Η οργανωμένη κλιμάκωση της ξενοφοβικής ψύχωσης επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα πανικού, να παραλύσει κάθε λογική σκέψη, να πνίξει κάθε φωνή αλληλεγγύης, να μολύνει βαθύτατα μια κουρασμένη και ανασφαλή κοινωνία με το δηλητήριο του ακροδεξιού-φασιστικού μισανθρωπισμού. Οι εξελίξεις που βιώνουμε αποτελούν έξαρση των εδώ και πολύ καιρό συστηματικών προσπαθειών της εγγενώς ρατσιστικής ακροδεξιάς να ηγεμονεύσει ιδεολογικά στην ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενη τα συσσωρευμένα οξύτατα προβλήματα που δημιούργησαν οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές όλων των διαχειριστών της κρατικής εξουσίας.
Πορεία: Κυριακή 15/3  13:00 στο Αναγνωστήριο (Ι. Καβύρη έναντι πιάτσας ταξί). Ο λαός οργανωμένος σε κίνημα πρέπει να επιβάλλουμε -και είμαστε οι μόνοι που έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε- το διπλό άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας/Ελλάδας-ΕΕ. Για να σωθούν από τις συμπληγάδες της γκρίζας ζώνης και να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν οι άνθρωποι. Παράλληλα να στήσουμε δομές έμπρακτης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες. Να φέρουμε όσους θέλουν να μείνουν εδώ στις κοινωνίες μας. Να αγωνιστούμε μαζί για ίσα και διευρυμένα δικαιώματα σε εκπαίδευση-υγεία-εργασία.
Άμεση απάντηση στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και στα μπλόκα του μίσους της ακροδεξιάς είναι η αυθόρμητη αντιφασιστική διαδήλωση οργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 1 Μάρτη στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο, από αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η αποστολή από τις αντικαπιταλιστικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις που βρίσκεται στο νησί. Τις προηγούμενες ώρες εικόνες ντροπής ήρθαν από τη Λέσβο καθώς έχουν αναλάβει δράση ανενόχλητοι από την ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ ομάδες ακροδεξιών «αγανακτισμένων κατοίκων» εξαπολύοντας πογκρόμ κατά νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και αλληλέγγυων.
 Η ρατσιστική διαπόμπευση από τον ιατροδικαστή σε βάρος της οικογένειας Σύρων που έχασαν το παιδί τους να μην μείνει ατιμώρητη!...Επί τρεις μέρες ακολούθησε ένας απίστευτος τηλεοπτικός κανιβαλισμός και η διαπόμπευση των Σύρων γονέων που αφού έχασαν το 11 μηνών κοριτσάκι τους έφτασαν να κατηγορούνται από τον Ιατροδικαστή και τα ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους. Eπιστολή απέστειλε στον Προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών στις 19/2, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Καταγγελία προς το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ με αίτημα να κληθούν σε απολογία έντεκα δημοσιογράφοι, κατέθεσαν πέντε μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της Ένωσης.
Του Πάνου Κοσμά. Τα γεγονότα αυτά πιστοποιούν ότι περνάμε σε μια νέα φάση του προσφυγικού στο νησί.….Αυτά δεν σημαίνουν ότι όλη η «εκπαίδευση» σε μαζική κλίμακα σε ρατσιστικές ή κρυπτορατσιστικές ιδέες έχει χαθεί ως διά μαγείας ούτε ότι η ακροδεξιά ηγεσία έχει απομονωθεί. Όμως οι εξελίξεις δημιουργούν τουλάχιστον αμηχανία σε αυτές τις δυνάμεις ενώ ξαναδίνουν τη δυνατότητα στις δυνάμεις της Αριστεράς και της αλληλεγγύης να ξανατοποθετηθούν στο δημόσιο χώρο και να «υψώσουν φωνή». Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και όλα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ένα όμως είναι βέβαιο: όποια πολιτική δύναμη/πολιτικός χώρος μείνει έξω από αυτή τη σύγκρουση θα χάσει…
Yavor Tarinski Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας έχει διεισδύσει επιτυχώς στον δημόσιο λόγο. Μιλώ για την καχυποψία που εξέφρασαν επίσημα εκπρόσωποι της κυβέρνησης, καθώς και δημοσιογράφοι μεγάλων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον ρόλο των ΜΚΟ στο ζήτημα των προσφύγων. [Αναδημοσίευση από: αυτολεξεί]
Σελίδα 1 από 64