Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 13:38

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Φτάνει πιά! Πλαφόν στα βασικά αγαθά!

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

Το φαγητό, το ρεύμα, το νερό είναι ζωτικά αγαθά και δεν πρέπει να τα στερείται κανείς και καμία. Θέλουμε να ζούμε όλοι και όλες με αξιοπρέπεια κι αυτό θα το διασφαλίσουμε με τους αγώνες μας.

Αυτό δεν γίνεται με τις «επιδοτήσεις» ή τις «επιταγές ακρίβειας» που δίνει η κυβέρνηση. Αυτές επιδοτούν με τα χρήματά μας την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των μεγαλοϊδιωτών. Δεν θέλουμε ψίχουλα, ούτε «ανακούφιση».

ΖΗΤΑΜΕ:

1. Όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση (τρόφιμα, ρεύμα, νερό) να αποδεσμευτούν από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση.

2. Να σταματήσει αμέσως η τρέλα της διαπραγμάτευσης των βασικών αγαθών αυτών στα διάφορα χρηματιστήρια και να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές. Θέλουμε το ψωμί, το γάλα, το κοτόπουλο να έχουν συγκεκριμένη τιμή, και τα χρήματα να πάνε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για να μπορούν να πουλάνε σε σταθερές τιμές -κι όχι να δίνονται ως αβάντα και επιδότηση στους μεσάζοντες.

3. Η ΔΕΗ και όλες οι μονάδες παραγωγής ενέργειας πρέπει να περάσουν στο κράτος, χωρίς αποζημίωση –άλλωστε έχουν δημιουργηθεί με χρήματα των πολιτών- με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Κοινωνικό τιμολόγιο στους φτωχούς, αγροτικά τιμολόγια στους αγρότες. Ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών και αξιοποίηση των ντόπιων πηγών με σεβασμό στο περιβάλλον και τα όρια των κοινοτήτων σε κάθε περιοχή. Όχι νέα πάρκα ΑΠΕ σε όλα τα βουνά. Καμία κουβέντα για εξορύξεις φυσικού αερίου, αφήστε ήσυχες τις θάλασσές μας.

4. Κατάργηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας που έχει δημιουργηθεί με βάση τους κανονισμούς της ΕΕ και όλων των συνεπειών του (όπως η «ρήτρα αναπροσαρμογής»).

5. Η ενέργεια, όπως και η υγεία, η εκπαίδευση, το νερό, είναι ζωτικά κοινωνικά αγαθά, πρέπει να ανήκουν εξολοκλήρου στο δημόσιο και να βρίσκονται εκτός της σφαίρας οποιασδήποτε αγοράς.

Καλούμε όλα τα σχήματα και τις παρεμβάσεις γειτονιάς, εργασιακών χώρων, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες να συνυπογράψουμε το παρακάτω κείμενο και να ξεκινήσουμε αγωνιστικές δράσεις με τα παραπάνω αιτήματα.

 http://anticapitalist-attiki.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 13:43

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.