Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 23:41

Ανταρσία στο Λιμάνι: έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


Η ιστορική δικαστική απόφαση της 7/10/20 σύμφωνα με την οποία η ναζιστική συμμορία της "Χ.Α." αποτελεί εγκληματική οργάνωση είναι μια δικαίωση για τα εκατοντάδες θύματα της ναζιστικής βίας, για τους δολοφονημένους και τις οικογένειές τους, τους βαριά τραυματισμένους, τους χτυπημένους Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες. Μια σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα που από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στη φασιστική απειλή στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά και για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έκαναν δική τους υπόθεση και απαίτησαν την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας. Ένας σταθμός στον αγώνα για το οριστικό τσάκισμα του ρατσισμού και του φασισμού που συνεχίζεται.
Στις γειτονιές του Πειραιά γνωρίσαμε καλά την δολοφονική τους δράση. Στις ίδιες γειτονιές ανδρώθηκε το ρωμαλέο αντιφασιστικό κίνημα που οδήγησε τελικά τους δολοφόνους και την ηγεσία τους στο εδώλιο και ελπίζουμε σύντομα στη φυλακή. Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" ήταν από την ίδρυσή της στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος. Οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, απαντήσαμε με διαδηλώσεις στις επιθέσεις τους, αγωνιστήκαμε για το κλείσιμο των γραφείων τους στον Πειραιά, απαιτήσαμε να μην τους δίνεται καμιά προεκλογική διευκόλυνση, όταν οι επίσημες αρχές της πόλης έλεγαν "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα", εμείς λέγαμε ότι είναι εγκληματική ναζιστική συμμορία. Χτυπηθήκαμε αλλά δεν φοβηθήκαμε, δεν τους αφήσαμε να σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές μας.
Σήμερα, πέντε μέρες μετά την απόφαση, είναι πρόκληση για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά να βλέπουμε το όνομα της εγκληματικής συμμορίας στο κέντρο της πόλης, μπροστά από τα γραφεία-ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου, απέναντι από το Δημαρχείο και δίπλα στην Ασφάλεια του Πειραιά. Είναι πρόκληση να έχουν ακόμα γραφείο ως "δημοτική παράταξη" μέσα στο Δημαρχείο. Είναι πρόκληση να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο μέλη και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που εκλέχτηκαν με την ανοιχτή στήριξή της. Ενώνοντας τη φωνή μας με άλλες δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης που έχουν διατυπώσει ανάλογα αιτήματα, απαιτούμε:
• Να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί εγκληματιών
• Να ξεβρομίσει η πόλη από τα σύμβολά τους
• Να αφαιρεθεί το γραφείο της δημοτικής τους παράταξης στο Δημαρχείο
• Να αποκλειστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά τα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης

 

Ανταρσία στο Λιμάνι

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 23:46