Η μάχη για την υπεράσπιση του δημοκρατικού δικαιώματος της συνάθροισης δεν τελείωσε, τουναντίον τώρα αρχίζει. Ως νομικοί θα σταθούμε συμπαραστάτες σε όσες και όσους σταθούν απέναντι στον αντισυνταγματικό νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό μέσο για να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός, θα υπερασπιστούμε κάθε πολίτη που θα διωχθεί δυνάμει των διατάξεών του, αλλά - το σημαντικότερο - θα είμαστε κομμάτι του κινήματος που θα τον ανατρέψει και θα αποκαταστήσει την ελευθερία του δικαιώματος στη διαδήλωση.
Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρξει μαχητική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και ειδικά τους γονείς των φετινών προνηπίων μαζί με τη μαχόμενη εκπαίδευση και το γονεϊκό κίνημα ώστε να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για να αυξηθούν από φέτος οι απαιτούμενες αίθουσες. Απαιτούμε όλα τα παιδιά 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο και για τον δήμο Αθηναίων με όλες τις απαιτούμενες υποδομές. Αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή/εκπαίδευση, για κτηριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, για να δώσει κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων χρήματα για επισκευές και νέες…
Ο Μπακογιάννης βρίσκει λεφτά για ρατσιστικές αναπλάσεις πλατειών, ακόμη και κόβοντας τα παγκάκια, όπως στην πλατεία Βικτωρίας, για να μην κάθονται οι πρόσφυγες, υπηρετώντας τις πολιτικές “νόμου, τάξης και ρατσισμού” αλλά λεφτά για να λυθεί στο στεγαστικό ζήτημα της εκπαίδευσης δεν βρίσκει. Μόνο με το δυνάμωμα του κινήματος των εκπαιδευτικών και των γονέων στα σχολειά θα υπερασπίσουμε τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας που ξεδιπλώνεται ενάντια στη κυβερνητική επίθεση των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στις αθλιότητες Μητσοτάκη Μπακογιάννη.
Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση και θέλει να ψηφίσει άμεσα, προβλέπει –μεταξύ άλλων – πάμπολα μέτρα  κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων. Το δικαίωμα στη διαδήλωση παραμένει μόνο και όταν το επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση (sic!)
Ως εργαζόμενες/οι στη δομή «Εστία» πληροφορηθήκαμε για τη δημοσίευση κειμένου από εργαζόμενες/ους σε Δομές Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και εργαζόμενες/ους και χρήστ(ρι)ες στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας, τη πρωτοβουλία Ψ και τη πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα για την ψυχική υγεία. Μας λυπεί ιδιαιτέρως που πρωτοβουλίες, εφημερίδες αλλά και ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το σωματείο εργαζομένων σε ΜΚΟ δημοσιεύουν και αναδημοσιεύουν πληροφορίες και αφηγήσεις χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τους εργαζομένους του Ξενώνα «Εστία», στον οποίο και αναφέρεται καταγγελτικά το δημοσιευμένο κείμενο, για τη συμπερίληψη αυτών στο δημόσιο λόγο.
Δυναμώνουμε τις φωνές μας και με τις συναντήσεις μας (τόσο διαδικτυακά όσα και φυσικά) συζητάμε για όλα τα πρωτόγνωρα που μας γυρίζουν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα και οργανώνουμε την πάλη μας να μην γίνει αποδεκτό ως “κανονικότητα” το όραμα της κυβέρνησης ,όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό στο φυσικό και φιλικό του ταξικό ακροατήριο, το ΣΕΒ. Αυτό που θα είναι ο δικός μας εφιάλτης, θα τον κάνουμε δικό τους.
Σελίδα 1 από 80