Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 15:22

Βοιωτία: Πρώτα πυροβολεί Ρομά και μετά συλλαμβάνει η Αστυνομία του Μητσοτάκη.

 

 

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

 

Βοιωτία: Πρώτα πυροβολεί Ρομά και μετά συλλαμβάνει η Αστυνομία του Μητσοτάκη.

 

 

Σαμπάνης, Φραγκούλης και τώρα ξανά ανήλικος Ρομά στην Βοιωτία από σφαίρα αστυνομικού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη «προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου» ανήλικων Ρομά από την Αλίαρτο μέχρι το Λεοντάρι, δεν μπορεί να κρύψει τις ομοιότητες με τις δολοφονικές καταδιώξεις του Σαμπάνη και του Φρακούλη με το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα, το θάνατο από σφαίρα αστυνομικού.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεκρού Ρομά.

Είναι φανερό ότι η ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη έχει καθιερώσει ένα modus operadi για τις καταδιώξεις νεαρών Ρομά όπου πρώτα μιλάνε τα περίστροφα των σερίφηδων της ΕΛΑΣ και μετά ακολουθούν συλλήψεις νεκρών και ζωντανών όπως και οι καθιερωμένες ΕΔΕ.

Είναι καιρός να πάρει τέλος η συγκάλυψη της αστυνομικής δολοφονικής βαρβαρότητας που έχει στοχοποιήσει τα Ρομά μέχρι θανάτου.

Οι ζωές των Ρομά μετράνε.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά συστηματική ρατσιστική αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στα Ρομά. Αντί για φροντίδα των φτωχών και αποκλεισμένων σε άθλιους καταυλισμούς Ρομά, αντί για σπίτια, δουλειές, σχολεία για τα παιδιά κάθε τόσο εισπράττουν ρατσισμό και σφαίρες. Το χέρι του δολοφόνου αστυνομικού όπλισε αυτή η ρατσιστική πολιτική μιας κυβέρνησης που η εξόντωση προσφύγων και Ρομά της έχει γίνει συνήθης πρακτική από την Πύλο και την δαδιά μέχρι τους καταυλισμούς των Ρομά.

Καμία συγκάλυψη της δολοφονίας του νεαρού Ρομά στο Λεοντάρι. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος αστυνομικός. Να παραιτηθεί ο υπουργός Προ.Πο Γ.Οικονόμου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά μπροστά στις κινητοποιήσεις για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου να σταθούμε στο πλευρό των Ρομά ξανά για ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ για να ξεφορτωθούμε τη κυβέρνηση των δολοφόνων, της αστυνομικής βαρβαρότητας, της φτώχειας που κάνει πλάτη στη σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα.

 

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

https://www.facebook.com/keerfapage/posts/723204539849475?ref=embed_post

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 23:13

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.