Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 23:07

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις: Για την εξαγγελία αύξησης των προστίμων

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ., Μητσοτάκης,μιλώντας στη Βουλή στις 15/1ανάγγειλε πιο εντατικούς ελέγχους και αύξηση του προστίμουαπό τα 300 στα 500 € λέγοντας «Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας».  Ενώ μετά την κατακραυγή δήλωσε στη Βουλή  ότι  «ως μια ένδειξη καλής  θέλησης και εμπιστοσύνης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώγια μια βδομάδα», ενώ λίγο αργότερα «Σε μία κίνηση, να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική, τη συλλογική ευθύνη και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμογια τις επόμενες δέκα μέρεςεκεί που είναι σήμερα και θα αξιολογήσουμε μετά τι πρέπει να γίνει». Μεγάλη η φιλευσπλαχνία του Μητσοτάκη προς τους υπηκόους του. Και αν την επαναφέρει, πάλι ο λαός θα φταίει που δεν έχει ατομική ευθύνη, σύμφωνα με το σλόγκαν της κυβέρνησης.

Η αστυνομική διαχείριση της πανδημίας με απαγορεύσεις της κυκλοφορίας πρόστιμα και διώξεις, συνδυάζεται με τηνοικονομική τρομοκρατία των εξοντωτικών προστίμων, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες  για την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία. Η επιβολή εξοντωτικών προστίμων από τηναστυνομίαμε τηνυπερεξουσία να εξετάζει η ίδια και τις ενστάσειςγια τις πράξεις επιβολής τους είναι αντιδημοκρατική. Η αναλγησία είναι  αβάσταχτη όταν, ακόμα και τώρα πριν την αύξηση, το πρόστιμο υπερβαίνει το μισό του κατώτερου καθαρού μισθού. Ενώ,το ύψος του ήδη είναι πολλαπλάσιο από όσα ισχύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.,που έχουν και ψηλότερους μισθούς και χαμηλότερη ανεργία, φτάνοντας το ανώτερο στα 150 €.

Η κυβέρνηση στρέφεταιευθέως ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με ένα ακόμα τρόπο για το ξεζούμισμά μας. Οι καταγγελίες για αστυνομικούς που στήνονται έξω από εργοστάσια την ώρα που σχολούν οι εργάτες για να επιβάλλουν πρόστιμα, για την αυθαίρετη και εκδικητική επιβολή προστίμων σε νέους σε λαϊκές γειτονιές είναι πολλές. Ενδεικτικό της έκτασης της αφαίμαξης είναι το ανακοινωθέν της ίδιας της αστυνομίας ότι από 7 Νοέμβρη μέχρι 15 Ιανουαρίου έχει επιβάλλει82.068 πρόστιμα για «άσκοπη» μετακίνηση και 28.693 πρόστιμα για «σωστή χρήση μάσκας» ή μη τήρηση αποστάσεων,συνολικού ύψους 29,8 εκατομμυρίων €.

Στόχος να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκράτησης ανέργων, νέων, εργαζόμενων ώστε να μην τολμούν να ξεμυτίσουν ούτε για τα αναγκαία, αλλά πολύ περισσότερο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο δρόμο.

Χρειάζεται να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά. Εκμεταλλεύονται την πανδημία ως πρόσχημα για την περιστολή ελευθεριών και το μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού.

  • Καμιά σκέψη για αύξηση των προστίμων.Κατάργηση των προστίμων.
  • Όχι στην αστυνομική διαχείριση της πανδημίας.Μέτρα για την υγεία. Όχι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες και να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα.
  • Όλες και όλοι το Σάββατο 6/2 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, για να παύσουν οι διώξεις και να διαγραφούν και να σταματήσουν τα πρόστιμα.

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ 

  

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης σε Διωκόμενους για την Ελευθερία σε Κινητοποιήσεις 12 Ιανουαρίου 2021

  

 

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2020

    

 Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 23:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.