα στους δρόμους του αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα τσακίστηκε η σιδερένια φτέρνα των απαγορεύσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Χιλιάδες διαδηλωτών, φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, ανθρώπων του μόχθου, νεολαία και εργαζόμενοι διέλυσαν μαχητικά τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και βροντοφώναξαν, για το Ψωμί, την Υγεία και την Ελευθερία σε Αθήνα και δεκάδες πόλεις όλης της χώρας. Με όλα τα μέτρα προστασίας, τις μάσκες και τις αποστάσεις.
Η Ανυπόταχτη Κρήτη χαιρετίζει όλους τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πλατείες των πόλεων του νησιού και έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική καταστολή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι χθεσινές διαδηλώσεις είναι μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης που πίστευε ότι θα απομονώσει το κίνημα με πρόσχημα την πανδημία και τελικά βρέθηκε η ίδια απομονωμένη. Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά δείχνει το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης στο εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου. Ειδικά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο η αστυνομική καταστολή χτύπησε κόκκινο με δεκάδες προσαγωγές, πρόστιμα αλλά και συλλήψεις.
Σε νέο φιάσκο για το ΥΠΑΙΘ εξελίχθηκε η 1η ημέρα εφαρμογής της «τηλεκπαίδευσης»! Από τη 2η κιόλας ώρα το πολυδιαφημισμένο σύστημα της Cisco Webex κατάρρευσε πλήρως, πετώντας έξω μαθητές και καθηγητές, ακυρώνοντας την προπαγάνδα του Υπουργείου και της Κεραμέως που πάσχιζε ανερυθρίαστα να πείσει όλη την κοινωνία δηλώνοντας: «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί και να αφήσουμε τον φόβο να επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο, δεν πρόκειται να αφήσουμε τον χώρο διαβίωσης μας, που είναι ο δρόμος και οι πλατείες, να καταληφθεί από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους που περνάνε νόμους πτώχευσης εν μέσω Πανδημία, αντεργατικοί νόμοι και νομιμοποίηση της 10ωρης εργασίας. Αντίθετα, προτείνουμε την κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη μεταξύ της εργατικής τάξης και της πλειοψηφίας της κοινωνίας ότι ειδικά στη σημερινή κατάσταση με την πανδημία και την κρατική διαχείρισή της είμαστε ακόμη πιο εξαθλιωμένοι (άνεργοι, μετανάστες, κρατούμενοι, ηλικιωμένοι) ως λοιπόν και την έμπρακτη άμυνα του βιοτικού μας χώρου, που αναφέρθηκε προηγουμένως,…
Επιλέγουμε να συνεχίσουμε, γιατί όταν λέμε ότι ο αγώνας κατά του φασισμού πρέπει να συνεχιστεί όποια νέα μορφή και αν πάρει, σημαίνει ότι πρέπει και το κίνημα να προετοιμαστεί πολιτικά και οργανωτικά για να τον αντιμετωπίσει. Να μην χρειαστούν νέες επιθέσεις ή δολοφονίες για να ξαναβγούμε στους δρόμους. Και βέβαια για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές της κυβέρνησης ότι «μετά την καταδίκη της ΧΑ τώρα θα κινηθούμε ενάντια στον κόκκινο φασισμό της Αριστεράς». Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να πάρετε μέρος. Με όποιο τρόπο επιλέξει ο καθένας και η καθεμία. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο κοντά έρχεται το οριστικό τσάκισμα…
Εμείς οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές δεν εξαιρούμαστε από αυτή τη κρίση. Μπορεί να ζούμε στη σκιά της κοινωνίας αλλά αποτελούμε μέρος της, κι επειδή η κράτησή μας είναι προσωρινή ζητάμε τη προσοχή σας, γιατί οι ζωές μας δεν είναι αναλώσιμες. Έχουμε οικογένειες και ανθρώπους που μας περιμένουν να γυρίσουμε σώοι πίσω και δεν δεχόμαστε να γίνουμε θύματα της αμέλειας των υπευθύνων.Έχουμε δεχτεί πολλοί από εμάς τα λάθη που έχουμε διαπράξει και θέλουμε να τα ξεπληρώσουμε όχι όμως με κόστος τη ζωή μας. 
Σελίδα 1 από 85